Meditasyon albümü yayında

Farklı geleneklerden gelen iki enstrüman olan piyano ve kemençeyi birlikte icra eden Nağme ve Baturay Yarkın kardeşlerin yeni albümü “Quintessence” yayınlandı.

06 Temmuz 2020 - 12:55

Kadıköylü müzisyen kardeşler Nağme ve Baturay Yarkından oluşan Yarkın Duo, yeni albümleri “Quintessence” ile müziseverlerin karşısına çıktı.

Yarkın kardeşler,  “Öze dönüş yolunda temel uygulama prensiplerinden biri olan meditasyon ile buluşmuş iki müzisyen olarak, elementler aracılığıyla niteliklerimizi ve özelliklerimizi ördüğümüz bir meditasyon müziği ile sizlerle buluşuyoruz. Quintessence albümü, türünün ilk ve tek örneği olarak, Türk Müziği ve Caz Müziği öğelerini meditatif anlayışla birleştirdi.

Bilindiği üzere ateş elementi harekete geçmek, yaratmak ve başlatmak gibi eylemleri gerçekleştirmemizde büyük rol oynuyor. Bu yüzden ilk adımı Longing (Fire) isimli ateş elementi parçasını single olarak yayınlayarak atmıştık. Şimdi de, serinin diğer 3 elementi; toprak, su ve hava ile beraber ateş elementinin de bulunduğu albümü  ise 3 Temmuz’da  Quintessence adıyla yayınladık.“ dedi.

Quintessence yani 5. elementin, görünmeyen ama diğer elementleri birbirine bağlayan, boşlukları dolduran, her şeyin özü ve kökeni olan boşluk elementi olduğu bilgisini veren Yarkın kardeşler, “Bu parçaları, insan bedeni ve ruhuna iyi geldiği yaygın olarak düşünülen 432 Hertz frekansında kaydettik. Bir gün boyunca farklı odalarda, birbirimizi sadece duyarak, dinleyerek ve hissederek eşzamanlı olarak doğaçlama çaldık; bir nevi aleatorik müzik diyebileceğimiz bu parçaları akışta kalarak kaydettik.” Diye konuştu.

Albümde İstanbul Kemençesi/vokalde Nağme Yarkın; piyano/klavyelerde Baturay Yarkın’ın yer aldığı albümün kayıt mühendisi Barış Yalaz, mix/mastering mühendisi Ozan Sarıer. Kapak fotoğrafının Arpat Özgül’e, kapak tasarımının Baturay Yarkın’a ait olduğu albümün dijital dağıtımını da Audiomaze üstlendi.


ARŞİV