KADIKÖY’DEN TİYATRO -Macbeth İktidar kavgası çevresindeki insanın

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Macbeth İktidar kavgası çevresindeki insanın kıyıcılığı, yarattığı vahşet, dünyayı uğrattığı yıkımı işleyen Shakespeare'in Macbeth oyunu ne yeri ne de zamanı açısından...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Macbeth
İktidar kavgası çevresindeki insanın kıyıcılığı, yarattığı vahşet, dünyayı uğrattığı yıkımı işleyen Shakespeare'in Macbeth oyunu ne yeri ne de zamanı açısından eskilerde kalmış bir masal değil! Macbeth'in, 400 yıl öncesinden günümüzü aydınlatan güçlü bir ışık olma özelliğini tüm gücüyle sürdürüyor olması, insanoğlunun hala bir arpa boyu kadar yol alamamasını anlatması açısından trajik. Ve bu nedenle nerede olursa olsun bu felaket i anlatıyor Macbeth! Haluk Bilginer'in Türkçe'ye çevirdiği oyunu Kemal Aydoğan yönetiyor. Macbeth, 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi saat 20.30'da ve 6 Mart Pazar 16.00'da Oyun Atölyesi'nde izlenebilir.
www.oyunatolyesi.com


-Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, Leyla'nın Evi adlı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Volkan Severcan gibi usta oyuncuların başrolünü paylaştığı müzikli oyunun dekor tasarımına Nurullah Tuncer, müziklerine Livaneli imza atıyor. Oyununda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Oyun 4 Mart Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül- Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Kibarlık Budalası
Tiyatro Kedi, Moliere'in Kibarlık Budalası eserini tiyatronun ustalarından Haldun Dormen'in yorumuyla sahneye taşıyor. Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunda Haldun Dormen, Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köse rol alıyor. Oyun, 5 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da sahnelenecek. www.tiyatrokedi.com

-Nereye Gidiyoruz?
Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu Nereye Gidiyoruz? ile sahnede! Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt arıyor. Nereye Gidiyoruz? un yönetmenliğini ve sahne tasarımını da Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye'nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya'nın giysi tasarımını, Hakan Özipek'in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor. Oyun 5 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde izlenebilir.

-Pir Sultan Abdal
Sadri Alışık Tiyatrosu yeni sezonu, Erol Toy tarafından kaleme alınan ve dönemin haksızlıklarına baş kaldırdığı için asılan halk ozanını anlatan oyunları Pir Sultan Abdal ile açtı. Aralık ayı başından beri çeşitli sahnelerde izleyiciyle buluşan oyun 5 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kadıköylü seyircilerle bir kez daha buluşacak. 30 kişilik kalabalık bir kadroyla sahnelenen oyunu Prof. Dr. Nurhan Karadağ yönetiyor. Oyunda, Pir Sultan Abdal'ı Cem Özer, Ballıhan'ı ise Melike Öcalan canlandırıyor. Müzisyen Sadık Gürbüz'ün anlatıcı-ozan olarak görev aldığı oyunda Mehmet Çepiç, Yusuf Atala, Yıldırım Gücük, Ayhan Anıl, Fuat Onan, Ergün Demir, Tuncer Yenice, Barış Koçak, Merve Erdoğan, Derviş Tezcan, H.Şener Vurkaya gibi isimlerin yanı sıra SAKM dansçıları da rol alıyor.
www.kkm.gen.tr

