Livaneli'nin Duvar oyunu dört ilçede oynanacak

Zülfü Livaneli’nin ilk tiyatro oyunu “Duvar” Kadıköylü izleyiciyle buluşacak

27 Ocak 2023 - 10:32

Müzik, edebiyat ve sinema alanlarında verdiği eserlerle bilinen sanatçı Zülfü Livaneli’nin ilk tiyatro oyunu olan ve prömiyerini 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan Duvar, İstanbul’da seyircisiyle buluşacak.

2023 yılının ilk temsilini 20 Ocak’ta Bursa’da gerçekleştiren Duvar, Bursa’dan sonra İstanbul’un dört ayrı ilçesinde sahneye konulacak. 

Duvar oyunu, iki Alman, bir Suriyeli ve bir Kahramanmaraşlı dört insanın otel odasında yaşadıklarıyla azınlık olmayı, göçmenliği ve farklılıkları anlatıyor. Oyunda, zor koşullarda da olsa hayata tutunmayı başarmış insanların hikâyeleri aktarılırken Suriyeli sığınmacılara, Maraş katliamına ve Berlin duvarına atıf yapılıyor. 

 

Bilge Emin’in yönettiği, Fulya Koçak, Esra Yaşar, İrem Arslan ve Doğuş Bilgin’in rol aldığı oyun, ilk olarak 28 Ocak Cumartesi akşamı saat 20.30’da Ataşehir Metropol AVM’deki Dasdas’da sahnelenecek. Bunu 17 Şubat Cuma 20.30’da, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki temsil ve 23 Şubat Perşembe 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’ndeki temsil izleyecek. Duvar, son olarak 24 Şubat Cuma 20.00’de, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

 


ARŞİV