KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Sıkıgözetim Yeraltı edebiyatının kötü

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Sıkıgözetim Yeraltı edebiyatının kötü çocuğu Jean Genet, üç mahkucirc;mun zindan hayatından, gerçekle kabus ekseninde gidip gelen bir kesit sunuyor. Genet'in...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Sıkıgözetim
Yeraltı edebiyatının kötü çocuğu Jean Genet, üç mahkucirc;mun zindan hayatından, gerçekle kabus ekseninde gidip gelen bir kesit sunuyor. Genet'in içeriden resmettiği bu fırtınalı dünyaya kapılırken, suçun, aşkın, felaketin ve yıkımın ayak seslerini duyacaksınız.
Mehmet Kala'nın yönettiği ve 3 Kasım Cumartesi prömiyeri yapılacak olan Sıkıgözetim , Kasım ayından itibaren tüm sezon boyunca Emek Sahnesi'nde izlenebilir.
0216 545 73 76

-Sondan Sonra
Sığınakta iki insan: Mark (Emre Kınay) ile Louise (Ahu Türkpençe). Korkunç nükleer saldırıda, binalar çökmüş, herkes ölmüş, her yanı radyoaktif toz bulutu kaplamıştır. Mark bu saldırıdan Louise'i binbir güçlükle sığınağa taşır. Mark'tan korkan ama onunla birlikte bu sığınakta hayatta kalma mücadelesi veren Louise zor günler yaşar. Acaba dışarısı ne durumdadır? Gerçekten her şey Mark'ın anlattığı gibi midir dışarıda? Oradan kurtulabilecek midir? Dennis Kelly'nin bu çarpıcı oyununda iki temel konu işleniyor: Dünyada özellikle ABD'de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paranoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler; Güç kullanarak demokrasiye kavuşturma çabası; ya da bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi...
Sondan Sonra 7, 10, 16 ve 28 Kasım saat 20.30'da Duru Tiyatro'da izlenebilir.
0216 338 56 36

-Ben Bertolt Brecht - Kabare
Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden Genco Erkal'ın uyarladığı müzikli kabare oyununda; Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan'ın müzikleri eşliğinde dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda eğlenceli bir yolculuğa çıkıyoruz.
Tülay Günal ve Genco Erkal'ın rolleri paylaştığı Kabare, 4 Kasım Pazar günü saat 18.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Düğünde Panik
Tanrı misafirlerine her zaman kapımız açıktır değil mi? Peki ya gelen Azrail'se!
Tiyatro Kılçık'ın sahnelediği oyunda önce Azraillerin meclis toplantısına gidiyoruz. Ne var ki Azraillerden biri bugüne kadar hiç can alamamış acemi bir Azrailhellip; İlk görevi ise Anadolu Pop Chill Out'un 1 Numaralı temsilcisi ünlü bar şarkıcısı Polat Berkecan'ı hakkın rahmetine kavuşturmaktır, ne dersiniz? Başarabilecek mi sizce? İzleyip göreceğizhellip;
Düğünde Panik , 2 Kasım Cuma saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Oyunun Adı Yok
Halit Akçatepe, Çiğdem Tunç, Kerem Keskin, Ebru Devrim Sayman, Engin Bilgiç ve Tuncay Özinelhellip; Bir kabarehellip; Bir güldürühellip;
Oyunun Adı Yok, 4, 11 ve 18 Kasım Pazar günleri 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Bizim Ev
Haber ve eğlence içiçe geçebilir mi? Televizyon dünyasının en önemli yapımcılarından biri olan Wes, giderek azalan raytingler karşısında, Amerika'nın en beğenilen haber spikeri Jennifer'ı popüler bir reality show un sunucusu haline dönüştürür. Bu arada, Orta Amerika'da bir evi paylaşmakta olan dört genç, gerçek dünyanın menfaatleri üzerine ateşli kavgalara tutuşmaktadırlar. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu Bizim Ev , 4, 11, 18 ve 25 Kasım Pazar günleri saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Metot
Bir şirketin toplantı odası; iş görüşmesine gelen dört kişi tüm hünerlerini ortaya koyup, işi kapmak için gizem dolu çeşitli sınavlardan geçecekler. İspanyol Jordi Galceran'ın 2003 yılında kaleme aldığı ve günümüz iş dünyasının acımasız yönlerinin ortaya koyduğu bu oyun yazarına dünya çapında bir ün getirdi. Bu psikolojik gerilimi nefeslerinizi tutarak izleyeceksiniz. Semaver Kumpanya'nın sahneye koyduğu Serkan Keskin'in yönettiği oyun 6 Kasım Salı saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Aşk Grevi
Anadolu'da geçen oyunda kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare aramaktadır. Kadınların hayata bakışındaki barışçı tutum, oyunda erkeklerine bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınların Aşk Grevi ilan etmesiyle olaylar gülünç bir hal alır. Tiyatro Merdiven'in Aşk Grevi oyununu, 4, 11 ve 25 Kasım saat 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Korkudan Korkmak
Oynayanlar: Gülriz Dursun, Murat Akkuş, Dilay Dilaver, Türkan Aktoprak
Aziz Nesin'in hikâyelerinden derlenen oyunda, toplum üzerinde oluşturulan korkunun temelini güç dengeleri bilinçli olarak büyütmektedir. Toplumlar bir kere korkudan korkmamayı öğrendiklerinde üzerindeki baskıyı tamamen yok edebilirler. Moda Sanat Tiyatrosu'nun yeni oyunu Korkudan Korkmak , 8 ve 22 Kasım saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Önce Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi
Dijana, o sabah Karaköy İskelesi'ne yanaşan Odessa feribotundan indiğinde, hayallerinde daha iyi bir yaşam ve mutlu bir gelecek umudu vardı. Ama onun için planlananlar, hayallerinden çok başkaydı. İnsan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutularak fuhuşa zorlanan yüzlerce kadından yalnızca biri Dijana. Bize kendini zaman zaman dayanılması güç bir gerçeklik ve ironi ile anlatıyor. Mehmet Ergen'in yönettiği oyun 7, 21 ve 28 Kasım Çarşamba günleri 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Üstü Kalsın
Tiyatro Gerçek tarafından sahnelenen, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Üstü Kalsın , 8 Kasım Perşembe 20.30'da CKM'de.

