KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Bildiğiniz Şeyler Yazarı Vala

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Bildiğiniz Şeyler Yazarı Vala Thorsdottir'in de katılımıyla 1 Mart Cuma akşamı 20.30'da Emek Sahnesi'nde ilk gösterimini yapacak olan Bildiğiniz Şeyler ; günümüz...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Bildiğiniz Şeyler
Yazarı Vala Thorsdottir'in de katılımıyla 1 Mart Cuma akşamı 20.30'da Emek Sahnesi'nde ilk gösterimini yapacak olan Bildiğiniz Şeyler ; günümüz kadını Soley'in, kocasından ayrıldıktan sonra flört dünyasına yeniden adım atışının, evliliği boyunca yok saydığı kendi kimliğini hatırlamasının eğlenceli ve tanıdık hikâyesini anlatıyor.
-Karman Çorman
Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği tipik bir vodvil örneği olan oyunda işler öyle bir karışacaktır ki adeta karman çorman olacaktır. Sürükleyici öyküsü ve artan temposu ile dikkat çeken Karman Çorman , 1 Mart Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi (Kozzy)'nde.
-Yalanın Ardındaki
Karısını öldürmekle suçlanan bir psikiyatristle, kendini bu cinayeti çözmeye adamış bir dedektif arasında geçen; sorgulayan ve sorgulananın kimlik çatışmaları, suç ve ceza kavramı, baskı şiddet ve psikolojik işkencenin toplumsal boyutları ve bireyler üzerindeki yansımaları sahneleniyor. Yalanın Ardındaki , 1 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Nafile Dünya
Polislik mesleğine otuzlu yıllarda başlamış ve geçen zaman içinde Cumhuriyet rejimine ve devlet hizmet ilkesine ilk günkü gibi bağlı kaldığı için, değişen, yozlaşan toplumsal koşullara ayak uyduramayan küçük bir adamın trajikomik hikâyesi. Nafile Dünya 2 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Woyzeck
Günümüzde hâlâ sistem tarafından bireyin kişiliğine yönelmiş ve giderek yükselen yıkıcı ama örtük saldırıları bu oyunla tartışan ve doğumunun 200. yılında Georg Büchner'e bu oyunla bir selam gönderen Tiyatro Merdiven, tüm tiyatroseverleri 2 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde bekliyor.
-İsim, Şehir, Hayvan
Gencay Gürün'ün Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı, Tiyatro İstanbul tarafından sahnelenen, Yılmaz Özdil'in köşe yazılarından derlenen, Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı tarafından oyunlaştırılan İsim, Şehir, Hayvan adlı müzikli kabareyi Metin Serezli sahneye koydu. Oyun 2 Mart Cumartesi Kozyatağı Kültür Merkezi (Kozzy AVM)'de sahnelenecek.
-Asi Kuş
Yazar ve Oynayan: Ali Poyrazoğlu
İstanbul Tiyatro Festivali'nde büyük ilgi yaratan Asi Kuş lsquo;ta Ali Poyrazoğlu Bizet'nin ünlü operası Carmen'in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Opera, tiyatro, bale ve güldürünün bir arada olduğu oyun, 3 Mart Pazar saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Bezirgân (Tartuffe)
İstanbul Halk Tiyatrosu, Moliere'in başyapıtı lsquo;Tartuffe'u, sürprizlerle dolu bir uyarlamayla sahneye koyuyor. Oyun 4 Mart Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Önce Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi
Dijana, o sabah Karaköy İskelesi'ne yanaşan Odessa feribotundan indiğinde, hayallerinde daha iyi bir yaşam ve mutlu bir gelecek umudu vardı. Ama onun için planlananlar, hayallerinden çok başkaydı. İnsan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutularak fuhuşa zorlanan yüzlerce kadından yalnızca biri Dijana. Oyun, 5 Mart Salı 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-1881
Oyun, Selanik'te Koca Kasım Mahallesi 71 No'lu evde Zübeyde Hanım'ın oğlu Mustafa'yı dünyaya getirmesiyle başlar, 10 Kasım 1938'de saat 9'u 5 geçe Dolmabahçe Sarayı'nda sona erer. Bu arada Atatürk'ün hayatında bilinmeyen yaklaşık 40 ayrı olaya yer verilir. Oyunda 107 ayrı rolü 42 sanatçı oynamakta. Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği oyunun afişlerini ünlü ressam Bedri Baykam hazırladı, iç sesler ise Rutkay Aziz'e ait. 1881, 6 Mart Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, Leyla'nın Evi adlı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer'in başrolünü paylaştığı müzikli oyunun, müziklerine Livaneli imza atıyor. Oyun, evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümünü anlatıyor. Oyun, 8 mart Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONSER
-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası

Solistler olarak Gülru Ensari (piyano), Aziz Baziki (fagot), Sezai Kocabıyık (obua), Rüstem Mustafa (keman) ve Çağlayan Çetin'in (çello) yer aldığı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseri 1 Mart Cuma saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Taylan Erler İstanbul Jazz Band
Taylan Erler İstanbul Jazz Band konserlerinde ağırlıklı olarak Dixieland ve New Orleans tarzına yer veriyorlar. Ama sahnede sadece bir konser yok. Zaman zaman sohbete, seyircilerin de şarkılara katıldığı bir koroya, esprilerin ve kahkahaların havada uçuştuğu bir stand-up gösterisine dönüşüyor sahne. Gösteri, 2 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Kopuz Oda Orkestrası
Kopuz Oda Orkestrası'nın ücretsiz konseri 6 Mart Çarşamba 20.00'de CKM'de.
-Rojin
2005 yılında en iyi etnik müzik ödülüyle ilk Kürtçe müzik yapan sanatçı olmanın yanında yurt içi ve yurt dışında tiyatro çalışmaları yapan Rojin, bu kez de Livane mikrofonlarına ses veriyor. Konser, 6 Mart Çarşamba günü 21.30'da Livane'de.
0216 414 40 96
-Ritim Cadıları
Kadınlardan oluşan ritim grubu, müzik ve şiir eşliğinde kadın temalı gösterisini 8 Mart Cuma 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sunacak.

SÖYLEŞİ
-Sanat Tarihçi - Yazar Gül İrepoğlu ile Söyleşi
Sanat tarihçi, mimar ve yazar Gül İrepoğlu, YKY Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş'ın da eşlik edeceği bir söyleşiyle lâlenin imparatorlukları etkileyen, sanata yön veren uzak ve yakın tarihini ele alıyor. Söyleşi 2 Mart Cumartesi 15.00'de Caddebostan kültür Merkezi'nde.

ETKİNLİK
-Mübadele Gecesi
Lozan Mübadilleri Vakfı (LMV) ile Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği (SODİD), 3 Mart Pazar günü saat 19.00'da Mübadele Gecesi düzenliyor. Gece kapsamında LMV Korosu mübadele türküleri söyleyecek, Kardeş Nereye? adlı belgesel filmin gösterimi yapılacak.
0216 336 49 46

ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu ay incelenecek kitaplar:
-5 Mart 2013 Salı Necati Cumalı, Viran Dağlar (Makedonya 1990)
-19 Mart 2013 Salı Pearl Buck, Ana

ANMA
-Suna Pekuysal Anma Gecesi
Kültür ve Turizm Gönüllüleri Platformu, usta oyuncu Suna Pekuysal'ı anma etkinliği düzenliyor. Çetin Yapıcı'nın koordinatörlüğünü yaptığı gece Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde 5 Mart Salı saat 20.00'de başlayacak.

