Ünlü şairin sokağına plaket asıldı

Türkiye Yazarlar Sendikası, çağdaş şiirimizin önemli isimlerinden Sabahattin Kudret Aksal’ın Fenerbahçe’deki evine plaket astı

30 Nisan 2015 - 11:39
 
Süleyhan AVŞAR
Türkiye Yazarlar Sendikası Kent Kültür Çalışmaları kapsamında ölümünün 22. yılında Türk şair, öykücü ve oyun yazarı Sabahattin Kudret Aksalı bir etkinlikle andı. TYS üyeleri, Aksalın uzun yıllar oturduğu Fenerbahçe Iğrıp Sokakta bulunan Ufuk Apartmanındaki evinin önünde plaket töreni gerçekleştirdi. Daha önce, Cemal Süreyanın Kadıköy Serasker Sokaktaki evine plaket asan Sendika Yönetim Kurulu, plaketin konulmasının ardından Sizi ve Münire hanımı unutmadık, unutmayacağız! Sizi alkışlarımızla bir kez daha saygıyla anıyoruz sözleriyle konuşmalarına başladı.
Şair, yazar ve öğretmen olan Adil İzcinin öncülüğünde gerçekleştiği belirtilen törende Sendika Genel Başkanı Mustafa Köz, Genel Sekreteri Âba Müslim Çelik, Sayman Tahir Şilkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Suna Aras, Ertan Mısırlı, Nurullah Can ve Aksalın tiyatrodan öğrencisi Uğurtan Atakan, yazarlar Yaşar Kara ile Eray Canberk söz aldı.
Sabahattin Kudret Aksalı ve eşini yakından tanıma fırsatı bulmuş katılımcılar, onlarla birlikte yaşadıklarını anlattı. Onlar gibi mütevazi ve mükemmelliği içlerinde barındıran insanları tanıdıkları için kendilerini şanslı bulduklarını söyleyen katılımcılar, Aksal çiftini kaybetmekten duydukları büyük üzüntüyü dile getirirken onları asla unutmayacaklarını da sık sık vurguladılar. Anıların ardından söze Bu kadar yeter, şimdi biz susalım şiir konuşsun! diye devam eden yazarlar, Aksalın şiirlerini okuyarak bir kez daha onunla buluştular.
  

Aşk Şiiri
Bu şiirin ilk mısrası
Senin için yazıldı
Bilinmez kimi düşüneceğim
Gel de inan şimdi sen
Aşk şiirine


Sabahattin Kudret Aksal

ARŞİV