KADIKÖY’DEN TİYATRO Vanya Dayı Tiyatro Stüdyosu, 20.

KADIKÖY'DEN TİYATRO Vanya Dayı Tiyatro Stüdyosu, 20. yılını Rus oyun yazarı Anton Çehov'un Vanya Dayı oyunuyla kutluyor. Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği oyunun çevirisi Ataol Behramoğlu'na...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

Vanya Dayı
Tiyatro Stüdyosu, 20. yılını Rus oyun yazarı Anton Çehov'un Vanya Dayı oyunuyla kutluyor. Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği oyunun çevirisi Ataol Behramoğlu'na ait. Çehov'un 150. doğum yılında sahnelenen oyun, ilk kez 1900'de Konstantin Stanislavski tarafından sahnelenmiş. Büyük devrimin arifesinde, umutsuz aşkların, mutsuz ve çaresiz insanların öyküsünün anlatıldığı oyun bir Rus köyünde geçiyor. Mehmet Ali Kaptanlar, Emrah Elçiboğa, Defne Gürmen Üstün ve Ezgi Bakışkan'ın oynadığı Vanya Dayı , 25 Ocak Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

Başka Kapıya
Ali Erdoğan, yeni kabaresi Başka Kapıya oyununu sahnelemeye devam ediyor. Oyun, üstat Aşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor. Başka Kapıya , 21 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Cam
Kadın ve erkek arasındaki ilişki hiç bu kadar karmaşık ve esrarengiz olmamıştıhellip; Kadın, erkek için ne ifade ediyor? Peki ya erkek kadın için ne ifade eder? Hayatın sırrı kadınla erkek arasındaki sadakatte mi saklıdır? Yoksa hayatın kendisi sadakate karşı mıdır? Entrika, kin, aşk ve ihtiras dolu bir oyun Cam. Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun bu yeni oyununda Dolunay Soysert, Deniz Çakır, Mete Horozoğlu, Selen Uçar ve Bülent Alkış rol alıyor. Oyun 22 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 22 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahnelediği Sıfır Derecede Aşk 23 Ocak Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Yağmur Öncesi
Güney Saraçoğlu'nun yazdığı bir deneme olan Yağmur Öncesi'nde olaylar sondan başa doğru gitmekte ve seyirci sonuç ile olayları ilişkilendirmeye zorlanmaktahellip; Oyunda, zengin olduğu kadar mutsuz olan Yağmur'un ailesi, arkadaşları ve çevresi ile olan ilişkilerindeki hatalar üstüne gelişen mutluluk oyununun mutsuzluğa dönüşümü anlatılıyor. Oyunun dekor tasarımını Fatih Demir yapıyor, ışık ve ses rejisi Süreyya Karaduman'a ait. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahnelediği oyun 24 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

İşsizler Cennete Gider
Günümüzde rekor düzeye ulaşan işsizlik sorunu Ferhan Şensoy'un yazdığı oyunda kara mizah yoluyla anlatılıyor. İşimiz iş aramak biçiminde yaşamayı sürdüren bir karı kocanın varoluş savaşımı üstüne kurulan oyun tez elden bir çözüm dilekçesi olarak sunuluyor. Ferhan Şensoy, Serap Günaydın, Ali Çatalbaş ve Elif Durdu'nun oynadığı İşsizler Cennete Gider, 25 Ocak Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kadıköylülerle buluşuyor.
www.kkm.gen.tr

Mahşer-i Cümbüş
Türkiye'de modern doğaçlama tiyatroyu kitlelere sevdirmeyi başarmış olan Mahşer-i Cümbüş, doğaçlama tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporu nu Türkiye'de ilk defa seyirci ile buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş 26 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Keyifli bir akşam yaşamak isteyenler için!
www.kkm.gen.tr

