KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Bay Kolpert Genç tiyatro

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Bay Kolpert Genç tiyatro topluluğu Dehliz; yönetmenliğini Eraslan Sağlam'ın üstlendiği ilk oyunu Bay Kolpert ile 28 Şubat Perşembe 20.30'da Emek Sahnesi'nde!...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Bay Kolpert
Genç tiyatro topluluğu Dehliz; yönetmenliğini Eraslan Sağlam'ın üstlendiği ilk oyunu Bay Kolpert ile 28 Şubat Perşembe 20.30'da Emek Sahnesi'nde! Alman yazar David Gieselmann'ın, adeta uyuşmuş günümüz toplumunun, insanlığını hissetmek için nasıl şiddete başvurduğunu komedinin renkli diliyle anlatan ünlü oyunu Bay Kolpert, İstanbul'da ilk kez, Dehliz oyuncuları tarafından sahneleniyor. Oyunda Alican Bayhan, Müge Koçak, Serhat Yıldız, Özge O'Neill ve Hakan Kocadağ rol alıyor.
0216 545 73 76
-Aşk Bir Rüyadır
Bu sezon seyircisine kapılarını açan ve birbirinden farklı sahneleme teknikleriyle gerçekleştirdiği üretimleriyle beğeni toplayan Altkat Sanat'ta, kadın-erkek ilişkileri üzerine sıra dışı bir oyun tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. lsquo;Aşk Bir Rüyadır', 22 Şubat Cuma'dan itibaren Kadıköy Altkat Sanat'ta izleyenleriyle buluşacak.
22 Şubat Cuma 20.30 ve 24 Şubat Pazar 17.00'de sahnelenecek oyunun biletleri, mybilet.com ve Altkat gişeden temin edilebiliyor.

www.vetiyatro.com
-Dut Şerbeti
Tiyatro Açıkça'nın bu sezon sahnelemeye başladığı Dut Şerbeti , 23 Şubat Cumartesi 20.30'da Kadıköy ÖyküSahne'de bir kez daha izleyiciyle buluşuyor. Suratına Tiyatro (in-yer-face) türündeki oyun, iki ailenin iç içe geçen, etkileyici ve yürek burkan hikayesini anlatıyor. Dut Şerbeti; şiddetin, sevgisizliğin, iletişimsizliğin ve geçmiş zamanın çorak topraklarını suluyor.
0216 330 53 30
-Küçük Adam Ne Oldu Sana?
Oyun, dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık temasını ve insanlık mücadelesini bir kabarede şarkılar ve danslar eşliğinde trajikomik bir biçimde sergiliyor. Küçük insanların ancak kendi gerçeklerine sahip çıkarak ve onları büyüterek değişmezleri değişir kılmasının mümkün olduğunu vurgulayarak küçük burjuva sınıfını, öykündükleri üst sınıfın davranışlarını eleştiriyor. Sadri Alışık Tiyatrosu'nun sahnelediği oyun, 22 Şubat Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Yalanın Ardındaki
Karısını öldürmekle suçlanan bir psikiyatristle, kendini bu cinayeti çözmeye adamış bir dedektif arasında geçen; sorgulayan ve sorgulananın kimlik çatışmaları, suç ve ceza kavramı, baskı şiddet ve psikolojik işkencenin toplumsal boyutları ve bireyler üzerindeki yansımaları sahneleniyor. Bizim Tiyatro'nun oyunu, 22 Şubat Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Kuçu Kuçu
Ünlü işadamı Kudret Bey, hafta sonunu geçirmek üzere gözde çalışanı Ragıp ve karısı Melis'i, adadaki villasına çağırır. Kocasından önce gelen Melis'i, Kudret Bey'in karısı Melda karşılar. Melda ve Melis, tanışıp sohbet ederek kocalarının işten gelmesini beklemeye başlarlar. Zaman ilerledikçe sohbetin rengi değişir. Selen Uçer ve Özgü Namal'ın oynadığı Kuçu Kuçu, 23 Şubat Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Can
Hayatın içinden bir an bile eksilmemiş, kendine bile sığmamış ve taşmış bir şairi 85. doğum yılında kendi şiirlerinden uyarlanmış hayat öyküsüyle anıyor Tiyatro Kumpanyası . Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Can , 23 Şubat Cumartesi 20.30'da CKM'de.
-Bizim Ev
Haber ve eğlence iç içe geçebilir mi? Televizyon dünyasının en önemli yapımcılarından biri olan Wes, giderek azalan raytingler karşısında, Amerika'nın en beğenilen haber spikeri Jennifer'ı popüler bir reality show un sunucusu haline dönüştürür. Bu arada, Orta Amerika'da bir evi paylaşmakta olan dört genç, gerçek dünyanın menfaatleri üzerine ateşli kavgalara tutuşmaktadırlar. Bizim Ev , 24 Şubat Pazar 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Uçurtmanın Kuyruğu
Çok acıklı değil bu hikâye. Belki biraz buruk. Ama çok komik! Savaş Dinçel ustanın olağanüstü bir incelikle kaleme aldığı bu iki kişilik oyunda sahnede 12 kişi var. İlker Ayrık ve Aykut Taşkın'ın rolleri paylaştıkları oyun, 24 Şubat Pazar 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Lulabay, Bir Cihangir Hikâyesi
lsquo;Lulabay', bir taşınma hikâyesi; ruh ve bedenin yer değiştirmesi, evi olanlar ve evi olmayanlar, dış dünyaya direnen iç dünya, kendini gizleme ama becerememe, iki arada bir derede kalmış aşk ve bu gelgitte kaybolan sokak çocuğu ve ev kedisinin hikâyesihellip; Nail Kırmızıgül, Fatih Sevdi, Zuhal Gencer Erkaya, Aslıhan Erguvan'ın rol aldığı oyun 25 Şubat Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Sivas '93
Genco Erkal'ın yazdığı ve yönettiği belgesel oyun Sivaslsquo;93 Madımak Oteli'ndeki yangının öyküsünü anlatıyor. Baştan sona belgesel film eşliğinde oynanacak bu oyunun müziği de Fazıl Say imzasını taşıyor. 27 Şubat Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Üstü Kalsın
Tiyatrogerçek tarafından sahnelenen, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. 28 Şubat Perşembe 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KONSER
-11 Kapılı Kozmik Sahneli Grup Yorum Konseri

