Çocuklardan Kadıköylüye kitap armağanı

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla Kadıköylülere ücretsiz kitap dağıttı

03 Nisan 2015 - 10:55

Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Süreya, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Kemal Tahir Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri ve eğitmenleri 51. Kütüphane Haftası kapsamında Kadıköy’de ücretsiz kitap dağıtımı yaptı. 28 Mart Cumartesi günü Süreyya Operası önünde bir araya gelen öğrenciler daha sonra Kadıköy Boğa’da bir açık hava kütüphanesi kurdular. Yaklaşık iki bin kitabın hediye edildiği etkinliğe, her yaştan Kadıköylü ilgi gösterdi. Paylaşılan kitapların çoğunu çocuk kitapları oluştururken, edebiyat, sanat ve bilim kitapları da hediye edilenler arasındaydı.Etkinlik hakkında bilgi veren Çocuk Etüt Merkezleri sorumlusu Kadim Fırat, paylaşılan kitapların daha önceden veliler tarafından etüt merkezlerine bağışlanan kitaplar olduğunu belirterek, “Bugün burada okuma alışkanlıklarımız için farkındalık ve ilgiyi artırmak amacıyla toplu okuma etkinliği yaptık ”dedi. Fırat, etkinliğin bir başka amacının da genç öğrencilerin kendilerinden büyüklerle iletişim kurmalarını geliştirmeye yönelik olduğunu vurguladı.
Etkinlik bütün kitapların paylaşılmasından sonra sona erdi.
Kendi yaptıkları kitap ayraçlarını Kadıköylülere hediye eden öğrencilerden, Zübeyde Fulya Yadigâr, Göksu Zeynep İnal ve Bircan Neva Gündoğdu duygularını şöyle anlattı:
Zübeyde Fulya Yadigâr: 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla bugün burada bir araya geldik. Kitaplarımızı dağıtmaya geldik, kendi yaptığımız ayraçları da dağıttık. İnsanları mutlu ettiğimizi düşünüyorum.
Göksu Zeynep İnal: Bir süre kitap okuduk sonra ayraç dağıttık. Ayraçlarımızı alanların ilgisi bizi çok mutlu etti. Kitap okuyan insanları görmek çok hoşumuza gitti.
Bircan Neva Gündoğdu: Yirmi dakika boyunca farkındalık yaratmak için kitap okuma etkinliği yaptık. Hepimiz çok mutlu olduk. Kendi ellerimizle yaptığımız rengârenk kitap ayraçlarımızı buradan geçen insanlara hediye ettik. Ben de diğer arkadaşlarım gibi çok mutluyum.
 
Okumak için pedalla!
30 Mart – 5 Nisan arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın en ilginç etkinliklerinden biri de bisiklet turu. Okuma alışkanlığına farkındalık oluşturmak için 5 Nisan 2015 Pazar günü saat 12.00’de Üsküdar sahilindeki Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi önünde buluşup, “okumak için pedalla”yacaklar. Özgürlüğe Pedal Bisiklet Grubu, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, Okul Kütüphanecileri Derneği, Okuma Ajansı işbirliği ile yapılan ve Bostancı sahiline kadar sürecek bu yolculuğa herkes davetli.
  
HAFTA BOYUNCA AÇIK
Adını, bir uçak kazasında yaşamını yitiren genç bilim insanı Özgen Doğan Berkol’dan alan Türkiye’nin tek bilimkurgu kütüphanesi tüm hafta boyunca 7/24 açık olacak. Şimdilik 5 bin kitabın bulunduğu Moda’daki Bilimkurgu Kütüphanesi’nde etkinlikler de düzenleniyor. 51. Kütüphane Haftası nedeniyle 5 Nisan Pazar günü bir söyleşi var. İsa Çelik, Refik Durbaş ve Ülkü Tamer’in katılacağı söyleşiye herkes davetli.

ARŞİV