DANS FİLM
-Uluslararası Dans Filmleri Festivali Başlıyor!
Ülkemizde halen yeni ve gelişmekte olduğunu söyleyebileceğimiz alternatif bir alan, dans filmi, dans fotoğraflarının üretimi, teşviki, farkındalığı ve paylaşımına adanmış Dans Kamera İstanbul Festivali, bu yıl dördüncü kez zengin arşivini yeniden izleyiciyle buluşturuyor. Festival kapsamında dünyanın her köşesinden dans filmleri örnekleri İstanbul'da Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 2 ana mekan çatısı altında izlenebilecek. Festival programındaki filmlerin birçoğu uluslararası ödüllere sahip olup, Türkiye'de sadece bu festival kapsamında sunuluyor. 1-4 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan IV. Dans Kamera İstanbul Festivali kapsamında Türkiye, Avrupa, Amerika ve dünyadan karma dans filmleri, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONSER
-Fatih Erkoç ve Kerem GörsevTRİO
Caz severlerden ve müzik eleştirmenlerinden tam not alan Fatih Erkoç ve Kerem Görsevkonserleri Caddebostan Kültür Merkezi'nde devam ediyor. 3 Kasım Cumartesi saat 20.30'da başlayacak konseri kaçırmayın!

-Erol Evgin Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde
Erol Evgin 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümünde, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarından başlayarak, Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze uzanan bir zaman perspektifi içinde türküleri, şarkıları ve anekdotları; barkovizyon desteğiyle sunacak. Ücretsiz ve herkese açık konser 10 Kasım Cumartesi 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.


SÖYLEŞİ
-Yazar Buket Uzuner ile Söyleşi ve İmza
Düşmekten korkmadan yükselmek ne güzeldir! Her şeyin uyumlu, canlı, dehşetli, sevinç dolu olduğu kısa zamanlı bir sevgi tünelinde doludizgin koşuyoruz. Bir yerlere çarpsak, bir yanımız incinse, kanasa, kırılsa, ancak bu tünelin dışına çıktığımızda canımız yanacak, çok iyi biliyoruz. Bu tünelin içinde hiçbir sorun, kaygı, hiçbir tehlike yokhellip;
Değerli yazar Buket Uzuner Yazın Öyküleri adını verdiği yeni kitabıyla, 3 Kasım Cumartesi 15.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor.

