Özgeç'ten ilk albüm

Kadıköylü müzisyen Güneş Özgeç’in ilk albümü “Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları”nı dinleyiciyle buluşturdu.

19 Mart 2024 - 11:51

Şarkıcı, şarkı yazarı, multienstrümantalist, aranjör ve prodüktör unvanlarıyla müzik üretiminin pek çok aşamasında varlık gösteren Güneş Özgeç'in “Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları” başlıklı ilk albümü 15 Mart’ta yayınlandı.

Yarattığı hafıza, hayaller, ihtimaller, yaptığı iyi kötü sürprizler ve göreceliği ya da yokluğu üzerinden yedi şarkıda zaman kavramını kurcalayan koleksiyon adını, müzisyenin hayatında iz bırakmış iki karşılaşmadan alıyor;  Kertenkele Kraliçe, Jim Morrison’ın “I am the Lizard King, I can do anything.” (Ben Kertenkele Kralım, ne istersem yaparım.) sözüne bir gönderme. Kertenkele, gezegenin en eski hayvanlarından biri olarak zamandaki ağırlığının yanı sıra bir Göbeklitepe ziyareti Güneş Özgeç’e yol göstermiş. 

Yedi şarkıdan oluşan albümdeki şarkıların -ikisi dışında-, tüm söz ve müzikler Güneş Özgeç’e ait. Yeniden yorumlardan biri, sözlerini Aysel Gürel’in yazdığı bir Arto Tunçboyacıyan bestesi olan “İstanbul Hatırası”, diğeri ise müzisyenin babası Ömer Özgeç’in bestelediği bir Melih Cevdet Anday şiiri olan “Likyalı Kadınlar.”  Alaca grubuyla tanınan müzisyen Mehmet Mutlu’nun katkı verdiği iki şarkı haricinde enstrüman kaydı, aranje ve prodüksiyonun tamamı da Güneş Özgeç imzalı. Miks işlemlerini Alp Turaç’ın, mastering’i  Erdem Helvacıoğlu’nun üstlendiği Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları’nın kapak görseli Deniz Bankal'ın ellerinden, tanıtım fotoğrafları ise Merve Terzioğlu’nun objektifinden çıktı. Yakın gelecekte, albümdeki şarkılardan dört tanesinin akustik versiyonunu paylaşacak olan  Özgeç’in planları arasında, yaz aylarında yayımlanacak birkaç düet projesi de var.

 

ARŞİV