KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Savaştan Barıştan Bizim Tiyatro,

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Savaştan Barıştan Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, 2011-2012 sanat döneminde Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor. Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Savaştan Barıştan
Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, 2011-2012 sanat döneminde Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor. Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar.
Ne var ki hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Bu programın hazırlanmasında başı çeken iki kişi sunucu (Zafer Diper) ve müzisyen (Haluk Çetin) bir anlamda durumu protesto etmek ve yaptıklarını bir yolla kitleye duyurmak için tiyatroyu seçme zorunluluğunda kalmışlardır. Savaştan ve Barıştan , 7 Ocak Cumartesi saat 20.30'da, 15 Ocak Pazar günü saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Tel: 0216 418 95 49

-Kahvede Şenlik Var
Her şeyin acımasızca pazarlığının yapıldığı günümüzde koca koca şirketler, kapalı kapılar ardında, masa başlarında evlilikler yapıp birleşiyorlar. Kapitalist bir sistem içinde bu bir derece anlaşılabilir belki. Peki, insana dair unsurların, sevginin, ahlakın, yaşamın pazarlığı yapılırsa ne olur? Sabahattin Kudret Aksal'ın eserinden Karma Drama'nın sahneye taşıdığı oyun 6 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşuyor.
Tel: 0216 658 00 15

-Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Desenleriyle Mehmet Güleryüz müthiş bir görsellik ve derinlik oluşturuyor. Oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yapıyor. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları Aslı Atasoy'a emanet. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulduğu bu gösteri, 7 Ocak Cumartesi saat 20.30'da CKM seyircisiyle buluşuyor.
Tel: 0216 467 25 68

-Şakayla Söyler Haldun Taner
Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner'in şaheserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerini, Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyunda tatlı tatlı hicvediliyor.
Hem bu büyük yazarımızı ölümünün 25. Yıldönümünde anmak hem de ağlanacak halimize doya doya gülmek istiyorsanız bu oyunu kaçırmayın. Oyun, 6 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 418 95 49
-Hayatın Çakallı Yolları
XI. Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü'nü alan Tiyatro Açıkça, Sertaç Ayvaz'ın yazıp yönettiği yeni oyunu Hayatın Çakallı Yolları ile kendi sahnesinde tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun, günümüz çalışma hayatının insanı hiçe sayan katı kurallarını, baskıyı, acımasız rekabeti ve ofis duvarlarına yazılmış küçük bir aşk öyküsünü eğlenceli bir dille aktarıyor. Oyun, 7, 14, 20 ve 28 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Bahariye'deki ÖyküSahne'de.
Tel: 0216 330 53 30
-Aşk Kokusu
Oyunun iki karakteri Devrim ve İlker. Devrim 28 yaşında, yaş ve kafa itibariyle bir ergen, duygusal olarak daha yumurtadan çıkamamış bir ipek böceği. İlker de Devrim'le aynı yaşlarda, hayata daha gerçekçi bakan, amaçlarını gerçekleştirmek için fazla kural tanımayan, ama aynı zamanda kurallara Devrim'den daha bağlı bir karakter. Aç kalsalar da, kız arkadaşları olmasa da, yazmak, muhalif olmak ve dünyayı değiştirme hayalleri onların mutlu olmasına yetmektedir. Ve bir gün hayatlarına Çağla girer. Çağla adeta kurallardan yaratılmış bir kızdır. Oyun, bu üç karakterin içinde olduğu bir romantik komedi. Aşk Kokusu , 7 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 467 25 68

-Tanrı
Woody Allen'ın Tanrısı hayatın anlamsızlığı üzerine yazılmış absürd metinlerden oluşan bir kara mizah. Antik Yunan`da iki Atinalı'nın oyunlarına bir final bulamaması ile başlayan oyun bir anda şimdiki zamanı da içine alarak Biz gerçek miyiz?, Özgürlük kargaşa mıdır?; Tanrı var mıdır? sorularına dönüşür. Atina tiyatro festivaline dakikalar kala bu sorularla bocalayan iki Atinalı bir oyunu bile oynamayı başaramaz. Hayatın anlamsızlığı, sınırlar ve tanrı kavramı ile oluşan kısır döngü hayallerini mahveder. Sonuçshy;ta gerçek diye bir şey kalmaz. Tanrı , 6 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 357 28 36

