KADIKÖY’DEN   TİYATRO   -Arapsaçı Arapsaçı, çok

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Arapsaçı Arapsaçı, çok hareketli karmaşa komedisi. Oyunu, bu türün en güçlü kalemi Ray Cooney yazdı, Can Törtop yönetti. Oyunun başrollerinde...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Arapsaçı
Arapsaçı, çok hareketli karmaşa komedisi. Oyunu, bu türün en güçlü kalemi Ray Cooney yazdı, Can Törtop yönetti. Oyunun başrollerinde Eylem Şenkal, Berke Hürcan, İsmail Can Törtop, Ümmühan Kıldiş, Ferhat Balaban ve Hande Melek oynuyor. Arapsaçı, seyircisine iki saatlik kahkaha dolu bir gece vaad ediyor. Oyun 25 Nisan Cuma akşamı Kadıköy Duru Tiyatro'da izlenebilir.

-Faust
Faust, Çin'e çıkacağı turne öncesi Türkiye'de sezonun son 6 oyununu oynayacak. Tek perdelik oyun 19 Nisan Cumartesi Saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi, 22 Nisan Salı Saat 20.30'da CKM'de izlenebilir.




Kadıköy Tiyatrom, bu yıl Orhan Veli'yle birlikte 100. Yaşını kutladığımız Oktay Rıfat'ın Atlarla Filler Ya Da Dirlik Düzenlik eserini sahneye taşıyor. Enver Yılmaz'ın yönettiği oyunda Osman N. Çalışkan, Hüseyin Bozkurt, Özgül Soydaş Çalışkan, Mehmet Yanardağ, Esin Sümer, İlkay Duman, Yağmur Çevik ve Nuri Tekiner Şüheda Bekmezci rol alıyor.
Nuri'nin ateşinin çıkıp ikinci egosu Cengiz'e bölünmesiyle her şey yolunda gözüken aile yaşamındaki sorunlar bir anda ortaya çıkar ve oyunun diğer karakterleri de egolarına bölünür, insanın kendisi olması ve değişimin etkilerini anlama üzerine hoş bir oyun seyirciyi bekliyor.
Oyun, 20 Nisan Pazar günü 19.00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONSER

-Cem Adrian
Umay Umayile birlikte hazırladıkları düet albümü Cam Havli ni sevenleriyle buluşturanCem Adrian; yurt içinde ve yurt dışında verdiği sayısız konserlerine de devam ediyor! Cem Adrian'ın,19 Nisan 2014, CumartesiakşamıKadıköy Sahne'de gerçekleşecek konserinin kapı açılış saati22:30. Konserin biletlerimekandan ve Biletix'ten temin edilebilir.

-Sinan Kaynakcı / Yalnız Türküler
Türkiye'nin tanınan gruplarından Pinhani'nin solisti Sinan Kaynakcı bu defa yeni solo projesi lsquo;Yalnız Türküler' ile karşımızda. Sinan Kaynakcı, grubu ile verdikleri yüzlerce konserde zaman zaman türküler söylüyordu, ancak bu defa yalnızca türküleri seslendiriyor,Türkiye'nin farklı bölgelerindentürkülerin yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden halk şarkılarını kendince yorumluyor. Konser, 21 Nisan Pazartesi saat 21.00'de Kadıköy Gitar Cafe'de.
0216 348 6055

DANS

-Folklor Festivali
İstanbul Turizm Folklor Derneği, 20 Nisan Pazar günü Caferağa Spor Salonu'nda Marmara Folklor Festivali'nin 37.sini gerçekleştiriyor. Başlama saati 13.00.