-Deprem Paneli
SOS Çevre Gönüllüleri Platformu, 9 Kasım Cuma saat 12.00'de Deprem Paneli ve S.O.S 23. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri'ni Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenliyor.

SERGİ
-Mehmet Özet Retrospektif Resim Sergisi
Resimlerinin temelinde insan, at ve kuş formları ile geometrik düzenin sentezine yer veren sanatçımızın eserleri, yurtiçi ve yurtdışı birçok koleksiyoncuda yer alıyor. Mehmet Özet, kariyeri boyunca yaratmış olduğu eserlerden derlemiş olduğu retrospektif resim sergisiyle 1-9 Kasım tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

-İstanbul - Kadıköy Manzaraları
İstanbul'un eşsiz güzellikteki ve İstanbul'a özgü bölgelerinin, simgelerinin yer aldığı özgün yağlıboya çalışmalarından oluşan sergi 1-15 Kasım tarihleri arasında Kozyatağı Kültür

-Gülyüz Atkovar lsquo;Ebrumania'
Ürün Sanat Galerisi'nde 3-30 Kasım tarihleri arasında Gülyüz Atkovar'ın lsquo;Ebrumania' adlı sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80

-Memduh Kuzay Resim Sergisi
Sanat yaşamını, Türkiye'nin yanısıra Amerika ve Almanya'da sürdüren Memduh Kuzay'ın Tolga Eti SanatEvi'nin sanat anlayışına paralel gerçekleştirdiği resim sergisi 3 Kasım ndash; 8 Aralık 2012 tarihleri arasında izlenebilir.
0216 368 26 79

-Cumhuriyet'in 89.Yılında 89 Sanatçı
Cumhuriyet'imize bir saygı duruşu olarak 2002 yılından bu yana gelenekselleşen sergiler bu yıl on birinci kez düzenleniyor. Cumhuriyet kutlamalarını ülke çapında sanat etkinlikleriyle renklendirme amacıyla yola çıkan Modern Sanatlar Müzesi Derneği sergisi bu yıl da Caddebostan Kültür Merkezinin ev sahipliğinde sergileniyor. 27 Ekim'de açılacak sergi 16 Kasım'a kadar görülebilir.

-Nevin Çokay anısına sergi
Kızıltoprak Sanat Galerisi yeni sezona 24 Temmuz 2012 tarihinde kaybettiğimiz değerli sanatçımız Nevin Çokay anısına düzenlediği sergiyle başlıyor. Kızıltoprak Sanat Galerisi bu değerli sanatçının- birbirlerine sarılarak sevgiyi çoğaltarak her koşulda varolan İnsanlar ı, özgürlüğün, devinimin simgesi olarak uçuşan yeleleriyle Atla lsquo;ı, onun fırçasında ihanete uğramaksızın yeniden biçimlenen Peysajlar ı ve Natürmortlar ından oluşan bir seçkiyi 13 Ekim-10 Kasım 2012 tarihleri arasında izleyicisiyle paylaşıyor.

-İFMC Sergisi
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti'nin (İFMC) 2. Karma Resim Sergisi, 5-23 Kasım tarihleri arasında (Pazar-Pazartesi ve resmi tatil günleri hariç) 10.00-19.00 saatleri arasında Tünel Sanat Galerisi'nde gezilebilecek. Sergide; Vahap Adıyaman, Süleyman Özbüke, Tülin Karaman, Munise Naak, İpek Ansi Ortakol, İffet Engin Ayaşlıoğlu, Kazım Ulutaş, Nuran Pekiner, Faruk Özpınar, Oya Tuncer, Ümran Kalafat, Ayşe Karataş, Semih Kocatopuz, Serpil Dedeoğlu, Esin Turşuçu, Ayşegül Atamer ve Rabia Dinleriz'in eserleri yer alıyor.

ARŞİV