-Sondan Sonra
Dennis Kelly'nin bu çarpıcı oyununda iki temel konu işleniyor: Dünyada özellikle ABD'de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paronoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler; Güç kullanarak demokrasiye kavuşturma çabası ya da bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi... Sığınakta iki kişiyi canlandıran Emre Kınay ve Ahu Türkpençe'nin oynadığı Sondan Sonra , 8 Ocak Pazar saat 16.00'da Moda'daki Duru Tiyatro'da.
Tel: 216 338 56 86

-Beni Unutma
Yavaş yavaş hafızasının yok olup gittiği gerçeğiyle karşı karşıya kalan bir matematik profesörünün ve ailesinin öyküsü. Bireysel Alzheimer'dan toplumsal unutkanlığa, bireylerde başlayan geçmişi unutma, yok sayma, sıfırlamaya çalışma halinin toplumun bilinçaltına da nasıl sızdığını anlatan ağırbaşlı bir güldürü. Ali Poyrazoğlu'nın yazdığı yönettiği ve başrolünde oynadığı Beni Unutma , 8 Ocak Pazar saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.
Tel: 0216 467 25 68

-Şıpsevdi
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın dönemin İstanbul'unu anlattığı oyunu Enis Fosforoğlu 15 kişilik bir kadroyla sahneliyor. Dönem müzikleri ile de bezenmiş komedide Meftun batı kültürü ile büyümüş kardeşi Raci ise alaturka bir yaşam tarzını benimsemiştir. Bu arada konakta oturan fakat yeni hayata alışamayan ekonomik sıkıntılar çeken ailelerde kendi aralarında evlilikler yapmaktadırlar. Meftun'un planları aileyi kurtarmaya yetecek midir? Olaylar konak ahalisi arasında gülünç öğelerle gelişir... Şıpsevdi , 7 ve 12 Ocak'ta saat 21.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 357 28 36

-Kırmızı Halı
Kırmızı Halı , yıllarca Oscar ödülleri gecesini heyecanla bekleyen iki eski sanatçının 45 yıllık evliliklerini, rutin olmayan ilişkilerini, aşırı doz eroinden ölen oğullarının acısını, kızgınlıklarını pişmanlıklarını ve umutlarını; neşeli ve alaylı bir dille anlatıyor. Zeki diyaloglar iki yaşlı sanatçı ve genç bir delikanlı etrafında kurgulanmış. Oyun, 12 ve 13 Ocak günleri saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 467 25 68

-Ben Büyüyünce İnsan Olucam
Tuncay Özinel; Zeki Müren, Bedia Muvahit, C.Reşit Rey, İbrahim Tatlıses gibi sıra dışı insanlarla olan komik anılarını anlatıyor. Ben Büyüyünce İnsan Olucam , 8, 15, 22 ve 29 Ocak Pazar günleri saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 467 25 68

-Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kızhellip; Herkes, az sonra başlaması planlanan düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Düğün , 11 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 658 00 15

-Üstü Kalsın
Tek perde sahnelenen, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Üstü Kalsın, 12 Ocak Perşembe saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 467 25 68

KONSER

-Beethoven'la Bir Akşam
Mısırlı piyanist Ramzi Yassa'nın Süreyya Operası'ndaki bu konserine İdil Biret öncü oldu. Bu yüzden Yassa için sözü, onu iyi tanıyan Biret'e bırakıyoruz: Ramzi Yassa, Sovyetler Birliği'nin ünlü Çaykovski Konservatuvarı'nda tahsil etmiş olan çok kıymetli bir konser piyanistidir. Uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmış, günümüzün önemli orkestra şefleriyle dünyanın muhtelif yerlerinde konserler vermiştir. Müziğin hakiki anlamını, nüans inceliklerini öne çıkaran güzel bir çalış stiline sahiptir. Süreyya Opera Salonu'nda yapılan resital serisine davet edilmesini hararetle tavsiye ederim. Süreyya Sahnesi de Biret'in bu önerisini gerçekleştirerek, İstanbullular'a dünya müzik sahalarından bir virtüözü sunuyor. Ramzi Yassa'nın piyano konseri, 9 Ocak Pazartesi saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
Tel: 0216 346 15 31

