KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Aşk Olsun / Can

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Aşk Olsun / Can Yücel Nâzım Oyuncuları daha önce Türkiye'nin dört bir yanında sahnelediği quot;Aşk Olsun - Can Yücelquot; isimli gösterisini, bu kez Nâzım...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Aşk Olsun / Can Yücel
Nâzım Oyuncuları daha önce Türkiye'nin dört bir yanında sahnelediği quot;Aşk Olsun - Can Yücelquot; isimli gösterisini, bu kez Nâzım Hikmet Akademisi'ne ithaf ediyorhellip;
Ülkemizde akıl erozyonu inanılmaz bir hızla ilerlerken bu sürece sadece inatla değil, ülkenin genç kuşaklarının aklını güçlendirerek karşı durulabileceği düşüncesiyle yola çıkan Nâzım Hikmet Akademisi, yeni eğitim yılı hazırlıklarını tamamlarken aydın ve sanatçıların desteğiyle yoluna devam ediyor. Akademi'nin ihtiyaçları ve niteliğinin yükseltilmesi için kolektivizm, dayanışma ve gönüllülük esasına dayanarak organize edilen etkinliklerden biri de 28 Mayıs Pazartesi saat 21.00'de Nâzım Oyuncuları'nın katkısıyla gerçekleştiriliyor.
Gösteri, değerli şair Can Yücel'in şiirlerinin tiyatro sanatçıları Gülsen Tuncer, Metin Coşkun, Levent Ülgen, Ayşegül Alpak ve Orhan Aydın tarafından canlandırıldığı, aynı zamanda NHA Müzik Bölümü sorumlusu da olan müzisyen Emin İgüs'ün yine Can Yücel şiirlerinden bestelediği, Hakan Oral ve Mutlu Ödemiş'le birlikte seslendirdikleri şarkılardan ve sinevizyon gösterisinden oluşuyor. Aşk Olsun insanoğlunun hem gülünç, hem hüzünlü hem kavgalı, hem aşk dolu hikâyesidirhellip;
0216 418 53 51

-Portakal Çiçeği Suyu
Evli çiftler David ve Cathy Larson ile Brad ve Beth Youngquist, çocukları ile birlikte nispeten huzurlu bir kasaba olan Minnesota, Pine City'de yaşamaktadırlar. David ve Beth, platonik bir aşkı yıllarca muhafaza ettikten sonra, felaketle sonuçlanacak bir ilişkiye adım atarlar. Her iki evliliğin de yoğun ve acılı bir süreçte çözülüşünü izlediğimiz Portakal Çiçeği Suyu nda, herkes için kırılgan ama daha gerçek bir hayatın başlangıcına tanıklık ederiz. Tiyatro Fora'nın sahnelediği oyun 27 Mayıs saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im
Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği oyun 1923 yılında İzmir'de geçer. Savaş bitmiş, Rum ve Türk topluluklarının karşılıklı göç etmesini zorunlu kılan Mübadele Yasası çıkmıştır. Köklü bir geleneğe ve kültüre sahip, zengin Rum ailesi Vlastolar, İzmir-Bornova'daki konaklarında göç hazırlığı içindedirler. Yıllardır Vlastolarla bir aile gibi bir arada yaşayan Türk yardımcıları da, bu göçün hüzünlü tanıklarıdır. Savaşın travmatik izleri ve zorunlu göç,
Türk ve Rum aile bireylerini de karşı karşıya getirir ve bir arada yaşamanın imkânsızlığını derinleştirir. Tiyatro Pera'nın yeni oyunu Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im , 27 Mayıs Pazar 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kadıköylülerle buluşacak.

-Üçkâğıtçı
Orhan Kemal Üçkâğıtçı adlı oyununda, Türkiye koşullarında insan ilişkilerini yalın bir dille İzleyicisine sunuyor. Oyunun anlatıcısı Kel Mıstık'ın ağzından bir Üçkâğıtçının yaşamındaki kırılma noktaları seyircinin gözleri önüne seriliyor. Yönetmenliğini Enver Yılmaz'ın yaptığı oyunu Kadıköy Tiyatrom sahneliyor. Oyun 27 Mayıs saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulacağı oyunda Can Yücel'i 85. doğum yılında biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anarken, ülkemizin son 40 yılına Can Yücel'in şiirleriyle bir bakış atacağız. Can ın yeniden şiir, resim ve müzikle Can bulmasına şahit olabilmeniz için sizi tiyatromuzda Can lanmaya davet ediyoruz.
Can, 26 Mayıs Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Ekmek ve Gül
İki parodiden oluşan bir gösteri olan Ekmek ve Gül ün birinci bölümünde Bu İşyerinde Grev Var adlı parodi, çalışan kentli kadınların sorunlarını işliyor. Kadınların Sessizliği adlı ikinci bölümde ise televizyondaki kadın programlarına göndermeler yapan bir komedi sergileniyor. Ücretsiz olarak sahnelenecek oyun, 27 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de Kadıköy Belediyesi CKM'de.