SÖYLEŞİ

-Ercan Kesal ile Söyleşi
Asıl mesleği tıp hekimliği olan ancak son yıllarda oynadığı ve senaristliğini yaptığı filmlerle sinema dünyasında adını söz ettiren Ercan Kesal, Kadıköy'e konuk oluyor. Kadıköy'ün yeni kültür sanat merkezlerinden Zeki Göker Kültür Merkezi'ndeki söyleşinin konusu Sinema ve Edebiyatta Sınıf Perspektifi . Söyleşi 19 Nisan Cumartesi saat 15.00'te
0216 414 26 97

-Bensu Kaya Söyleşi ve İmza Günü
Gazeteci-Yazar Bensu Kaya, 19 Nisan Cumartesi, saat 15.00'te, Kadıköy'deki Business Center'da, söyleşi ve imza etkinliğinde edebiyatseverlerle araya geliyor.Söyleşi, Kaya'nın kısa sürede büyük ilgi görerek ikinci baskıya ulaşan Toza Yazılan isimli öykükitabından hareketle şekillenecek. Gitarist İlhan Nalbant müziğiyle etkinliğe renk katacak.Bensu Kaya da vokalde Nalbant'a eşlik edecek.Etkinlik ücretsiz olarak düzenleniyor.
0216 706 16 30


SERGİ

-Dünya Sanat Günü KarmaResim Sergisi
15 NisanDünya Sanat Günü nedeniyle düzenlenen Karma Resim Sergisi,Hobi Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor. 15 Nisan'da açılan sergi 30 Nisantarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergide eserleri yer alan sanatçılar:
Aydın Toprak Apaydın, Bahattin Odabaşı, Binnur Çavuşoğlu, Bülbül San, Celal Özcan, Deniz Deniz, Demet Hamidi, Fikret Tunalı, Gamze Olgun, Gönül Yakut, Hicran Alioğlu, Koray Dağcı, Lütfi Taçyıldız, Mehmet Najafzadeh, Musa Balan, Mustafa Delioğlu, Natali Aydar, Nihat Yavaş, Nüket Kozluoğlu, Orhan Akkaplan, Ömer Muz, Penbe Tokluoğlu, Selçuk Fergökçe, Selçuk Taral, Şeref Kiperol Üçok, Süha Özkoral, Timur Taştekin, Tülay Sayılgan, Ümit Erzurumlu, Ziyad Sultanov.

0216 565 3572

-Rıza Savaş Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Dünya Sanat Günü etkinliklerinde 12-25 Nisan tarihleri arasında Rıza Savaş Resim Sergisi ile yer alıyor.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Işıl Özışık Peyzajlar Resim Sergisi
Sanatçı Işıl Özışık'ın Peyzajlar Resim Sergisi 5 Nisan-25 Nisan 2014 tarihleri arasında Suadiye Monet Sanat Galerisi'nde görülebilir. Sanatçının suluboya, akrilik ve yağlıboya çalışmalarından oluşan sergiye tüm sanatseverler davetli.

-Saim Onan-Sergülen Onan Dervişoğlu Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 2-29 Nisan tarihleri arasında Saim Onan-Sergülen Onan Dervişoğlu Resim Sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80

-Özgün Baskı Resim Sergisi
Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mustafa Aslıer, Sema Boyancı, Gül Derman, Burhan Doğançay, Mehmet Koyunoğlu, Fatih Mika, Hayati Misman, Mehmet Pesen, Tuncay Takmaz, Süleyman Saim Tekcan, Adnan Turani'ye ait özgün baskı eserler 1 Nisan-26 Nisan 2014 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi'nde görülebilir.
0216 368 26 79

ÇOCUK

-5. Mini Süper Star Çocuk Şenliği
Tüm katılımcılarına, miniklerin şaşırtıcı gösterileri, birbirinden keyifli aktiviteler, ünlü konuklar ve sürpriz hediyelerle harika bir gün vaad eden Mini Süper Star Çocuk Şenliği'nin 5.si, 20 Nisan 2014 Pazar günü, 11.00 - 17.00 saatleri arası İstanbul Bostancı Green Park Hotel'de gerçekleşiyor. Mini Süper Star Çocuk Şenliği, küçük büyük herkesi gün boyu muhteşem zaman geçirmeye bekliyor.

-Rengârenk Kuşlar, Neşeli Çocuklar
Selamiçeşme'deki Tolga Eti Sanatevi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk günü nedeniyle iki günlük bir atölye çalışması düzenliyor. 23 ve 24 Nisan günleri düzenlenecek olan atölyelere tüm çocuklar davetli.




-Şarkılarla Masallar
Çocuk Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri Yeldeğirmeni Sanat'ta Şarkılarla Masallar konseri verecek. Ücretsiz etkinlik 27 Nisan Pazar saat 16.00'da.


ARŞİV