-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Alparslan Ertüngealp'in şefliğini, Hüseyin Sermet'in piyano solistliğini yapacağı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserinde J. Brahms'ın piyano konçertosu no.2 ve senfoni no.1 eserleri seslendirilecek. Konser 6 Ocak Cuma günü saat 20.00'de Kadıköy CKM'de.
Tel: 0216 467 25 68

-Vol2- Jazz İstanbul
Türkçe sözlü jazz müziğinin sevilen seslerinden Jülide Özçelik; duru sesi ve muhteşem performansıyla, Vol2: JAZZ İSTANBUL albümüyle beraber yine kendi besteleri ve jazz aranjmanları ile halk müziği örneklerinden hazırladığı repertuvarıyla müzikseverlere çok keyif alacakları bir müzik şöleni sunacak. Konser 8 Ocak Pazar saat 19.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 658 00 15

-Sevil Ulucan Weinstein-Gülnare Şekinskaya Keman-Piyano Resitali
Sevil Ulucan Weinstein ve Gülnare Şekinskaya'nın keman ve piyano resitalinde,S.Prokofiev, L. W.Beethoven, P.Sarasate'nin eserlerinden seçmeler ile keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. 10 Ocak Salı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki konserde öğrenci, emekli, gazi ve engelliler %50 indirimden yararlanabilecekler.
Tel: 0216 467 25 68

-Musikimiz ve Tangolar
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı yararına düzenlenecek konserde ses sanatçısı Münip Utandı; klasik ve Cumhuriyet dönemi bestecilerin eserlerini seslendirecek. Utandı'ya, Merve Utandı ve Mavi Düşler Grubu tango gösterisiyle eşlik edecek. Konser 11 Ocak Çarşamba saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 302 16 81

-Nâzım Hikmet 110 Yaşında
İstanbul Sazkâr Topluluğu, Nâzım Hikmet'in 110. Yaşını, Tamburi Cemil Bey, Mesut Cemil Eserleri ile kutluyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Nuriye Eracar'ın yaptığı anma etkinliğinde şiir sunumlarını Serdar Samancıoğlu yapacak. Ücretsiz etkinlik, 15 Ocak Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
Tel: 0216 467 25 68

BALE

-Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky
1972 yılında kurulan ülkemizin ilk ve tek özel bale kuruluşu Çağdaş Bale Topluluğu, 40. yılını ünlü Rus besteci Tchaikovsky'nin müzikleri ile hazırladığı gösteri ile kutluyor. Topluluk, 15 kişilik genç ve dinamik profesyonel dansçı kadrosu ile siz sanatseverlerle buluşuyor. Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky bale gösterisi, 12 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 658 00 15

SÖYLEŞİ

-Gazeteci-Yazar Bekir Çoşkun ile Söyleşi ve İmza
Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarlarından gazeteci-yazar Bekir Coşkun Atatürk'ün Kızları konulu söyleşisinde kadına yönelik şiddete ve Atatürk'e yapılan saldırılara ilişkin görüşlerini okurları ve sevenleri ile paylaşacak. Gazeteci-Yazar Bekir Çoşkun ile Söyleşi ve İmza günü 7 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 467 25 68

-Muazzez İlmiye Çığ ile Söyleşi
Sümerler üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Ünlü Sümerolog İlmiye Çığ Atatürk ve Sümerler adlı söyleşisiyle Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezine konuk oluyor. 7 Ocak Cumartesi saat 15.30'daki söyleşiye tüm Kadıköylüler davetli.
Tel: 0216 418 95 49