SERGİ
- Dünya Kadınları Resim Sergisi
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlandığı Mart ayı içerisinde Zeynep Güçbilmez'in akrilik çalışmalarının bulunduğu Dünya Kadınları temalı resim sergisi sanatseverlerle buluşuyor.
Sergi, 26 Şubatndash;7 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
- Kadınca Kadın Fotoğraf Sergisi
Söğütlüçeşme'de geçtiğimiz aylarda açılan Fotoğrafmetre'nin kadın üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kadınca Kadın konulu projelerini sunacaklar. 9 Mart Cumartesi 17.00'de başlayacak sergi açılışında projeyle ilgili konuşmalar da yapılacak.
-8 Mart Kadınlar Günü Sergisi
Bostancı Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sergisi 8 Mart Cuma saat 10.00'da Kadıköy Belediyesi Şehremaneti binasında açılıyor. Sergi üç gün boyunca gezilebilecek.
-3 Bölümlük Bir Afrika Masalı: Etiyopya
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi Salı etkinlikleri Ali Borovalı'nın Etiyopya gösterisi ile devam ediyor. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri, en nefes kesenlerinden de... Kral Lalibela'nın kaya içine oydurduğu monolitik kiliselerden, bin yıldır değişmeyen Ortodoks ayinlerine; Afrikanın çatısı Simien Dağları'ndan, deniz seviyesinin 160 metre altındaki Danakil Çöküntüsü'ne; Omo Vadisi kabilelerinin danslı-kırbaçlı ritüellerinden, Mursilerin tabak-dudaklı kadınlarına... Bir Afrika masalı, Etiyopya. Etkinlik 5 Mart Salı 19.30'da PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde. 0216 418 19 76 ndash; 0216 418 01 74
- Arşiv Çizgisel Resim Sergisi
Zeynep Nesligül Eryıldırım'ın Arşiv adlı çizgisel resim sergisi 2-8 Mart 2013 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Merkez Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşuyor.
Sanatçının sergisinde 50 adet çalışması bulunuyor.
-Türkmen Alkan Resim Sergisi
İlk kişisel sergisini açan sanatçı, gerçekçi bir anlayıştan yola çıkarak insan düşlerine ve yaşanmışlıklarına bir kapı aralıyor. Türkmen Alkan Resim Sergisi'ni 2-15 Mart 2013 tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda gezebilirsiniz.
0216 386 99 03
-Şemsettin Başkurt Resim Sergisi
Yaşar Kemal'in ortaokuldaki resim öğretmeni, ressam Abidin Dino'nun sürgünde tanıştığı ressam Şemsettin Başkurt'un Küçükyalı, Bostancı ve Adana'da yaptığı 167 resim Caddebostan Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Sergi 8 Mart'a kadar görülebilir.
-Âlemlerin En Güzel Şehri İstanbul
İstanbul'a olan hayranlığını resimlerine aktaran ressam Hatice Tekin alemlerin en güzel şehri İstanbul'u suluboya, yağlıboya ve akrilik çalışmaları ile sizlerin beğenisine sunuyor. Sergi 7 Mart'a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gezilebilir.
-Katmanlar (Kolektif Bellek)
İlk insandan bu yana insanlık belleğinde yer etmiş kültür katmanlarının günümüz çağdaş yaşam formlarıyla sentezi ve bu yaşam katmanları arasında şimdiki simgelere yüklenmiş yolculuklara çıkmakhellip; Katmanlar (Kolektif Bellek) sergisi 1-10 Mart tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-18 Mart Kahramanı Cevat Paşa
Atatürk'ün silah arkadaşı Cevat Çobanlı Paşa'nın fotoğraf ve raporlarının yer aldığı sergi 9-20 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Doktorlara Saygı Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Doktorlara Saygı isimli sergi izlenebilir. Ressam Reha Yalnızcık ve galeri yöneticisi Günay Pesen bu sergiyi hem şiddete maruz kalan doktorlara dikkat çekmek için hem de yoğun çalışmalarından buldukları ilk fırsatta sanatsal uğraşlar içinde olan o güzel ellere sağlık dilemek adına düzenliyorlar. Sergide Reha Yalnızcık resimlerinin yanısıra Prof. Dr. Orhan Çizmeci, Prof. Dr. Sergülen Onan Dervişoğlu ve Prof. Dr. Semra Çalangu'nun resimleri, Prof. Dr. Ömer Türel'in fotoğrafları, Diş Hekimi Yeşim Ildırım'ın seramikleri de görülebilir.

ÇOCUK
-Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi
Birbirinden farklı, sevimli şekillerden oluşan tahta oyuncaklar çocuklardan ve büyüklerden ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Tahta oyuncak boyama atölyesi her Cumartesi-Pazar günleri Oyuncak Müzesi'nde. Saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.
0 216 359 45 50 -51


ARŞİV