Kooperatifte üçüncü dönem

​Tiyatro Kooperatifi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda, yeni yönetim seçildi. Yeni başkan Yeşim Özsoy, İstanbul’daki tüm özel tiyatroları kooperatif çatısı altında buluşmaya ve işbirliğine çağırdı

16 Mayıs 2022 - 14:55

Özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan, İstanbul’un iki yakasından 70 tiyatronun ortağı olduğu Tiyatro Kooperatifi, 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Önümüzdeki yıl boyunca gönüllülük esasıyla çalışacak yeni yönetim kurulu belirlendi.

Sosyal kooperatifçiliğin ilkelerine uygun olarak tüm ortakların eşit oy hakkına sahip olduğu seçimde Yeşim Özsoy, yönetim kurulu başkanı seçilirken; yönetim kurulu üyeleri Ersin Umut Güler, Hakan Silahsızoğlu, Mert Fırat, Muharrem Uğurlu, Vildan Güleç ve Volkan Yosunlu olarak belirlendi. Tiyatro Kooperatifi ortaklarından DasDas’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda,  kooperatifin kuruluş aşamasından bu yana yönetim kurulu başkanı olarak görev alan Iraz Yöntem, 2.Dönem Faaliyet Raporu’nu ortaklarla paylaştı. Önümüzdeki süreçte de özel tiyatroların çalışma koşullarının ve ihtiyaçlarının gözetildiği yeni bir yasal statü oluşturulması hedefiyle gönüllü çalışmalarına devam edeceğini belirten Yöntem, dayanışmanın bir parçası olan tüm tiyatro temsilcilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

ÜÇ ANA HEDEF

Mayıs 2018’de 13 özel tiyatronun girişimiyle çalışmalarına başlayan ve bugün İstanbul’da 70 tiyatronun dahil olduğu Tiyatro Kooperatifi’nde iki dönem başkan yardımcılığı yapan ve 3. dönemde başkanlık görevini devralan Yeşim Özsoy ise, “Tiyatro alanının hukuki ve ekonomik sorunları ancak temelden çözüldüğü sürece sürdürülebilir bir çalışma zemini oluşturabileceğimizin bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pandemi sürecinin etkileri ve mevcut ekonomik koşullar sebebiyle yaşam savaşı verdiğimiz bu dönemde, somut bir değişim için bir arada hareket etmemiz elzem.” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki dönemde de başta kooperatif ortakları olmak üzere Türkiye çapındaki tüm özel tiyatrolar için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Özsoy, İstanbul’da bulunan tüm özel tiyatroları kooperatif çatısı altında buluşmaya ve ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını işbirliğine davet etti.

Yeşim Özsoy, stratejik hedeflerini de şöyle açıkladı:

-    Mevcut mevzuatta “tacir” sayılan ancak kamusal faaliyet yürüten özel tiyatroların faaliyetlerine özgü bir mevzuata kavuşması için savunuculuk çalışmalarına devam edilmesi ve özel tiyatroların çalışma alanına dair farkındalığın artırılması.

-    Türkiye’nin farklı bölgelerinde tiyatro alanında faaliyet gösteren yedi sosyal kooperatifin bir araya gelerek oluşturduğu ve bugün 119 tiyatroyu kapsayan Kooperatif Birliği Girişimi ile birlikte temsil gücünün artırılması.

-    Tiyatro Kooperatifi ortağı olan özel tiyatroların yararlanacağı, ortak fayda yaratacak özgün projeler geliştirilmesi.

 


ARŞİV