-Kökler
Arnold Wesker'in yazıp, Togay Kılıçoğlu'nun yeniden kaleme alarak günümüze uyarladığı oyun, kendi cümlelerimizi bulma yolculuğunu anlatıyor. Seçimlerimiz ve hayatlarımızla oluşturduğumuz kendi dünyamız aslında köklerimizle geleceğimiz arasında kalan zaman mıdır? Ya inandıklarımız uğruna göze aldıklarımız? lsquo;Bildiklerini öğretmeli insan, bir kişi olsa da çıkaracağım bu yangından!'
KarmaDrama Tiyatrosu'nun sahneleye koyduğu Kökler , 5 Mart Cumartesi günü saat 21.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 5 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 5 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkez ve 10 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Kim Bu Adam?
Mr. ve Mrs. Belier dairelerinde yemek yerken telefon çalar oysaki telefona abone değildirler. Arayan Mr. Schmitt'i sormaktadır. Peki, kimdir bu Mr. Schmitt? Tiyatro Diyalog'un sahnelediği oyunu Levent Öktem yönetiyor. Can Gürzap'ın başrolünde oynadığı Kim Bu Adam? , 6 Mart Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle ücretsiz olarak sahnelenecek.
www.tiyatrodialog.com

-Türkan Işık Yolcusu
Dilek Türker, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın tıp ve eğitim alanında ülkemize kazandırdıkları ve oluşturduğu değerler için verdiği mücadeleleri sahne diliyle anlatmak, tiyatro seyircisiyle bu aydınlık insanın yaşamını paylaşmak niyetiyle eseri tiyatroya taşıdı. Tiyatroya kazandırılan bu eser; sadece ülkemizde değil, tüm dünya ülkelerinde bir evlat, bir anne, bir eş, bir vatandaş ve bir doktor olarak; ışığa ulaşmak için mücadele veren bir kadının yolculuğunu seyircisine ulaştırmayı hedefliyor. Tiyatro Ayna'nın sahnelediği Türkan Işık Yolcusu 7 Mart Pazartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde oynanacak. 9 Mart Çarşamba günü ise Kadıköy Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak oyunu seyirciyle ücretsiz olarak buluşturacak. 9 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da ücretsiz olarak oynanacak Türkan Işık Yolcusu, Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Arzunun Onda Dokuzu
Oyun, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm-kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo'nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. 2-6 Mart 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacak Arzunun Onda Dokuzu'nda; Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

-Annem Yokken Çok Güleriz
İrlandalı yazar Enda Walsh'ın oyunu, Memleketi İrlanda'yı yüzleşmesi pek kolay olmayan bir geçmişi geride bırakmak adına terk edip, Londra'ya sığınan ve bu geçmişi uzak tutmak için yeni bir geçmiş üreten bir baba ve iki oğlunu anlatan, hareketli bir kara komedi. Daha iyi bir insan olmak için; daha fazla şiddet. Daha iyi bir aile için; daha da fazla şiddet. Ailelerden muaf sayılan gizli bir şiddete seyirci olacaksınız. Tiyatro Gerçek'in sahnelediği oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş rol alıyor. Annem Yokken Çok Güleriz, 8 Mart Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Cam
Levent Kazak'ın yazdığı, Lâçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni tiyatro oyunu Cam, seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam, kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadın'ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam; aynı şekilde başlayan bir hikâyenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor. Oyun 6 Mart Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Kuş Kafesi
Alınıp-satılmak bir eşya gibi. Ya da ölmeyi dilemek yaşamıyor gibihellip; Hangi kadın ikisi arasında bir seçim yapmayı ister? İrfan Yalçın'ın Genelevde Yas adlı romanından esinlenerek dramaturg Doğan Korkmaz'ın oyunlaştırdığı Kuş Kafesi adlı oyun; genelevde çalışan kadınların trajik hikâyelerini anlatıyor. Ve Tiyatro'nun sahnelediği oyun 10 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Uyan Uyan Gazi Kemal
Tuncay Özinel'in kendi adını taşıyan tiyatrosu, Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu Kadıköylülerle buluşturuyor. Yılmaz Özdil, Can Ataklı, Hikmet Feridun Es gibi önemli gazeteci ve yazarların yazılarından derlenen oyunda Halit Akçatepe, Serhat Özcan, Ayla Aslancan, Ali Yaylı, Eray Işık, Esme Duman, Ecevit Karaca, Kerem Keskin, Engin Bilgiç, Furkan Kabalı, Emre Tekilel ve Tuncay Özinel oynuyor. Belgesel görüntüler ve Galata Mevlevihanesi'nin sema gösterisi eşliğinde sahnelenen Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu 4, 6, 11 ve 13 Mart'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 10 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Vanya Dayı
Tiyatro Stüdyosu, 20. yılını Rus oyun yazarı Anton Çehov'un Vanya Dayı oyunuyla kutluyor. Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği oyunun çevirisi Ataol Behramoğlu'na ait. Çehov'un 150. doğum yılında sahnelenen oyun, ilk kez 1900'de Konstantin Stanislavski tarafından sahnelenmiş. Büyük devrimin arifesinde, umutsuz aşkların, mutsuz ve çaresiz insanların öyküsünün anlatıldığı oyun bir Rus köyünde geçiyor. Mehmet Ali Kaptanlar, Emrah Elçiboğa, Defne Gürmen Üstün ve Ezgi Bakışkan'ın oynadığı Vanya Dayı , 11 Mart Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.kkm.gen.tr

