Müze Gazhane'de "Depremin Çocuk Sesi" sergisi

Depremi yaşayan çocukların duygu ve düşüncelerinden oluşan "Depremin Çocuk Sesi" sergisi, 24 Mart Pazar gününe kadar Müze Gazhane’de olacak

18 Mart 2024 - 14:11

6 Şubat depreminin bıraktığı izleri çocukların gözünden görmek ve onlara destek olabilmek için açılan "Depremin Çocuk Sesi" sergisi Müze Gazhane’de ziyaretçilerini bekliyor. Serginin hikayesi, Hatay depreminin ardından çocukların duygu ve düşüncelerini ortaya koyuyor.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN YAPMIŞ OLDUĞU RESİMLER SERGİLENİYOR

Serginin sahibi olan ve depremin ikinci gününden bu yana Hatay Samandağ Bölgesi'nde yaşayan Edip Meriç, gönüllü olarak arama kurtarma ve sağlık destekleri sundu. Üç çocukla tanıştıktan sonra ise seyyar bir şekilde çocuklarla bir araya gelip etkinlikler düzenlemeye karar verdi. Bu etkinlikler, tam 6 ay boyunca deprem bölgesinde devam etti ve çocukların iç dünyalarını özgürce ifade edebilmeleri için olanak sağladı. Bu süre zarfında çocuklarla birlikte bilinçaltı çalışmaları ve çocukların renklerini yansıtan resimler üretildi. Aynı zamanda resim etkinliklerine ek olarak çocuk oyunları ve kitap okuma etkinlikleri gibi faaliyetler de düzenlendi. Tüm bu çabalar sonucunda ise Sutaşı Çocuk Oyun Alanı adını taşıyan bir alan oluşturuldu. Bu alanda çocuklar, müzik, resim aktiviteleri ve ritim atölyeleri gibi etkinliklerle buluştu. Şimdi ise çocukların yapmış olduğu resimler Müze Gazhane’de sergileniyor.

24 MART PAZAR GÜNÜNE KADAR ZİYARETE AÇIK

"Depremin Çocuk Sesi" sergisi, depremzede çocukların yaptığı resimlerle dolu bir sergi niteliği taşıyor. Bu resimler, çocukların iç dünyalarının bir yansıması olarak Müze Gazhane’de ziyaretçilerle buluşuyor. Seride ayrıca çocukların yazdığı, gerçekleşmesini istedikleri hayal mektupları için de bir alan ayrıldı. Depremi yaşan çocukların iç dünyasını anlatan "Depremin Çocuk Sesi" sergisi 24 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.


ARŞİV