Gülhane Parkı
Oyun, Osman ve Selim adlı iki birbirine zıt karakterde insanın Gülhane Parkı'nda karşılaşıp sohbet etmelerini konu alıyor. Oyunda komedi ve dram başarıyla harmanlanıyor. İki zıt karakterin ilişkileri insanları güldürürken, yaşamlarındaki dramlar düşünmeye sevk ediyor. Oyunun sonu sürpriz bir finalle bitiyor. Selçuk Uluergüven Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunda Emre Uluergüven ve Parkan Özturan rol alıyor. Gülhane Parkı, 27 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

Kadınlık Bizde Kalsın
Toplumsal yapı içinde kadınların yerini ve karşılaştıkları zorlukları ironik ve mizahi anlatımla seyirciye aktaran oyun Moda Sanat Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. Kadınlık Bizde Kalsın, 27 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.
www.bmkm.gen.tr

Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler , Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 21 Ocak Cuma ve 27 Ocak Perşembe saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

OPERA

Don Pasquale
Ünlü İtalyan opera bestecisi Gaetano Donizetti'nin; Opera Buffa- Gülünçlü Opera tarzının en yetkin örneklerinden biri sayılan Don Pasquale , ilerlemiş yaşına rağmen çapkınlıktan vazgeçmeyip yetmişinden sonra eş aramaya kalkan geçkin müzmin bekâr Don Pasquale ile onu zekâsıyla alt eden genç ve güzel Norina`nın komik öyküsünü konu ediyor.
Geçtiğimiz hafta 50. yılını kutlayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni yılda Don Pasquale operasını izleyiciyle buluşturuyor. 3 perde ve 2 saat 30 dakika süren bu komedi öğeleriyle süslü opera eserini 22 Ocak Cumartesi günü saat 16.00'da ve 25 Ocak Salı günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izleyebilirsiniz.
www.sureyyaoperasi.org

BALE

Otello
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, W. Shakespeare'in defalarca sahneye konan oyunu Otello'yu bale gösterisi olarak sahneliyor. Otello başarılı bir komutandır. Karısı Desdemona ile büyük bir aşk yaşamaktadırlar. Ancak eski yaveri Iago kendisine büyük bir düşmanlık beslemektedir. Çünkü kendisini azledip yerine Cassio'yu seçmiştir. Roderigo ise Desdemona'ya umutsuz bir aşk duymaktadır. Hain Iago, yanına Roderigo'yu da alarak Cassio'yu gözden düşürecek korkunç bir plan kurar. Bunda da başarıya ulaşır. Öfkelenen Otello Cassio'nun rütbesini söker ve Iago'yu yeniden yaveri yapar. İstediğini elde eden Iago planının ikinci aşamasına geçer. Bu kez hedefi Otello'yu mahvetmektir.
Otello balesi 26 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda seyirciyle buluşacak.
www.sureyyaoperasi.org

KONSER

Dayanışma Konseri: Sırayı Bozuyoruz
Sıra Kimde? kampanyası bünyesinde, tutuklanan Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu üyeleri için bir dayanışma konseri düzenleniyor. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda 21 Ocak Cuma akşamı saat 19.00'da başlayacak konserde Kardeş Türküler, İlkay Akkaya, Ferhat Tunç, Agire Jiyan, Pınar Sağ ve Suavi türkülerini söyleyecek, Çayan Demirel'in bir belgeseli gösterilecek. Ayrıntılı bilgi Kumbara Kafe'den edinilebilir.
Tel: 0212 292 09 51

Yaşar Konseri
Türk Pop Müziğinin romantik ismi Yaşar, ilk albümünden bu güne en sevilen şarkılarını 22 Ocak Cumartesi akşamı saat 21.00'de Anadolu Yakası'nın en büyük konser ve gösteri merkezi olan Bostancı Gösteri Merkezi'nde hayranları ile birlikte söylemeye hazırlanıyor. Divane'den Kuşlar'a, Kör Bıçak'tan Esirinim'e, Hayırdır İnşallah'dan, Denizin Tuzu'na en sevilen Yaşar şarkıları, uzun bir aradan sonra tekrar Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde.
www.bgmonline.net

