KARŞI KIYIDAN ESİNTİLER

Bu haftasonu kendinize bir iyilik yapın ve çoluk çocuk vapura atlayıp karşı kıyının bol etkinlikli sanat müzelerini gezmeye koyulun

19 Aralık 2014 - 10:46
Kadıköy’ün etkinlikleri azalmaz ama arada sırada İstanbul’un karşı kıyısındaki sanat müzelerini programa almakta fayda var. Bütün gününüzü geçirebileceğiniz, çocuklarınızı eğlendirebileceğiniz, sergiden sinemaya her türlü etkinliklerden faydalanabileceğiniz iki müze önerimiz var bu hafta.
Kadıköy’de güzel bir kahvaltının ardından, martılarla paylaşacağınız simitlerinizi alıp vapura atladıysanız buyurun mekânları ziyarete!
İSTANBUL MODERN’DE BİR GÜN
Karaköy’de bulunan İstanbul Modern Müzesi, hem yerleşik hem de süreli sergilere ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf ve resim sergilerinin yanı sıra enstalasyon çalışmalarına da yer veriliyor. Ayrıca müzede çocuklar ve gençlere yönelik, sosyal programlar ve eğitim projeleri gerçekleştiriliyor. İstanbul Modern’in soluklanabileceğiniz bir kafesiyle birlikte sanatla ilgili materyal bulabileceğiniz bir kütüphanesi var. Sinemasında da her yerde bulamayacağınız bağımsız filmler gösteriliyor.
Bu hafta sonu müzeyi ziyaret ederseniz “Geçmiş ve Gelecek” sergisinde 136 sanatçının 180 eserini görebilir; 8 Ocak’ta sonra erecek “Yüzyıllık Aşk” sergisinde Türkiye Sineması’nın 100 yılına tanıklık edebilirsiniz. İstanbul Modern ayrıca Türkiye fotoğrafçılığında farklı arayışlarıyla öncü bir rol üstlenen Şahin Kaygun'un en kapsamlı sergisini sunuyor; sergiye paralel olarak Kaygun’un filmlerinden bir seçkiyi perdeye getiriyor.
PERA MÜZESİ’NDE KAHVE MOLASI
Beyoğlu Tepebaşı’ndaki yedi katlı Pera Müzesi’nde sergi salonları, oditoryum ve çeşitli ağırlama mekânları var. Osmanlı zamanından kalma tabloları, Anadolu dönemine ait ağırlık ölçülerini görmek mümkün.
Polonya sanatındaki oryantalist eğilimleri, resim, desen, tekstil ve grafik eserlerle gözler önüne seren geniş kapsamlı sergi 24 Ekim 2014 - 18 Ocak 2015 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde. Kahvenin serüveni de farklı bir sergiyle sunuluyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan yapılan bu seçki, kahve etrafında şekillenen çeşitli rutinleri, ritüelleri, ilişkileri ve kamusal alan, toplumsal rol, ekonomi gibi modernizmle bağdaştırılan kavramları, kahve kültürü ve bu kültürün gelişmesine katkıda bulunan Kütahya seramik üretimi ekseninde inceliyor. ‘Elçiler ve Ressamlar’ koleksiyonu da sanatseverlerin ilgisini çekecek türden. Pera Sinema’da ise Polonya sinemasından örnekleri izlemek mümkün.
Adres: İstanbul Modern Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4, Karaköy / Pera Müzesi Meşrutiyet Caddesi No.65 Tepebaşı - Beyoğlu

ARŞİV