Moda Gönüllüleri Haldun Taner'i andı

Moda Gönüllüleri, tiyatronun duayeni, “Moda’nın gururu” Haldun Taner’i ölümünün 29. yılında çeşitli etkinliklerle andı

05 Haziran 2015 - 10:36
Tanerin Mühürdar Caddesindeki  büstüne çelenk konulmasının ardından konuşan eşi Demet Taner; Haldun Tanerim, hemen arkada eskiden var olan bir köşkte  büyüdüğünü ve daha sonra da birlikte uzun yıllar Bağcı Apartmanında yaşadıklarını söyledi. Tanerin Modalılar  tarafından anılmasının büyük bir değerbilirlik olduğunu belirten Demet Taner, Moda Gönüllülerine teşekkür etti.
Daha sonra konuşan tiyatro oyuncusu Seren Fosforoğlu da Haldun Tanerin Keşanlı Ali Destanı Müzikali ile uluslararası ün kazandığının altını çizdi.
Milliyet gazetesinden mesai arkadaşı Zeki Sözerin ve son olarak ta kabarelerini yıllardır oynayan  oyuncu Ali Erdoğanın  anlattıkları büyük ilgi gördü.
Etkinliğin sonunda, Moda Gönüllüleri Tiyatro Grubu üyelerinden Zeki Sözer, İlker Durguner, Kaan Burkay ve Oya Özçekiç, Tanerin Eczanenin Akşam Müşterileri adlı öyküsünü paylaşarak okudular.

ZEKİ SÖZER BELGESELİ
Gazeteci Nazım Alpman, uzun süredir Moda Gönüllüleri İletişim Komitesinin başkanlığını yapan duayen gazeteci Zeki Sözerin belgeselini yaptı. İZ ve 1+ TVlerde daha önce yayınlanmış olan belgesel, Moda Gönüllü Evinde de gösterildi.
 TRTnin ilk haber müdürlüğü ve ilk TV daire başkanlığı, Milliyetin ilk haber müdürlüğü ve yine TRT de Çözüme Doğru ve Forum canlı tartışma programlarını yapan Zeki Sözer, Milliyetin Avrupa sorumluluğunun ardından akademisyenlik de yapmış bir isim
Zeki Sözerle onbeş yıldır birlikte gönüllülük yapıyor olmak bizim için büyük onur diyen Moda Gönüllüleri sözlerini şöyle tamamlıyorlar; Zeki Ağabeyle birlikte yapacak daha çok işimiz var!

İLK YARDIM EĞİTİMİ
Özel Göztepe Hastanesinden hemşirelik yapan Ayşe Hüsem ve Kurumsal İletişim Uzmanı Aslı Salamci, Moda Gönüllü Evinin konuğu oldular.
Hemşire Ayşe Hüsem, aktardığı bilgiler ile tüm katılımcıları aydınlattı. İlkyardım konusunda ayrıntılı bilgi verdi.
 

ARŞİV