Kafelerdeki sanat

Kadıköy’deki iki kahveci, iki sergiye ev sahipliği yapıyor

03 Nisan 2024 - 10:48

Eski ve köklü sanat galerilerine sahip olan Kadıköy’de hemen her gün bu galerilerin birinde bir sergi açılıyor. Ancak işlerini bu galerilerde sergileme olanağı bulamayan ya da tercih etmeyen sanatçılar farklı yöntemler deniyor. Onlardan biri de kahve dükkanlarında sergi açmak… Her gün onlarca kişinin giriş çıkış yaptığı bu yeni nesil kahveciler, yeni nesil bir sergileme alanı işlevi görüyor. 

O kafelerden biri Moda’da bulunan Börd Coffee. Mekan, konuk sanatçı olarak grafik tasarımcısı Berke Özaşık’ı ağırlıyor duvarlarında. Kahve ve tasarımın buluştuğu bu mini sergi, 16 Mart’ta açıldı, 16 Nisan’a dek açık kalacak. 

Diğer bir kafe de yine Moda’da bulunan Tribu Caffe Artigiano. Sahibi İlker Arı’nın girişimiyle bugüne dek pek çok sergiye ev sahipliği yapan kafe bu kez  Orçun Kaya’nın “Kağıt Kesiği” isimli eserlerini misafir ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü mezunu olan Kaya’nın eserlerinden oluşan sergi 26 Mart’ta açıldı,  25 Nisan’a dek de ziyarete açık kalacak.


 


ARŞİV