-Kadınlık Bizde Kalsın
Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı oyun insanın varoluşundan bugüne kadar gelen serüveninde hayatı üreten ve aşkları birlikte büyüten kadın ile erkek arasındaki haksız rekabeti anlatıyor. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahnelediği Kadınlık Bizde Kalsın , 30 Mayıs Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

ŞENLİK

-Kadıköy Belediyesi II. Açıkhava Kütüphanesi
Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi, Çocuk Etüt Merkezleri'nin de katkılarıyla bu yıl 2. Kez Açıkhava Kütüphanesi etkinliği düzenliyor. 24-25 Mayıs günlerinde Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda gerçekleşecek etkinlikte atölyeler ve söyleşiler olacak. Etkinliklerin ikinci günü olan 25 Mayıs Cuma gününün programı şöyle:
14.00-16.00 Tülin Kulluk Kozikoğlu ile Atölye Çalışmasıİmza Günü
Dondurma Yok mu? kitabı üzerine Çılgın Dondurma Atölye Çalışması
14.00-16.00 Emel Öztürk ile Seminer Ebeveyn Tuzakları
SÖYLEŞİ
-Müge İplikçi Söyleşi ve İmza
Kadıköylü yazar Müge İplikçi, yeni kitabıyla 27 Mayıs Pazar 14.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor. Acayip Bir Deniz Yolculuğu kitabını da imzalayacak olan Müge İplikçi'nin söyleşisinin ardından Başak Gülsen ikilisi gitar dinletisi sunacak.
KONSER

-Replikas
Replikas, uzun bir bekleyişin ardından nihayet yeniden Canlı Karga sahnesinde. Yeni albümleri Biz Burada Yok İken den parçalar ve eski güzellikleriyle Kadıköy'ü yine fena bir konser bekliyor.Barlar sokağı diye de bildiğimiz Kadife Sokak'taki Kargart'ta gerçekleşecek Replikas konser 27 Mayıs Pazar saat 21.00'de.




-Candaş Orkestrası Yaza Merhaba Konseri
Sezonun bu son konserinde orkestra siz sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Candaş Orkestrası'nın Yaza Merhaba Konseri, 26 Mayıs Cumartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Kadıköy Belediyesi Dünya Müzikleri Korosu
Şef Coloratura Soprano Leyla Pekin yönetimindeki Koro dünya uluslarının sevilen müzikallerini ve bazı ünlü operaların korolar için bestelenmiş müzik yapıtlarını, popüler ve dini motifli şarkılarını özgün dillerinde şan tekniği ile seslendirecekler. Ücretsiz konser, 28 Mayıs Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Şarkılarda Buluşalım
Şef Hakan Günay yönetimindeki Rönesans Sanatevi Korosu sizlerle Türk Sanat Müziği'nin en keyifli, en unutulmaz eserlerini buluşturuyor. Şarkılarda Buluşalım konseri, 30 Mayıs Çarşamba 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Bir Tel Bir Nefes
Gitarist Ozan Barutçu ve saksafonda Ülkü Moral, müzikseverleri Çigan ve Jazz müziğinin Türk müziği ile dansına bekliyor. Bir Tel Bir Nefes konseri, 26 Mayıs Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
-Çetin Akdeniz Resital
Çetin Akdeniz, 1967 yılında dünyaya geldi. Aslen Ordu Perşembeli olan ilkokuldan sonra sırası ile İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı orta lise ve üniversite bölümlerini bitirdi. İlk kaset çalışmasında yurdumuzun değişik yörelerinden özelliklede Orta Anadolu'dan seçilmiş eserleri büyük bir ustalıkla icra eden sanatçı bu kasetinde bağlama uvertürü adını verdiği küçük bir denemeye de adını verdi. Çalışmalarından seçkilerin sunulacağı bu türkü resitalini kaçırmayın. Konser, 26 Mayıs Cumartesi saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Geçmişten Günümüze Bahar Konseri
BMKM bünyesinde çalışmalarını yürütmekte olan Harika Musiki Topluluğu'nun, Türk Sanat Müziğinin geçmişten günümüze çok özel seçkilerinin yer alacağı konseri ücretsiz olup tüm müzikseverler davetlidir. Konser 29 Mayıs Salı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
BALE

-İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Gösterisi
Bale Anasanat Dalı BaşkanıOral Yazıcı, Yrd. Doç. Zehra Tarım Özbal, Natela Arobelidze, Sergo Tereşenko,Doç.Dr. Zeynep Vural, Murat Kurtulmuş,Zeynep Tutucu ve Gizem Tokgöz tarafından hazırlanan gösterinin programında Dansa Davet, Mavi Kuş (Kız Solo), Harlequinade, Giselle(Erkek Solo), Masal Dükkâni, Findikkiran Pas De Trois, Renkahenk, La Vivandiere(Markitanka) ve Chopiniana bulunuyor. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda 29 Mayıs Salı saat 20.00'de başlayacak bale gösterisinin biletleri 5/10 TL'den satışa sunuldu.

