KADIKÖY’DEN TİYATRO -Hamxlet Usta tiyatrocu Zafer Diper,

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Hamxlet Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i taşıyor perdeye ancak çok farklı bir yorumla! Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i taşıyor perdeye ancak çok farklı bir yorumla! Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Günümüze getirilmesiyle, içeriğiyle-bir bakıma Shakspeare'den uzaklaşan , bir bakıma da kimi evrensel değerleri kavramlarıyla o olan , incecik bir çizgide dengelenerek yürüyen oyun, dünyanın önemli bölgelerinde konuşlanmış uluslararası Hamxlet adlı bir şirkete taşınarak yorumlanıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay, ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 2 Ocak Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Oyun 4 Ocak Salı günü ise seyirciyle Kozyatağı Kültür Merkezi'nde buluşacak.
www.bmkm.gen.tr

-Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum
Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'da; Libby Tucker, 16 yıldır görmediği babasının yanına geldiğinde nasıl karşılanacağını bilmez. Hollywood'da senaryo yazarı olan babası Herbert Tucker, onun sinema artisti olma hayallerine yardım edecek midir? Bu karşılaşmayla başlayan geçmişin sorgulanmasına, babasının kız arkadaşı Steffy ile arasındaki sorunlar da eklenince gerilim artar. Genç bir kızın hayalleriyle, hayattan düş kırıklıklarından yorulmuş bir adamın birbirlerini nasıl etkilediğine ve birbirlerine nasıl ihtiyaç duyduklarına tanık olacaksınız. Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işleniyor. Oyun, 22ndash;26 Aralık günleri arasında ve 2 Ocak Pazar günü saat 15.30'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde. Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Ezgim Kılınç, Derya Çetinel ve Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler , Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hâlâ izlemediyseniz Alevli Günler'i, 2 Ocak Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 3 Ocak Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde. Türkan Işık Yolcusu oyununu 5 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde de izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-Azizname
Moda Sanat Tiyatrosu, Aziz Nesin'in öykülerinden derlenen Azizname oyunuyla sahnede. Türkiye ve Dünya edebiyatının önemli mizah yazarları arasında yer alan Aziz Nesin'in öykülerinden derlenen Azizname oyunu, Türkan Aktoprak yönetimindeki oyuncu kadrosunun performansı ile sahnelendi. Moda Sanat Tiyatrosu oyuncularının tiyatro severler ile buluşturduğu Azizname, Aziz Nesin'in bundan 60 yıl önce yazdığı öykü ve denemelerden oluşuyor. Azizname, 6 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr


-Annem Yokken Çok Güleriz
Edinburgh Fringe Festivali'nde ödül alan, dünyanın birçok yerinde sahnelenen Annem Yokken Çok Güleriz; yaşamın köşeye sıkıştırdığı, dar gelirli bireylerin bakışından yitirilen aile, baba-oğul ilişkileri üzerine bir komedi. Enda Walsh'ın yazdığı oyunu Mehmet Ergen Türkçe'ye kazandırdı. Tiyatro Gerçek'in Mehmet Birkiye'nin yönetmenliğinde sahneye taşıdığı oyunda Hakan Gerçek, Nülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş oynuyor. Annem Yokken Çok Güleriz, 6 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi İkisi de Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 6 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Töre
Kadıköy Tiyatrolarının eğitim grubunun sahneleyeceği oyun; Türk Edebiyatının yaşayan en önemli isimlerinden biri olan Turgut Özakman'a ait. Oyun, 1900'lü yılların başında Erzurum çevresinde geçer. Kan davası yüzünden ailelerde erkek çocuk yetişemez olmuştur. Yetişebilen erkekler de töre adı altında vurularak öldürülmüştür ya da öldürülecektir. Oyunun başkarakterlerinden Kara Hasan, kanlısının köye indiğini duyunca ev halkı ile silahlanıp yola dökülür. Yola dökülen ev halkı bir müddet ortada görünmezken ailenin kanlısı içeri girer ve buraya sığındığını söyler. Töreye göre eve sığınan birisi kim olursa olsun misafir olarak kabul edilecektir. Pazartesi Oyunları kapsamında sahnelenecek olan Töre, 3 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Sahte Adres
Birbirini tanımayan 3 adam ellerinde farklı adresler olmasına rağmen aynı adrese gelirler. İlk başta üçü de kendi adreslerinin doğru adres olduğunu düşünürler. Ama gitgide esrarlı olayların gelişmesi ve birbirini takip eden tesadüfler sonrası bulundukları durum işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Birbirinden ilginç özellikleri olan bu 3 kişi sizi çok güldürecek. Mimi Komedi Tiyatrosu tarafından sahnelenen Sahte Adres , 5 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr

