Kooperatiften seminer dizisi

İstanbul'daki 37 özel tiyatronun bir araya gelerek kurduğu Tiyatro Kooperatifi, tiyatroların ortak sorunlarını ele almak üzere bir seminer dizisi başlattı

25 Şubat 2020 - 11:06

Tiyatro Kooperatifi, başta ortakları olan tiyatrolar olmak üzere, sektörün tüm bileşenleri için ortak çatı, bilgi ve danışma merkezi olmak amacıyla yeni bir etkinlik dizisi başlattı. Farklı disiplinlerden uzman isimlerle gerçekleştirilecek, eğitim, seminer ve workshop’larla zenginleşecek bu etkinliklerin ilki, “Tiyatrolarda SGK ve Vergi Teşvikleri, Güncel Mevzuat Değişiklikleri” konulu seminer oldu. 12 Şubat'ta Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan seminerde, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Şenol Karakaş ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Caner Altuntaş'ın konuşmacı olarak yer aldı. Seminerde; teşvik türleri, vergi düzeni, e-arşiv/e-fatura düzeni gibi mali konularda bilgiler paylaşıldı.

Gelecek seminerlerin ise; bütçe yönetimi, sanatsal üretim süreci yönetiminin sürdürülebilirliğe etkileri, yerel/ulusal/uluslararası kurumlarla iletişim ve iş birliği kurma yöntemleri gibi özel tiyatrolar için kapasite geliştirmeyi amaçlayan farklı konulara odaklanması planlanıyor.

Öte yandan, Tiyatro Kooperatifi, 6 Şubat'ta da tiyatro sektöründeki üretim ve uygulama süreçlerinin iyileştirilmesi ve profesyonelleşmesini sağlama hedefimiz doğrultusunda en önemli sosyal paydaşlarından Oyuncular Sendikası'yla görüştü.

Tiyatroların kooperatifi

İstanbul’daki özel tiyatroların bir araya gelerek Haziran 2019’da kurduğu Tiyatro Kooperatifi'nin yönetim kurulu başkanlığını Iraz Yöntem’in, başkan yardımcılığını Yeşim Özsoy’un üstleniyor. Kooperatifin yönetim kurulu Ersin Umut Güler, Mert Fırat ve Muharrem Uğurlu’dan oluşuyor. Tiyatro Kooperatifi İstanbul’da bulunan tüm özel tiyatroları, kooperatif çatısı altında bir araya gelmeye ve kültür-sanat alanında faaliyet gösteren tüm kurumları iş birliğine davet ediyor.


ARŞİV