Kadınların sergisi Kadıköy'de

​“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf sergisi Kadıköy’de açıldı

23 Mayıs 2022 - 15:51

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve Türkiye’nin kadınlara özel  tek fotoğraf yarışması olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasında, 2 bin 516 katılımcının 8 bin 682 fotoğrafı yarıştı. Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, Fotoğraf Sanatçısı Saygun Dura ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.

 (Birinci olan fotoğraf) 

Birinciliği “Balıkçı” adlı fotoğrafıyla Esengül Alıcı, ikinciliği “Beyaz Dans” adlı fotoğrafıyla Seval Oral Nurtan, üçüncülüğü ise “Güven” adlı fotoğrafıyla Aysen Karadeniz kazandı. Arzu İbranoğlu, Aylin Isfendiyar Ceylan ve Hediye Topçuoğulları da mansiyon ödülüne layık görüldü. Eserlerin yer aldığı sergi, 31 Mayıs’a dek Tepe Nautilus AVM’de açık kalacak.

Törende konuşan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, “16 yıl önce yola çıkarken amacımız, sosyal ve kültürel kalkınmanın en önemli itici güçlerinden biri olan kadınlara, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunmaktı. Bugün geldiğimiz nokta, 16 yıl önce ne kadar doğru bir işe imza attığımızı ortaya koyarken bir yandan da bizi gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor. Açılışını yaptığımız sergimizdeki bu değerli eserler bu sene ve bundan sonraki senelerde de dijital ortamda sergilenmeye devam edecek. Pandemiyle birlikte uygulamaya başladığımız dijital sergimizi yine her yıl açmayı ve bu değerli sergiyi mekandan bağımsız olarak milyonlarca kişiyle buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.

 (İkinciliğe değer görülen fotoğraf)

10 BİNE YAKIN FOTOĞRAF

 2007 yılından bu yana 25 bini aşkın katılımcının, 97 binin üzerinde fotoğrafla katıldığı ve geleneksel hale gelen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışması, kadınların sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, onlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

 

 


 

 

Etiketler; kadın sergi

ARŞİV