SERGİ
-Hisseli Harikalar Kumpanyası; Meraklılarından Sıradışı Objeler Sergisi 2
Ne işe yaradığını bilemediğiniz ama atmaya da kıyamadığınız lsquo;şeyleri' biriktirdiğiniz olur mu? Bazen bir oyuncak, bazen bir sanat eseri, bazen de bir mutfak aleti. Yapı Kredi Kültür Sanat işbirliğiyle hazırlanan lsquo;Hisseli Harikalar Kumpanyası; Meraklılarından Sıradışı Objeler Sergisi 2'de birbirinden ilginç sanat eserlerinden oyuncaklara, av araçlarından doldurulmuş hayvanlara, ilkel icatlardan ilk dizüstü bilgisayara kadar 100'ü aşkın obje yer alıyor. Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda yüzlerce obje ve onların yarattığı binbir renk sanat meraklılarını bekliyor. Sergi, 26 Mayıs ndash; 14 Temmuz arası Kadıköy Belediyesi CKM Sanat Galerisi'nde.

-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Sergisi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Sergisi, 26 Mayıs ndash; 1 Haziran tarihleri arasında Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Fırçamın Ucundadır Sevgi Dolu Dünyam
Özel Marmara İlköğretim Okulu Fırçamın ucundadır sevgi dolu dünyam konulu resim sergisi; mozaik, vitray, 3 boyutlu tasarımlar, pul-payet, ebru, strafor boyama, karışık tekniklerden oluşuyor. Sergi, 18-28 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Erdem Aydın ndash; Antika Pazarı
İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi, yeni yerine taşınmadan önce son sergisini gerçekleştiriyor. Erdem Aydın'ın Antika Pazarı adlı sergisinin açılışı ve kokteyli 19 Mayıs Cumartesi saat 17.00'de yapılacak. Sergi 19 Haziran 2012 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Antika Pazarı, Değişim temalı ÜNİFOTOFEST fotoğraf festivali kapsamında sergileniyor. Festival üniversiteli fotoğrafçılar, Galata Fotoğrafhanesi ve Fotoğraf Vakfı iş birliği ile düzenleniyor. 0216 346 50 16

-Kadın Gözüyle Hayattan Kareler lsquo;12
Anadolu Hayat Emeklilik tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl altıncısının yapıldığı Kadın Gözüyle Hayattan Kareler adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren çalışmalar, 10 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde sergileniyor. Yarışmaya gönderilen yaklaşık 5 bin çalışmadan sadece 44prime;ünün sergilenmeye hak kazandığı fotoğraf yarışması kadın özgürlüğünü temsil etmesi açısından dev bir prodüksiyon hâline geldi.

-Hakan Esmer - Yaşamdanhellip;
Hakan Esmer'in Yaşamdan... adını verdiği son çalışmalarındanfarklı boyutlarda 30 eser,5 - 31 Mayıs 2012 tarihlerinde Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde Pazar/Pazartesi hariç 12.00 ndash; 19. 00 saatleriarasındaizlenebilir.
-Soner Çakmak -Alacakaranlık Notları
Soner Çakmak Alacakaranlık Notları Resim Sergisi, 18 Mayıs ndash; 1 Haziran tarihleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

ÇOCUK

-Hansel ve Gretel
Grim kardeşlerin aynı adlı masalından uyarlanan müzikli çocuk oyununda zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikâyesi komik bir dille anlatılıyor. İstanbul Çocuk Sanat'ın sahnelediği Hansel ve Gretel , 26 Mayıs Cumartesi 15.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KADIKÖY DIŞINDAN

SÖYLEŞİ
-Buket Uzuner: Edebiyat Ne İşimize Yarar?
Edebiyat kişilerin kendilerini tanımaları ve birbirleriyle iletişim kurmaları için en önemli araçlardan biridir. Bir başka deyişle, dünyadaki tüm insanları buluşturan ortak bir paydadır. Adalar Müzesi Edebiyat Ne İşimize Yarar? sorusundan yola çıkarak ünlü yazar Buket Uzuner'i müzede ağırlıyor. 26 Mayıs Cumartesi saat 15.30'da gerçekleşecek olan söyleşide katılımcılar edebiyatın dünyasına uzun bir yolculuk yapacaklar.

ARŞİV