Kısa filmciler ödüllendirildi

Sinema alanındaki yeni atılımları desteklemek amacıyla düzenlenen Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması bu yıl 6. kez düzenlendi

16 Nisan 2015 - 16:28
Genç sanatçıları ve hızla gelişmekte olan sinema alanındaki yeni atılımları desteklemek amacıyla düzenlenen Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması bu yıl 6. kez düzenlendi. Kazananlar, ödüllerini 13 Nisan Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödülle aldı.
Yarışmada dereceye girenler, para ödülünün yanı sıra kariyerlerine önemli bir başlangıç yapmalarını sağlayacak Lions Altın Aslan Ödülü’nün de sahibi oldu. Ödül gecesine, başkanlığını ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Zafer Ergin’in yaptığı, yönetmen Ali Advan, Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, n oyuncular Turgay Kantürk, Özge Özberk ve Cansel Elçin’in de aralarında bulunduğu jüri üyeleri katıldı.
Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda sinema ve dizi oyuncuları Menderes Samancılar ve Levent Özdilek ile hazırladığı belgesellerle adından söz ettiren gazeteci Nebil Özgentürk’e de özel ödüller verildi. Törende, Grup Art İstanbul da nostaljik film müziklerinden oluşan bir konser verdi.

ARŞİV