Kerbela'dan günümüze NAR-I BELA

Kadıköylü tiyatro grubu Alt Kat Sanat, Alevi katliamlarını anlattığı yeni oyunu “Nar-ı Bela”yı izleyiciyle buluşturuyor.

22 Ağustos 2014 - 10:15
Moda Caddesi’ndeki alternatif mekânında iki sezondur oyunlar sahneleyen Alt Kat Sanat, Ekim ayında başlayacağı yeni sezon öncesi, farklı bir performans gösterisiyle izleyici karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz sezon “Su Çatlağını Bulur” isimli oyunlarıyla Hrant Dink cinayetini ele alan grup, yeni oyunları “Nar-ı Bela”da Kerbela’dan günümüze Alevi katliamlarını anlatıyor. Katliamlar zinciri canlı müzik eşliğinde beden performansıyla anlatılıyor. Yönetmenliğini Nevzat Süs’ün yaptığı oyunun müzik yönetmenliği ise Erdal Güney’e ait. Nar-ı Bela’nın ilk gösterimi 23 Ağustos Cumartesi saat  21.00’de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin bahçesinde gerçekleşecek.

HAMLET’TEN DÖNÜŞÜM’E
Alt Kat Sanat Tiyatrosu, yeni sezonu pek çok tiyatro grubu gibi Ekim’de açacak.
Geçtiğimiz sezon seyircisinden büyük ilgi gören W.Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet’i sahneye taşırken yönetmen koltuğunda Neil Fleckman vardı.  Hamlet bu sezon 5 Ekim tarihi itibariyle her Pazar saat 17.00’de yine Altkat Sanat’ta sahnelenmeye devam edecek. Yine ABD’li yönetmen Neil Fleckman rejisiyle bu sefer başka bir ölümsüz yapıt da sahneye taşınıyor. Franz Kafka’nin Dönüşüm’ü. Steven Berkoff’un bir uyarlaması olan Dönüşüm, Türkiye’de de ilk kez sahnelenmeye başlayacak. 

ARŞİV