Kadın filmleri bekleniyor

​Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali’ne başvuru için 20 Temmuz son gün!

30 Haziran 2022 - 19:07

Dünyanın çeşitli ülkelerinde “Directed By Women” adıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye organizasyonu olan “Directed By Women Turkey” - Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri  Festivali 4.üncü kez düzenleniyor. Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da biraraya getirecek olan festival; 15,16,17,18  Eylül 2022 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi desteğiyle, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivale son başvuru tarihi 20 Temmuz olarak belirlendi.

Sinemacı Kadınlar Derneği işbirliğiyle gerçekleşecek olan festivalde; Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde filmler, sektörel söyleşi ve atölyeler, özel gösterim seçkileri yer alacak. Her kategoride seçilecek bir filme en iyi film ödülü verilecek. 

Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, kısa film  alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeye, üretimlerini  teşvik etmeye ve farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi zenginleştirmeye, kadın sinemacıların emekleriyle, hikayeleriyle onurlandırdığı bir film şenliği olmaya devam ediyor.

Ayrıntılı bilgi için: filmfreeway.com/DirectedByWomenTurkey

 


ARŞİV