ÇOCUK

-Sevgi Çemberi
Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal. Sevgiden, barıştan yana bir masal.
Bizim Tiyatro, Hamxlet'in ardından çocuklar için de yeni bir çocuk oyunu sahneliyor: Sevgi Çemberi. Hasan Erkek'in yazdığı oyunu Faik Üretmen yönetiyor, genel sanat yönetmenliğini ise Zafer Diper yapıyor. Oyunu 5 ve 6 Mart günleri saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alarak izlediği oyunu Renkler Cumhuriyeti ni tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Renkler Cumhuriyeti , 5 Mart Cumartesi ve 6 Mart Pazar günleri saat 12.30'da, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Hepinize Günaydın
Kalıplara girmenin, şekilci davranmanın kimseye fayda sağlamadığını, farklılık ve çeşitliliğin hayatı güzelleştirdiğini anlatan çok farklı bir çocuk oyunu. 5 Mart Cumartesi günü saat 13.00 ve 15.00'te çocuklarla buluşacak oyun Kadıköy Belediyesi CKM'de.
www.ckm.gen.tr

KONSER

-Sabahat Akkiraz
Bugüne dek özgün konserleri ile farklı kitleleri bir araya getirme başarısını gösteren Sabahat Akkiraz, 12 Mart Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nin konuğu oluyor. Yaptığı yirmi albüm, kat ettiği milyonlarca kilometre ve verdiği binlerce konsere rağmen her gün aynı heyecanla müzik yapmaya devam ediyor. Sabahat Akkiraz, doğu felsefelerinin en eskilerinden biri olan Alevi-Bektaşi müziğinin deyiş geleneğini bugüne taşıyor ve deneysel çalışmalarıyla eski Asiaminor'ı Batı'ya taşıyor. Konser saat 20.30'da başlıyor, kaçırmayın!
www.ckm.gen.tr

-Serkan Çağrı
Türkiye'nin en ünlü klarnet virtüözlerinden Serkan Çağrı, canlı performansı ile 5 Mart Cumartesi günü Kozzy AVM'de ve 6 Mart Pazar günü ise İstanbul Optimum Outlet'te dinleyicileriyle buluşacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek ve isteyen herkesin katılabileceği konserlerde Serkan Çağrı klarneti eşliğinde canlı olarak Optimum ve Kozzy ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak. Konserler; Cumartesi 16.00 ve 18.00'de Kozzy AVM, Pazar günü 14.30 ve 16.00'de Optimum'da.
Tel: 0216 465 92 00

-Müziğin Kalbine Yolculuk
Genç kuşağın başarılı keman ve viyola sanatçılarından Atilla Aldemir ve Türkiye'nin önde gelen piyanistlerinden Cana Gürmen, müzik tarihinin farklı dönemlerinden keman-piyano repertuvarının incilerini 10 Mart'ta CKM sahnesinde buluşturuyor. Konser 10 Mart Perşembe günü saat 20.30'da başlıyor.
www.ckm.gen.tr

