KADIKÖY’DEN ŞENLİK Rasimpaşa’da Sokak Şenliği Kadıköy Belediyesi

KADIKÖY'DEN ŞENLİK Rasimpaşa'da Sokak Şenliği Kadıköy Belediyesi ile ÇEKÜL işbirliğinde yürütülen Yeldeğirmeni Canlandırma Projesi kapsamında, Marshall Boya'nın desteğiyle...

16 Aralık 2016 - 13:17


KADIKÖY'DEN

ŞENLİK

Rasimpaşa'da Sokak Şenliği
Kadıköy Belediyesi ile ÇEKÜL işbirliğinde yürütülen Yeldeğirmeni Canlandırma Projesi kapsamında, Marshall Boya'nın desteğiyle İskele Sokak'ta tüm gün sürecek bir Sokak Şenliği düzenleniyor. 29 Mayıs'ta yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen şenlik 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 14.00- 19.00 saatleri arasında yapılacak şenlik kapsamında sağlık taramasının yanı sıra konser ve gösteriler eşliğinde binaların ön cepheleri boyanacak.
www.yeldegirmeni.kadikoy.bel.tr

FESTİVAL

Doya Doya Sanat
Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Doya Doya Sanat Mavi Nokta etkinlikleri 18 Haziran'da başlıyor. Kadıköy'ün 13 noktasında 63 etkinliğin gerçekleştirileceği Sanat Günleri 28 Ağustos'a kadar devam edecek.
www.kadikoy.bel.tr

Mix Mondial
Bu yıl ilki düzenlenecek olan Mix Mondial ile dünyanın tüm aromaları ve renkleri 16ndash;30 Haziran tarihleri arasında İstanbul'un farklı mekânlarında buluşacak. Mix Mondial'in Anadolu Yakası'ndaki mekânı Bağdat Caddesi olacak. Binboa Vodka'nın ana sponsorluğunda ve Bağdat Caddesi'nde Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Dude Table organizasyonuyla hayata geçirilen Mix Mondial, şehir hayatı ile eğlence yaşamına yepyeni bir canlılık getirirken kokteyllerin, aromaların ve renklerin evrensel dilini her yönüyle sunacak. Mix Mondial'de, deneysel kokteyl atölyelerinden likör yapım atölyelerine, parti ve Happy Hour'lardan fotoğraf sergilerine, ünlü tasarımcıların çalışmalarından vitrinlerde değişik shaker tasarımı sunumlarına kadar pek çok farklı etkinliği bulmak mümkün olacak. Mix Mondial, Beyoğlu ve Cihangir'deki mekânların yanı sıra Bağdat Caddesi'nde Hayal kahvesi CKM, Hayal Kahvesi Cadde, Bistro 33, Bi Buçuk, Oben Şarap Evi, Saloon, Mirror, Cadde Cafe, Caddebostan Benzin, Suadiye Benzin, Barkod, Bigger, Palma d'oro, Happy Moons, Barlar Sokağı ve Caddebostan'da Chicken Last Stop, Dinette, Bowbells, Yer Fıstığı, Zanzibar, Kalamış'ta Divan Brasserie Kalamış gibi mekânlarda gerçekleşecek.

4. Pera Flamenko Festivali
Pera Güzel Sanatlar'ın 4 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği Flamenko Festivali'nin bu yılki açılışı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 9 Haziran Perşembe günü yapıldı. Festival'de David Perez, Sergio Gomez, Juan Murube, Vanessa Montero gibi Flamenko'nun devleri yer alacak. Festival, 13 Haziran Pazartesi saat 20.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek gösteriyle kapanacak. Festival süresince; workshop, İspanyol mutfağı degüstasyonu, defile, aksesuar tanıtımı ve gösteri gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Açılış ve kapanış gecesinin dışında kalan tüm etkinlikler Kadıköy ve Taksim'deki Pera Salonları'nda gerçekleştirilecek.
www.perafestival.org