Grup Yorum, 24 Şubat Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde, aralarında alanında Türkiye'nin en ünlü sanatçılarının da bulunduğu 53 konuk sanatçıyla birlikte Grup Yorum ve Devrimci Avukatlar İçin 11 Kapılı Kozmik Sahneli Konser düzenleyecek. Konserin başlama saati 15.00.
-Ayla Erduran-Sedef Erçetin-Burçin Büke
Ömür Boyu Başarı ödülü dâhil onlarca ödülün sahibi, hakkında iki kitap yazılmış Devlet Sanatçısı unvanlı, efsane keman sanatçısı Ayla Erduran; sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında da son derece yetkin olan Sedef Erçetin Atala ve klasik müzik severler kadar caz dinleyicileri tarafından da ilgiyle takip edilen piyanist Burçin Büke, Süreyya Operası'nda bir araya geliyor. Birlikte verecekleri konserlerinde J. Brahms ve S. Rahmaninov'un eserlerini seslendirecek. Konser 25 Şubat Pazartesi 20.00'de İstanbul'un tek opera sahnesi Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
-Nefiri Trombon Quartet
Jazz - Klasik - Çağdaş - Türkü - Türk Besteciler - Rock - Latin - Vals gibi tarzlarda herkes tarafından bilinen eserlerinden oluşan repertuvarı ile dikkat çeken Nefiri Trombon Quartet, 27 Şubat Çarşamba saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. İstanbul doğumlu olan grubun hedefleri arasında Türkiye'de trombon müziğinin önemli temsilcilerinden biri olmak ve ülke çapındaki başarısını uluslararası müzik dünyasına taşımak var.
-Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler 4
Kadıköy Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olan Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler'in dördüncüsü Dillerden Düşmeyen Şarkılar , 28 Şubat Perşembe 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde. Gitar, keman, klavye, bateri, klarnet, basgitar, kanun ve ud ile
Orkestra Akustik Dillerden Düşmeyen Şarkılar lsquo;ı seslendirecek.