-Sumru Ağıryürüyenndash;Anıl Eraslan
Fransa'da devam eden viyolonselci Anıl Eraslan ile farklı tarzların sesi Sumru Ağıryürüyen, yakın zamanda bir albümü de yayınlanacak olan özgür doğaçlama ağırlıklı Sert Sessizler projesi ile viyolonsel ve insan sesinin kesişme noktalarında dolaşıyorlar. İkili İstanbul'un seslerine eşlik ettikleri ilk performanslarını Ağustos 2010'daki İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi etkinlikleri kapsamında, Eminönü Üstgeçidi'nde gerçekleştirmişti. Ayrıca aynı gece, bilgisayarlarla yaptıkları beste-doğaçlama çalışmalarını birlikte sürdüren Baran Göksu ve Umut Çetin de Yedi adlı projelerine Eraslan'ı konuk ediyorlar. Konser 7 Mart Pazartesi günü saat 21.00'de Kadıköy'deki Gitarcafe'de.
www.gitarcafe.com

-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 4 Mart Cuma akşamı saat 20.00'de şef Jurjen Hempel yönetiminde Kadıköy Belediyesi CKM'de bir konser verecek. Keman virtüözü Toğrul Ganiyev'in solist olarak katılacağı konserde J. Suk-Fantastik Scherzo op. 25, M. Bruch-1. Keman Konçertosu ve A. Dvorak-9. Senfoni eserleri seslendirilecek.
www.ckm.gen.tr

-Lalezar Musiki Topluluğu
Şef Hayri Peşken yönetimindeki Lalezar Musiki Topluluğu, 10 Mart Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu'nda bir konser verecek. Konuk sanatçı olarak Coşkun Sabah'ın katılacağı konseri kaçırmayın!
Tel: 0216 360 39 04

-Ali Sezgin Gitar Resitali
Ali Sezgin; gitarla yolculuğunu şu cümlelerle anlatıyor: Kadıköy, müziğime yön verdiğim ve tarzımı oluşturduğum yer oldu. Bu tarz lsquo;Akustik Mizah Müzik' olarak öne çıktı. 1987'de Moda Sineması'ndaki ilk akustik konserim, o zamanların en büyük konser menajeri Saim Yavuz'la çalışmalarımız... İskelede yapılan lsquo;Kadıköy Festivali'nde tek başıma uzun bir mizahi resital verişim... Sanatçı birikimlerini, klasik ve akustik özgün gitar resitaller aracılığıyla, dinleyenleriyle paylaşmayı sürdürüyor. Ali Sezgin'in gitar resitali 8 Mart Salı akşamı saat 19.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Toprağa Özlem
Hayatlarında uzun bir süre doğduğu topraklara olan özlem duygusunu yaşamış ya da halen yaşayan Türk, Çek, İspanyol ve Arjantinli bestecilerin eserlerinden oluşan bu konserde, çellist Rahşan Apay ve piyanist Melin Molla müzikseverlerle buluşuyor. 9 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki konser ücretsiz.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

-4 Ülkeden 4 Sanatçı
Türkiye'den M.Sadık Altınok, Almanya'dan Mehmet Alagöz, Kıbrıs'tan Emin Çizenel ve Hollanda'dan Arhan Günermengi'nin sanatçı kimliklerini aktaran eserler Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Hasanpaşa-Kadıköy yerleşkesinde yer alan Sanat Galerisi'ndeki sergi 3 Martndash;5 Nisan 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.
Tel: 0216 544 55 55 / 3142

-Ekim Sanat Atölyesi Resim Sergisi
Ekim Sanat Atölyesi 10 yıldır Asuman Saltuk ve Fazilet Büyükdeğirmenci önderliğinde sanat çalışmalarını sürdürüyor. Atölye sanatçıları, Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yılki eserlerini CKM'de sergiliyor. Sergiye katılan sanatçılar Betül Karakaya Demircan, İdil Yılmaz, Ayfer Sütçüoğlu Yıldız Bayender Riket Finanser Oya Kılıçoğlu Gülay Büyükdeğirmenci, İlke Sönmez. Sergi 3-17 Mart tarihleri arasında görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Gül Erali Seramik Sergisi
Gül Erali'nin Tanrıça kavramından yola çıkarak yaptığı seramik heykelleri, 5 Mart-29 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Erali'nin heykelleri doğa - insan ilişkisi uyumunu, kadının yaratıcı gücünü ve tanrısallık kavramlarını sorguluyor.
Tel: 0216 418 38 06