SERGİ

-Yapı Kredi Resim Koleksiyonu lsquo;Modern Dönem' Sergisi
Yapı Kredi Resim Koleksiyonu lsquo;Modern Dönem' Sergisi'nde1930'lardan günümüze birkaç kuşak bir araya getiriliyor: Cevat Dereli, Ali Avni Çelebi, Zeki Faik İzer, Maide Arel, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Ferruh Başağa, Şükriye Dikmen, Adnan Varınca, Leyla Gamsız Sarptürk, Mustafa Esirkuş, İbrahim Balaban, Nejad Melih Devrim, Neşet Günal, Adnan Turani, Turan Erol, Ömer Uluç, Özdemir Altan, Tülay Tura Börtecene, Devrim Erbil, Özer Kabaş, Mehmet Güleryüz, Oya Katoğlu, Neş'e Erdok, Zafer Gençaydın, Utku Varlık, Adem Genç, Umur Türker, Mustafa Altıntaş, Ekrem Kahraman, Selim Cebeci, Sali Turan, Fatma Tülin, Emin Çizenel, Can Göknil, Yavuz Tanyeli, Yusuf Taktak, İbrahim Çiftçioğlu, Aydın Ayan, Ertuğrul Ateş. Bu eşsiz koleksiyonu görmeye davetlisiniz. Sergi 3-30 Ocak arasında CKM'de.
Tel: 0216 467 25 68

- Yazının Rengi Resim Sergisi
Gazeteci-yazar Bekir Coşkun ve uluslararası başarılara imza atmış ressam Hasan Rastgeldi ortak bir projede bir araya geliyor. Bu kez ilhamını yazılardan aldığını söyleyen Hasan Rastgeldi, Bekir Coşkun'un kaleme aldığı 22 ayrı temayı resimlediğini belirtiyor. Bekir ve ben, iki kuzen, birimiz yazdık birimiz çizdik, Yazının Rengi'ni yarattık diyen Rastgeldi, resmin yazının, yazının da resmin etkisini güçlendirdiğini ifade ediyor. İki yaratıcı, duyarlı, yaşadığı coğrafyaya, insana ve doğaya sahip çıkan isim, kalem ve fırçanın birlikteliğiyle oluşturdukları yeni evreni, izleyenlerle paylaşacak. Sergi, 7-17 Ocak tarihleri arasında CKM'de görülebilir.
Tel: 0216 467 25 68

-Fatma Baktıoğlu Kişisel Resim Sergisi
Fatma Baktıoğlu'nun kişisel resim sergisi4-11 Ocak günleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
Tel: 0216 418 95 49

-Yavuz Saraçoğlu Resim Sergisi
Yeni yılın ilk sergisi; Yavuz Saraçoğlu'nun yağlıboya ve gravürlerinden oluşturduğu resimlerle açılıyor. Anadolu'yu ve İstanbul'u naif bakış açısıyla yorumlayan sanatçı resimlerinde kendine has renkleriyle ön plana çıkıyor. Sergi 19 Ocak 2012'ye kadar Düş Yolcusu Sanat Durağında gezilebilir.
Tel: 0216 386 99 03

-Filiz Tonkuş Lirik Resim Sergisi
Filiz Tonkuş için lirik, sanatçının iç dünyasındaki heyecanları dışa vurmasıdır. Sanatçının, ruhunda gelişen güzellik duygusunu yansıtmaktan yola çıkarak yaptığı Lirik adlı üçüncü kişisel sergisi 7-14 Ocak günlerinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 467 25 68

-Filiz Kınalı Kumdakcı Karma-Şık
Karma-şık çeşitli teknik ve malzemenin deneysel sentezleri ile oluşan, bitmemiş arayışların bir meyvesi. Çeşitli karma sergilere katılan sanatçının karmakarışık ilk kişisel sergisi, 10-18 Ocak günleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
Tel: 0216 467 25 68
ÇOCUK
-Sihirli Anahtar
Bu hikâye herkes için. Anne-babalar da bu büyüye kapılacak. Salça'nın öncülüğünde dünyanın kaderi Hayalis'te belirleniyor. Tek umudumuz çocuklar ve çocuk kalabilenlerdehellip; Sihirli Anahtar , 7 Ocak Cumartesi 12.00 ve 14.00'te, 8 Ocak Pazar 12.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
Tel: 0216 658 00 15

ARŞİV