-Gülhane Parkı
Oyun, Osman ve Selim adlı iki birbirine zıt karakterde insanın Gülhane Parkı'nda karşılaşıp sohbet etmelerini konu alıyor. Oyunda komedi ve dram başarıyla harmanlanıyor. İki zıt karakterin ilişkileri insanları güldürürken, yaşamlarındaki dramlar düşünmeye sevk ediyor. Oyunun sonu sürpriz bir finalle bitiyor. Selçuk Uluergüven Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunda Emre Uluergüven ve Parkan Özturan rol alıyor. Gülhane Parkı, 4 Ocak Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Direniyoruz
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü, 1996- 1997 öğrenim yılı başından bu yana teorik ve uygulamalı ders, seminer ve atölye çalışmaları ile bütünlenen dört yıllık bir oyunculuk eğitimi veriyor. Tiyatro Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları oyunlar Bölüm Uygulama Sahnesinde, Rektörlük İnan Kıraç salonunda ve üniversitelerarası tiyatro gösterilerinde, gençlik festivallerinde seyirci ile buluşuyor. Bu buluşmalardan biri de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde yaşanacak. 5 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de Tiyatro Bölümü öğrencileri, Direniyoruz isimli oyunu sahneleyecek.
www.bmkm.gen.tr


-Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, Leyla'nın Evi adlı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Volkan Severcan gibi usta oyuncuların başrolünü paylaştığı müzikli oyunun dekor tasarımına Nurullah Tuncer, müziklerine Livaneli imza atıyor. Oyununda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Oyun 6 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül- Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.
www.kkm.gen.tr

OPERA

-Don Pasquale
Ünlü İtalyan opera bestecisi Gaetano Donizetti'nin; Opera Buffa- Gülünçlü Opera tarzının en yetkin örneklerinden biri sayılan Don Pasquale , ilerlemiş yaşına rağmen çapkınlıktan vazgeçmeyip yetmişinden sonra eş aramaya kalkan geçkin müzmin bekâr Don Pasquale ile onu zekâsıyla alt eden genç ve güzel Norina`nın komik öyküsünü konu ediyor.
Geçtiğimiz hafta 50. yılını kutlayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni yılda Don Pasquale operasını izleyiciyle buluşturuyor. 3 perde ve 2 saat 30 dakika süren bu komedi öğeleriyle süslü opera eserini 6 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izleyebilirsiniz.
www.sureyyaoperasi.org


KONSER

-İdil Biret ve Ruşen Güneş Konseri
Keman virtüözü Ruşen Güneş ve piyano virtüözü İdil Biret, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek ve Herold İtalya'da eserinin orkestra partisyonlarının piyano uyarlamasını ilk defa çalacaklar, ayrıca Ateş Pars'ın viyola ve piyano için sonatını da ilk kez seslendirecekler. Herold İtalya'da, viyola ve Berlioz orkestrası(büyük orkestra) için yazılmış çok ünlü bir senfonik eser. Viyola literatürünün unutulmaz bir başyapıtı. Bu nedenle ilk kez piyano ve viyolayla çalınacak bu eseri Biret ve Güneş'ten dinlemek için 3 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'ndaki bu konseri kaçırmayın!
www.sureyyaoperasi.org

-Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio
Müzik severler ve özellikle caz severlerden büyük ilgi görmesi beklenen Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio canlı performansta Fatih Erkoç'un etkileyici yorumuna piyanoda Kerem Görsev, davulda Cengiz Baysal, kontrbasta Kağan Yıldız eşlik edecek. Bu etkileyici konser 5 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr


SERGİ

-Sema Ilgaz Temel Yolculuk Resim Sergisi
Yolculuk, amaçlanan yere varmak için katedilen yol olarak tanımlanabilirken bazen yolculuğun kendisi varılacak yerden daha önemli olabilir. Nesnel anlamının dışında Sema Ilgaz Temel'in resimleri bilinçaltı dünyasına şiirsel ve düşsel atmosferlere ve kendi içine yapılan yolculuğu tanımlıyor. Sema Ilgaz Temel'in özgün baskı resim sergisi Yolculuk , 5 Ocak'ta Kadıköy Belediyesi CKM'de açılıyor. Sergi 5 Şubat tarihine kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Karma Takı Sergisi
Ürün Sanat Galerisi yeni yılı gümüşün ve taşın şekillendirdiği bir karma takı sergisiyle karşılıyor. Sergide Gamze Taner, Leyla Çelik, Leyla Tekbulut ve Necla Soyaslan'ın eserleri sergileniyor. 25 Aralık'ta açılan sergi 15 Ocak'a kadar görülebilir.
www.urunart.com

-Bedri Rahmi ve Öğrencileri
Sanatçılığının yanı sıra hocalığıyla da öğrencilerinin gönünde taht kurmuş olan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 100. yaşı, atölyesinden yetişen 12 değerli sanatçı ile birlikte, bir sergiyle kutlanıyor. Ürün Sanat Galerisi'nde açılacak Bedri Rahmi ve Öğrencileri adlı resim sergisi, 5 Ocak- 5 Şubat tarihleri arasında izlenebilir.Tel: 0216 363 12 80

- Ottomans Group Sergisi
Kadıköy Antikacılar Sokağı'ndaki SAH Galeri'de açılan Fikret Öztürk'ün Ottomans Group sergisi 15 Ocak'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 346 12 13

-Mustafa Pilevneli Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde 18 Aralıkndash;15 Ocak tarihleri arasında yağlıboya, suluboya resimleri ve seramik tabaklarıyla usta sanatçı Mustafa Pilevneli sergisi yer alıyor.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

- İstanbul Sergisi
Tolga Eti Sanatevi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'a gönül borcunu bir sergiyle göstermek istedi ve sanatçılar Zeycan Alkış, Şadan Bezeyiş, Faruk Cimok, Gültekin Çizgen, Hüseyin Cahit Derman, Bayram Gümüş, Muhsin Kut, Fatih Mika, Mustafa Pilevneli, Nilgün Günsür ve Ebru Susamcıoğlu'nun resim, porselen ve cam eserlerinden oluşan İstanbul sergisine imza attı. Söylenceler kentine adanmış olan sergi, 18 Aralık 2010- 29 Ocak 2011 tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
www.tolgaetigaleri.com

-Behruz Kia Kişisel Resim Sergisi
Behruz Kia Kişisel Resim Sergisi 26 Aralıkndash;6 Ocak tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Meral Dündar Seramik ve Çini Sergisi
Meral Dündar Seramik ve Çini Sergisi, 23 Aralıkndash;5 Ocak tarihleri arasında Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilir.
www.hkkm.gen.tr

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği etkinliğin Ocak ayı kitapları Halit Ziya Uşaklıgil'in Mai ve Siyah romanı ile Nikos Kazancakis'in Zorba romanı. İlk okuma 4 Ocak Salı günü saat 11.00'de.
www.ckm.gen.tr