Candaş Orkestrası
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Bu keyifli konser, 23 Ocak Pazar günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi CKM A Salonu'nda!
www.ckm.gen.tr

Hande Dalkılıç Piyano Resitali
Türk Bestecilerinin eserlerini ve bunların birçok dünya prömiyerini gerçekleştirdiği CD kayıtları dizisini devam ettiren Hande Dalkılıç, bu kez Süreyya Operası'nda yine ilk seslendirmelerin de yer aldığı Büyük Türk Ustalarından Yeni Kuşaklara adlı resital programıyla sanatseverleri karşılıyor. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda 24 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak konserin programında Dalkılıç, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında Türkiye'de senfonik müziğin temellerini atan besteciler Ulvi Cemal Erkin ve Ahmet Adnan Saygun'un eserlerinden başlayarak, 50'lerde Türkiye'de çoksesli müziğe yeni bir soluk getiren İlhan Usmanbaş, 60'lı 70'li yıllarda etkili olan Muammer Sun ve Çetin Işıközlü'den, günümüz genç bestecilerinden Hasan Niyazi Tura'ya kadar geniş bir zaman dilimine yayılan Türk klasik müzik bestecilerinden eserler seslendirecek.
www.sureyyaoperasi.org

Akbank Oda Orkestrası
Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda orkestrası, Caddebostan Kültür Merkezi'nde Suyun Kıyısında Yaşam ve Ölüm isimli bir konser verecek. Keman virtüözü Lara St. John'un solist olarak katılacağı konserde A.Vivaldi'nin Dört Mevsim, A. Piazzola'nın Buenos Aires'in Dört Mevsimi, O.Golijov'nun Meleklerin Ölümü ve E.Bossi'nin Goldoni Intermezzoları isimli ünlü eserleri seslendirilecek. 26 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de sanatçıların katılacağı bir sohbetle başlayacak olan etkinlik 20.30'da konserle devam edecek.
www.ckm.gen.tr


SÖYLEŞİ

Gazeteci-Yazar Meral Tamer İle Söyleşi İmza
Gazeteci-yazar Meral Tamer Aşk olsun Kanser isimli kitabında kanser kelimesini telaffuz etmenin bile korku yarattığı bir ortamda, kanserle arkadaş oluyor. Kimi zaman muzip ve neşeli, kimi zaman analitik bir bakışla kendi hastalığının hikâyesini okurlarıyla paylaşıyor. Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin davetlisi olarak 22 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde okurlarıyla buluşacak olan Meral Tamer, söyleşinin ardından kitabını imzalayacak.
www.ckm.gen.tr

SEMİNER

2011 Astroloji Tahminleri, 2012 Kehanetleri
Astrolog Yasemin Boran, astroloji hakkında bilinmeyenler, 2011 yılı tahminleri ve 2012 kehanetleri hakkında katılımcıları bilgilendirecek. Ücretsiz seminer 25 Ocak Salı günü saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Müzikle Hayatın Keşfi
Kâh bilimde, kâh mitolojide, kâh denizlerin altında, kâh uzayda dolaşıyor, müziği ve hayatın güzelliklerini günün koşturmasından uzak, keyif dolu, farklı bir yolculukla keşfediyoruz. Siz de Neslihan Yavuzer Behmuaras'la birlikte hayatı müzikle keşfetmek istiyorsanız ücretsiz düzenlenen semineri kaçırmayın! 26 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

Halk İçin Halka Rağmen Sergisi
Anadolu yakasının alternatif sanat alanlarından KargART, 25 Ocak ndash; 3 Şubat 2011 tarihleri arasında küratörlüğünü Fırat Arapoğlu'nun üstlendiği Halk İçin Halka Rağmen sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide Kardelen Fincancı, Şenay Kazalova, Melike Kılıç, Mehmet Öğüt, Ali Sarugan ve Fırat Uysal çalışmaları ile yer alacak.
www.kargart.org

