Karikatür Evi’nde “Atölyeler” sergisi

2023-2024 sezonunun ilk karikatür ve çizgi roman atölye sergisi ‘Karikatür Evi Atölyelerinden 14’, 25 Şubat’a kadar Karikatür Evi’nin sergi salonunu renklendirecek

15 Şubat 2024 - 16:43

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin 2023-2024 sezonunun ilk atölye sergisi “Karikatür Evi Atölyelerinden 14”, 10 Şubat Cumartesi günü kapılarını açtı. Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarını kapsayan birinci ve ikinci dönem, karikatür ve çizgi roman atölyelerinde yapılan çalışmalar sergi salonunu 25 Şubat’a kadar görülebilir.

“DERSLER ÇOK KEYİFLİ”

Karikatür eğitmeni Ayşe Işın, “Benim için buradaki dersler çok keyifli, küçük yaş gruplarıyla daha da keyif alıyorum. Derslere sohbet ile başlıyoruz, konu belirleyip, çizimlerimizi öyle yapıyoruz” dedi. Öğrencilerinin karikatürlerinin sergilenmesinin çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Işın, “Çalışmalarının karşılığını aldıklarında daha çok keyif alıyorlar, sergiye çıkacağını öğrendiklerinde, çocuklarda inanılmaz bir değişim fark ediyorum” dedi. Özellikle küçük yaş gruplarının sergiyi çok büyük bir olay olarak algıladıklarını söyleyen Işın, “Sergiye çıkacaklarını duyduklarında, çocukların karikatüre özeni artıyor ve atölye çalışmaların sonuna kadar devam ediyorlar” şeklinde konuştu. 

 “KARİKATÜR YAPARKEN ÇOK EĞLENDİM”

Elif Beren Türkel: “Burada karikatürlerimin sergilenmesi, çok güzel bir duygu. Karikatür Evi’nde karikatürlerim daha önce de sergilenmişti”.

Sarah Meryem Medine Arısoy: “Atölye çalışmalarına bu yıl başladım hem çok sevdim hem de çok eğlendim. Karikatürüm burada asılınca da çok sevindim, mutlu oldum.”

Yekta Mortaş: “Atölyeler çok eğlenceli geçiyor. Karikatürlerimin burada sergileniyor olması çok değişik bir duygu, heyecanlıyım.”

Ahmet Emre İncekaş: “Karikatürüm sergilendiği için çok mutlu oldum, burada karikatür yaparken çok eğlendim.”

Asel İnanlı: “Dersler burada çok eğlenceli, çizim yapmayı çok seviyorum. En son kalpli ‘flip book’ çizdim, sayfalar değişince kalpler hareket ediyor.”

“DERSLER BURADA ÇOK EĞLENCELİ”

Irmak İnanlı, “Kızımı buraya çizim yapmayı sevdiği için getirdim, üç aydır geliyor. Karikatüre daha hâkim değil ama çizim yapıyor, boyalarla eğleniyor. Ben de Çocuk Sanat Merkezi’nde modern dans eğitmeniyim. Öğretmen tarafından değil, veli kısmından bakınca çocuklar memnun burada, ortam çok güzel. Her dersin sonunda mutlaka çok güzel şeyler üretmiş oluyorlar, buradan çok mutlu ayrılıyorlar” şeklinde konuştu. 

 


ARŞİV