ÇOCUK

-Çilek Kız
Çilek Kız ve arkadaşları geleneksel pasta yarışmasına katılmak için hazırlık yaparlar. Amaçları büyük ödülü kazanıp hayvan dostlarına barınaklar yapmaktır. Aynı yarışmayı kazanmak isteyen kötü insanlara karşı yapmış oldukları mücadele müzikle ve komik bir dille anlatılmakta. Oyun, arkadaşlık gibi değerleri ön plana çıkarıyor ve paylaşmanın önemini vurguluyor. Çilek Kız'da koreografileriyle birlikte 23 adet şarkı bulunuyor.
İstanbul Çocuk Sanat Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği Çilek Kız Ocak ayı boyunca Barış Manço Kültür Merkezi'nde. Bu ayın ilk oyunu ise 2 Ocak Pazar günü saat 13.00'te.
www.bmkm.gen.tr

-Rapunzel Altın Saçlı Prenses
Güzeller güzeli Rapunzel, öyle güzel öyle iyi yüreklidir ki, onu büyüten cadı, kimseler görmesin diye erişilmez kuleye hapseder. Bir gün ülkenin prensi ormanda yürüyüş yaparken, altın sarısı uzun saçlarıyla kuledeki Rapunzel'i görür, göz kamaştıran güzelliği karşısında büyülenir. Cadı, olan biteni öğrendiğinde çok sinirlenir ve kötü planlar yapar. Acaba güzel Rapunzel cadının hapsettiği kuleden kurtulup özgürlüğüne kavuşabilecek midir?
Tiyatro Mie'nin sahnelediği oyun 2 Ocak Pazar günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

ANMA

-İyi Ki Doğdun Barış Abi
2 Ocak 1943 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelen Barış Manço, 7'den 77'ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenecek 68. doğum gününde sevenleri ile birlikte olacak. Etkinliğe, Dernek Genel Başkanı ve Manço'nun kız kardeşi İnci Manço İlbay, Manço'nun küçük oğlu Batıkan Zorbey Manço ve Manço Ailesi'nin yanı sıra yakın dostları Erkmen Sağlam, Celal Güven, Melih Erdem ve Eser Taşkıran katılıyor. Barış Manço'nun doğum günü 2 Ocak Pazar günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde kutlanacak.
www.bmkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ

-Frida Kahlo ve Diego Rivera Sergisi
Gelman Koleksiyonu'ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera sergisi, 23 Aralık 2010-20 Mart 2011 tarihleri arasında, 20. yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerinden ikisini, Frida Kahlo ve Diego Rivera'yı sanatseverlerle buluşturuyor.
Yapıtları kadar özgün karakterleri, yaşam öyküleri ve merak uyandıran birliktelikleriyle de ilgi uyandıran sanatçılar, 40 yapıttan oluşan bir sergiyle Türkiye'de ilk kez Pera Müzesi'ne konuk oluyorlar. Yaşamlarının önemli bir bölümünü Meksika'da geçirmiş koleksiyoner bir çift olan Jacques ve Natasha Gelman'ın, 20. yüzyıl Meksika sanatına da odaklanan geniş koleksiyonunda yer alan yapıtlar, Frida Kahlo'nun sanatsal kişiliğinin derin izlerini yansıtan otoportreleri ile Diego Rivera'nın az sayıdaki tuval resmi örneklerinin en önemlilerinden. Dünya çapındaki bu ünlü koleksiyon, Meksika dışında daha önce çok az sayıdaki sergide izleyiciyle buluşabildi. Pera Müzesi'nde yer alacak sergide, Berlin ve Viyana'da düzenlenen ve 2010 yılına damgasını vuran Frida Kahlo Retrospektifi'nin en gözde Kahlo yapıtlarının yanı sıra Diego Rivera'nın tuvalleri de yer alıyor. Yapıtları ve yaşamlarıyla sinema ve edebiyat dünyasına da esin vermiş ikilinin eserleri 20 Mart 2011 tarihine kadar Pera Müzesi'nde izlenebilecek.
www.peramuzesi.org.tr


ARŞİV