SÖYLEŞİ
-Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı
Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan toplumun bütününü ilgilendiren konuları demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde değerlendirecekler. Ülkemizin içinden bir türlü çıkamadığı hukuk ve siyaset krizleri ile ilgili çözüm önerilerini izleyiciyle paylaşacaklar. Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı, 23 Şubat Cumartesi 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde, ücretsiz konferansa herkes davetli.
-Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile Söyleşi ve İmza
Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un katılacağı Osmanlı Kültürünün Avrupa'ya Yansıması konulu söyleşisi ve ardından gerçekleştireceği imza etkinliğine herkes davetli! 24 Şubat Pazar 15.00-17.00 arası Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde.

SERGİ
- Tutsak Eserler Sergisi
Hasdal ve Maltepe Cezaevi'nde Balyoz davası nedeni ile tutuklu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ait eserler, Tutsak Eserler sergisiyle izleyiciyle buluşuyor. tutuklulukları sırasında özlemlerini, isyanlarını, duygularını yapmış oldukları yağlı boya, karakalem ve ebru çalışmalarında dile getiren askerlerin sergisi 25 Şubat-5 Mart 2013 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi Performansbir katında gezilebilir.
- Dünya Kadınları Resim Sergisi
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlandığı Mart ayı içerisinde Zeynep Güçbilmez'in akrilik çalışmalarının bulunduğu Dünya Kadınları temalı resim sergisi sanatseverlerle buluşuyor.
Sergi, 26 Şubat-07 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-7 Fırça 7 Renk Karma Resim Sergisi
Ressam Alizade Tariyel Hasanoğlu Atölyesi'nden 7 ressamın resimleri, 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor.
-Şengün Saatçi Alacaklı Resim Sergisi
Kadıköylü ressam Şengün Saatçi Alacaklı'nın kişisel resim sergisi, 23 Şubat Cumartesi saat 15.00-18.00 arası Kadıköy Belediyesi Şehremaneti Binası Sergi Salonu'nda açılıyor. Sergi, 28 Şubat'a kadar görülebilir.
-Pelin Korkulu Kırmızı Resim Sergisi
Pelin Korkulu'nun Kırmızı adını verdiği resim sergisi 1 Mart'a kadar Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda
görülebilir.
-Gülcan Gülle'nin sergisi, BMKM'de
Gülcan Gülle 2. kişisel seramik sergisini 16 Şubat'ta Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde (BMKM) açtı. Bu sergisinde tema olarak doğa ve sevgiyi işleyen Gülle Toprağın en güzel halidir seramik. Her aşamasında emek ister. Gözlemlerimin toprak ve ateşle kaynaşması, sırların renkleri, mutluluk veriyor bana. Kent yaşamının hızlı temposu, insanları yoruyor. Bu nedenle çalışmalarımda doğanın muhteşemliğini, sevginin yapıcılığını ve nefes alma gibi pozitif duyguları yansıtmaya çalışıyorum diyor. Şimdiye dek birçok karma sergiye katılan sanatçı ilk kişisel sergisini de 2008 yılında Kadıköy Belediyesi Merkez Galerisi'nde açmış. Gülle'nin Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sergisi 27 Şubat'a kadar gezilebilir.

ÇOCUK
-Alaaddin'in Sihirli Lambası
Tiyatro Yeniden klasik bir masalı sahneye taşıyor. Ama bambaşka bir açıdan bakıyor masala; bu güne kadar hep Cin'den bir şeyler dilendi, Cin hep başkalarının dileğini yerine getirdi. Peki, ya Cin ne istiyor? O mutlu mu lambanın içinde olmaktan? İnsanların bitip tükenmeyen isteklerini yerine getirmek zorunda mı? Ya onun istekleri, onun dilekleri? Onları kim yerine getirecek? Tüm bu soruların yanıtları çocukların düşleri harekete geçirilerek birlikte aranacak bu oyunda... 23 Şubat Cumartesi ve 24 Şubat Pazar günleri 13.00 ve 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ
- Babamı Bekliyorum Resim Sergisi
Erol Yıldırım'ın Babamı Bekliyorum adlı kişisel resim sergisi, Küçükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla Büyükçekmece AKM İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde 1-7 Mart tarihleri arasında görülebilir.
-Serkan Yüksel Tahammül Sergisi
Çağdaş resmin öne çıkan sanatçılarından Serkan Yüksel'in son dönem çalışmaları Tahammül başlığı altında 20 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Nişantaşı Kare Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor.


ARŞİV