Kadın doktorlardan albüm

Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan 30 kadın doktor, ‘Hekimler Söylüyor’ adlı albüm çıkardı

15 Mayıs 2019 - 13:12

Çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan 30 kadın hekimi bir araya getiren “Hekimler Söylüyor” albümü, 12 Mayıs Anneler Günü’nde müzik marketler ile tüm digital mecralarda dinleyicileriyle buluştu.

İçlerinde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yel değirmeni Polikliniği doktorlarından Dahiliye Uzmanı Dr.Gül Babacan Abanonu’nun de bulunduğu ekip, sosyal medya aracılığıyla biraraya geldi. Bursa’da buluşan müzik tutkunu hekimler, Türk müziğindeki 35 eseri solo olarak seslendirdi. Stüdyo kayıtları sırasında ses sanatçısı Nazire Savran ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ana Sanat Dalı Başkanı Doç Dr. Özlem Doğuş Varlı, tümü amatör olan hekim solistlere vokal koçluğu yaptı.

Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan ‘Hekim Şarkıları’ CD’sinin sanat yönetmenliğini Göksel Baktagir, Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan ‘Hekim Türküleri’ CD’sinin sanat yönetmenliğini ise Selçuk Murat Kızılateş yaptı. 36 eserden oluşan albümün yapımcılığını Ege Şafak Orpheus Yapım üstlendi.  Proje koordinatörlüğünü Klinik Biyokimya Uzmanı Doktor Özlem Kaya’nın yaptığı albümde ses sanatçısı Emel Taşçıoğlu da Ankara türküsünü hekimler ile birlikte seslendirdi.  İki video klibi Bursa’daki Kürekli Şelalesi ile Tuz Gölü’nde çekilen 2 CD ve içindeki 44 sayfa kitapçıktan oluşan albümün satış fiyatı 30 TL. Albümün satış geliri, gençlerin eğitimine destek olmak için KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) gibi eğitim ve sağlık ile ilgili dernek ve vakıflara bağışlanacak.


ARŞİV