Fotoğraf ve Heykel Sergisi
Bakraç Sanat Galerisi, Hacer Karanlık Fotoğraf ve Hale Ürkmezgil Heykel Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergi 4 Şubat'a kadar Kozyatağı, Sinan Ercan Sokak'taki bakraç Sanat Galerisi'nde görülebilir.
www.bakrac.com

Selma Yürür ve Arkadaşları
Ressam Selma Yürür'ün bir süredir emekli ev hanımlarıyla yaptığı çalışmalar sonuç verdi ve bir sergiye dönüştü. Selma Yürür ve arkadaşları Leyla Tardu, Nihayet Tonyalı, Nahide Güven, Necla Baycan, Nurten Onaydın, Nilgün Öztamur, Gülbahar Kırna, Nur Çiftdoğan, Deniz Seçilmiş, Nesrin Erenyatır, Neslihan Kademoğlu, Gülseren Usta, Nuray İnan Demiral ve Nurşen Azak'ın yağlıboya resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat Fuaye Salonu'nda 25 Ocak'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Çağdaş Renkler Kadıköy Buluşması
Türkiye'nin ilk Ressam Dayanışması olarak kurulan Çağdaş Ressamlar Grubu'nun karma sergi etkinlikleri Türkiye Sergileri 2010-2011 adıyla devam ediyor. Bu kapsamda açılan Çağdaş Renkler İstanbul / Kadıköy Buluşması sergisi 26 Ocak tarihine kadar Kadıköy'deki Karaköy-Eminönü İskelesi'nin üst katında bulunan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde görülebilir.
www.cagdasressamlar.net

Yaşamdan Kesitler Resim Sergisi
Ersin Kermen'in Yaşamdan Kesitler adlı resim sergisi Caddebostan'daki Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda 14 Ocak Cuma günü açıldı. Sergi 24 Ocak'a kadar görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

Bedri Rahmi ve Öğrencileri
Sanatçılığının yanı sıra hocalığıyla da öğrencilerinin gönünde taht kurmuş olan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 100. yaşı, atölyesinden yetişen 12 değerli sanatçı ile birlikte, bir sergiyle kutlanıyor. Ürün Sanat Galerisi'nde açılan Bedri Rahmi ve Öğrencileri adlı resim sergisi, 5 Ocak- 5 Şubat tarihleri arasında izlenebilir.
Tel: 0216 3631280

Yolculuk Resim Sergisi
Yolculuk, amaçlanan yere varmak için katedilen yol olarak tanımlanabilirken bazen yolculuğun kendisi varılacak yerden daha önemli olabilir. Nesnel anlamının dışında Sema Ilgaz Temel'in resimleri bilinçaltı dünyasına şiirsel ve düşsel atmosferlere ve kendi içine yapılan yolculuğu tanımlıyor. Sema Ilgaz Temel'in özgün baskı resim sergisi Yolculuk , 5 Şubat tarihine kadar Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilir.
www.ckm.gen.tr

İstanbul Sergisi
Tolga Eti Sanatevi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'a gönül borcunu bir sergiyle göstermek istedi ve sanatçılar Zeycan Alkış, Şadan Bezeyiş, Faruk Cimok, Gültekin Çizgen, Hüseyin Cahit Derman, Bayram Gümüş, Muhsin Kut, Fatih Mika, Mustafa Pilevneli, Nilgün Günsür ve Ebru Susamcıoğlu'nun resim, porselen ve cam eserlerinden oluşan İstanbul sergisine imza attı. Söylenceler kentine adanmış olan sergi, 18 Aralık 2010- 29 Ocak 2011 tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
www.tolgaetigaleri.com

ATÖLYE

Yağlıboya Resim Atölyesi
Grafiker ressam Tetiana Müsevitoğlu, Caddebostan Kültür Merkezi B -1 Katı'nda her pazartesi saat 10.30'da ve her çarşamba 13.00'te Yağlıboya Resim Atölyesi düzenliyor. İlgilenenler 0532 323 72 34 numaralı telefona başvurabilir.
www.ckm.gen.tr

