Kent filmleri bekleniyor

16. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Yarışma başvuruları başladı

15 Haziran 2022 - 11:07

 “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali”ni organize eden Mimarlar Odası, bu kapsamda uluslararası ödüllü bir yarışma da düzenliyor. Festival, üretilen filmleri desteklemek, “mimarlık ve kent” alanına odaklanan yeni yapımları teşvik etmek ve bu alanda beğeni toplayan filmleri izleyiciyle buluşturmayı hedefliyor.

Bu kapsamda ön elemeyi geçen yerli ve yabancı aday filmlerin tamamı veya bir kısmı, 3-8 Ekim arasında yapılacak XVI. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali gösterim programına alınacak ve bu filmler arasında bir yarışma düzenlenecek. 

Mimarlar Odası’na meslek yaşamı boyunca emek veren, festivalin kökleşmesinde büyük çaba harcayan ve 2018 yılında yaşamını yitiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Eski Başkanı Mimar Sami Yılmaztürk’ün anısına, ulusal kategoriden olmak üzere bir filme “Sami Yılmaztürk Özel Ödülü” verilecek. Ayrıca belgesel ve animasyon dalı olmak üzere iki dalda, toplam 6 film de ödüllendirilecek.

7 KİŞİLİK JÜRİ

Yarışma Seçici Kurulu Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni, İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali Yöneticisi), Gül Büyükbeşe (Belgesel Film Yönetmeni), Can Candan (Belgesel Film Yönetmeni,  Akademisyen / Boğaziçi Üniversitesi), Kemal Cengizkan (Fotoğraf Sanatçısı), Doğuş Demir (İletişimci), Ayşe Derin Öncel (Mimar, Doç. Dr. Öğretim Üyesi), Eser Yağcı (Mimar, Dr. Öğretim Üyesi) ve Uğur Vardan’dan (Gazeteci-Yazar, Mimar) oluşuyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

Yarışmaya belgesel ve animasyon türünde, mimarlık ve kent konularını işleyen, son 2 yıl içinde üretilmiş filmler başvurabilir. Mimarlık ve kent konusu ile ilgili olarak; yaşanılabilir çevre, konut sorunu, kentli hakları, kent ve sosyal adalet, kentsel dönüşüm gibi temalar da festivalin odak noktasını oluşturuyor. Son başvuru tarihi 15 Temmuz. Gösterime girecek filmler 20 Temmuz 2022’de, dereceye giren filmler 8 Ekim 2022’de ödül töreninde ilân edilecek.

Detaylı bilgi için: www.archfilmfest.org


ARŞİV