-Gökhan Göksoy ve Photoworld
Bir genç gezgin fotoğrafçının gözünden dünya güzelliklerini görmeye zamanı olmayanlara veya görüp de farklı bakış açısı kazanmak isteyenler için oluşturulan karma bir sergi. 7 Mart Pazartesi günü CKM 4. Kat Fuaye'de açılacak olan sergi 16 Mart'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Ara Güler: İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları
Usta fotoğrafçı Ara Güler'in İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları isimli sergisi 10 Şubat Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Meslekte 60 yılı geride bırakan efsanevi fotoğrafçı Ara Güler, çok sevdiği İstanbul'u ve İstanbul'un edebiyatçılarını anlattığı ölümsüz kareleriyle Caddebostan Kültür Merkezi'ne konuk oldu. Ara Güler Fotoğraf Sergisi 15 Mart 2011 tarihine kadar görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

-Usulca
Pınar Partanaz'ın Usulca adlı kişisel sergisi 01- 07 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Sergi, anlar ve düşünceler üzerine yoğunlaşarak birçok portreyi deneyimliyor.
www.kkm.gen.tr

-Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2 sergisi izlenebilir.
www.urunart.com

- Delilik Kişisel Resim Sergisi
Sanatçı Gökhan Sarpkaya Delilik teması altında ürettiği eserlerini, CKM'de 26 Şubat-7 Mart 2011 tarihleri arasında sergiliyor.
www.ckm.gen.tr

-Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı Sergisi
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı Sanat Kolu Ressamları'nın 1 Mart'ta açılan Bebeklere Bir Nefes isimli sergisi 6 Mart Pazar gününe kadar Tepe Natilius AVM Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 339 39 29

GÖSTERİM

-Kadınların Dünyası Fotoğraf Gösterisi
İbrahim Göksungur, 8 Mart Salı akşamı saat 19.30'da PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. İbrahim Göksungur'un, Dünya Kadınlar Günü'ne özel gösterisi Kadınların Dünyası ve ardından yapacağı söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli.
www.photoworldfotografmerkezi.com

KADIKÖY DIŞINDAN

ANMA

-Turhan Selçuk Anma GecesiSergisi
Aydınlanmanın Bilgeleri: Turhan ve İlhan Selçuk'u Anma Gecesi , IMOGA Grafik Sanatlar Müzesi'nde 8 Mart Salı günü saat 18.00'de düzenlenecek ve yine aynı gün Turhan Selçuk Sergisi açılacak.
Turhan ve İlhan Selçuk kardeşlerin yaşamlarından çekilmiş fotoğraflar da bu etkinlik kapsamında sergilenecek. Anma gecesine katılan konuklar, Selçuk kardeşlerin en sevdiği şarkıları ve BaBa ZuLa Grubu'nun Selçuk kardeşlere adanan Efkârlı Yaprak ve Abdülcanbaz parçalarını da dinleyebilecekler. Bu önemli gecede, Turhan ve İlhan Selçuk'un yapıtları ve kişisel eşyaları da sergi boyunca ilk defa sergilenecek.
Turhan Selçuk'un Çamlıca Sanat Evi'nde çalışarak ürettiği gravür ve serigrafilerden oluşan baskı resimler de bu sergi için hazırlandı. Hakan Derman denetiminde Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladıkları Abdülcanbaz heykeli de bu sergide yer alacak.
Turhan Selçuk Karikatür Sergisi 8ndash;30 Mart tarihleri arasında İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi'nde izlenebilecek.
İMOGA, Keban Caddesi, No.20 Ünalan Mahallesi, Üsküdar
Telefon: 0216 470 92 92


ARŞİV