KUTLAMA

Erden Ener 50. Sanat Yılı
Sanatçı Erden Ener'in 50. Sanat Yılı, 25 Ocak Salı günü saat 19.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bir etkinlikle kutlanıyor. Erdem Ener, Muhsin Ertuğrul yönetimindeki İstanbul Şehir Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. En iyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Hamlet oyunundaki rolüyle en iyi Shakspeare oyuncusu seçildi.Dünya arşivlerine girdi. Birçok oyunda oynadı ve yönetti. Televizyon ve sanat dizilerinde oynadı. Azeri Türküler dalında dünya birincisi seçildi. Arşın Malalan Opereti'ni sahneye koydu. Değerli yönetmen, tiyatro ve sinema oyuncusu Mümtaz Ener'in kızı olan Erden Ener, akademik olarak Türkiye'nin ilk özel konservatuvarının da kurucusudur.
www.bmkm.gen.tr


ÇOCUK

Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alacağı oyunu Renkler Cumhuriyeti ni izleyiciyle buluşturuyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın, dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in, koreografisini İpek Değer'in yaptığı oyunda, Umut Altunordu, Bilsev Anar, Özkan Ayalp, Gökhan Daldık, Aylin El, Mustafa Ergin ve Zeynep Uçucu rol alıyor.
Renkler Cumhuriyeti , 22 Ocak Cumartesi ve 23 Ocak Pazar günleri saat 12.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

Bir Kümes Müzikali
İçinde tavuklar, civcivler ve horozların bulunduğu eğlenceli bir kümesi anlatan çocuk müzikali Tiyatro Alkış tarafından sahneye konuyor. Bu şarkılı danslı oyun 22 Ocak Cumartesi günü saat 11.00 ve 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde çocuklara keyifli saatler yaşatacak.
www.kkm.gen.tr

Çocuk Dünyası Müzikali
Teknolojinin yaşantımızda büyük bir yer kaplaması nedeniyle, lsquo;Çocuk Dünyası' sosyalleşmeyi ve paylaşımı sağlayan eski ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını anımsatmayı amaçlıyor. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda çocuklarla buluşacak olan müzikal 23 Ocak Pazar günü saat 11.00'de başlıyor.
www.sureyyaoperasi.org.tr

Yalancı Çoban
Oyun, ölçüsünü aşan insan davranışlarının nelere yol açacağını, düşünmeden söylenen bir sözün sahibine nasıl zarar vereceğini anlatıyor. Şaka yapmakla kırıcı olmanın arasındaki farkın ne olduğunu çobanın yaşadıklarıyla gözler önüne sermiş oluyor. Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu tarafından kuklalarla sahneye taşınan Yalancı Çoban 23 Ocak Pazar günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu'nda izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

KONFERANS

WikiLeaks'i Tartışalım / Konumlandıralım
Alternatif Bilişim Derneği, Wikileaks'i yeni medya ndash; bilgi özgürlüğü kavramları etrafında tartışan bir konferans düzenliyor. 29 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te Beşiktaş'taki Elektrik Mühendisleri Odası'nda yapılacak olan panele şu konuşmacılar katılıyor:
İsmail Hakkı Polat (Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi), Yeni Medya'nın Gücü
Özgür Uçkan, (Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi), Bilgi Edinme Hakkı, Bilgi Nasıl Özgür Olur?
Ayşe Kaymak (Avukat-Alternatif Bilişim Derneği Hukuk Danışmanı) , Assange terörist mi, WikiLeaks okumak suç mu?
Koray Löker, ( Yazar- Pardus geliştiricisi ) Yeni Medya'nın Eski Düzeni
Barış Engin (Gazeteci), Değişen Medya
Ücretsiz olarak gerçekleşecek konferansa önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için: www.alternatifbilisim.org


ARŞİV