TİYATRO

İspinozlar
Mehmet Bayazıd Lisesi Tiyatro Kulübü ve Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi işbirliğiyle sahneye konan İspinozlar, Orhan Kemal'in bir öyküsüne dayanıyor. Enver Yılmaz'ın yönettiği oyunda yoksul bir göçmen ailesinin yaşamı, umutları, hayalleri sergileniyor. Bu ailenin karşısına karaborsacılık ve vurgunculukla zengin olmuş bir memur eskisi ve ailesi çıkar. Bu kez kurtuluş umutları, bu zengin ailenin, hastalıklı ve çirkin kızı Hülya'dır.
Lise öğrencilerinin oynadığı İspinozlar, 13 Haziran Pazartesi günü saat 13.30'da, Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

İstek Dramafest
İstek Okulları'nın 24 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında düzenlediği ve 15 lisenin tiyatro gruplarının katıldığı Dramafest'in ödül töreni 16 Haziran Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Engin Hepileri'nin sunuculuğunu yapacağı ödül töreninde, öğrencilere yapılan anket sonuçlarına göre tiyatro dünyasının usta isimlerine de ödül verilecek. Sunuculuğunu sanatçı Engin Hepileri'nin yapacağı ödül töreninde, öğrencilerin katıldığı anket sonucunda, Tiyatronun Divası Ödülü Arsen Gürzap'a, Tiyatronun Duayeni Ödülü Genco Erkal'a, Tiyatro Sanatına Katkı Ödülü ise Can Gürzap'a, Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü Aras Bulut İynemli'ye, En İyi Drama Dizisi Ödülü ise Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisine verilecek. Saat 20.30'da başlayacak olan törende öğrenciler ödüllerini sanatçıların elinden alacak.
Ev sahibi olduğu için seçmelere katılmayan İSTEK Belde Lisesi Tiyatro Topluluğu, oyununu 15 Haziran 2011 tarihinde saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Yönetmenliğini sanatçı Erkan Pekbay'ın yaptığı Albay Kuş adlı oyun, yazar Hristo Boytchev'e ait. www.istek.k12.tr

KONSER


Festival Buluşmaları ndash; I
İstanbul Müzik Festivali'nin bir klasiği haline gelen, daha önce bir araya gelmemiş sanatçıların ilk kez buluştuğu Festival Buluşmaları dizisinin ilkinde Nicola Benedetti kemanıyla, Alexei Grynyuk piyanosuyla ve Leonard Elschenbroich viyolonseliyle heyecan verici bir konsere imza atacaklar. 16 yaşındayken BBC Yılın Genç Müzisyeni Yarışması'nı kazandıktan sonra yıldızı parlayan ve verdiği her konseri unutulmaz bir performansa dönüştüren 22 yaşındaki Nicola Benedetti, 2008 Classical BRIT ödülünün de sahibi. Saygın müzik eleştirmenleri tarafından genç Horowitz olarak nitelendirilen Alexei Grynyuk ise ustalıklı, kendinden emin dokunuşları ve çalışındaki durulukla dinleyenleri kendine hayran bırakan bir virtüözhellip; Anne-Sophie Mutter'in olağanüstü ve benzersiz bir hediye olarak tanımladığı Leonard Elschenbroich, cesur virtüözitesiyle müzikal duyarlılığı doruklarda bir sanatçı. Festival Buluşmaları'nın ilk gecesinde üç genç ve dinamik sanatçı romantik dönemin mihenk taşı sayılacak bir repertuarla unutulmaz bir oda müziği buluşmasına imza atacaklar. Festival Buluşmaları-I 14 Haziran Salı günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
www.sureyyaoperasi.org

Opera Lyrics
Farklı zaman ve yerlerde aldıkları müzik eğitimleriyle duymak ve söylemek istedikleri melodileri bir araya getiren Opera Lyrics, 2009 Haziran ayında temellerini attı. Opera deyince ilk akla gelen uzun soluklu eserlerin içindeki keyifli yumuşak tınıları ortaya çıkaran müzikal ve operetlerle harmanlayan Opera Lyrics, her dilden, her türden müziği, sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bu konseri kaçırmak istemiyorsanız 11 Haziran Cuma günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde olun.
www.bmkm.gen.tr

Deniz, Mehtap ve İstanbul Şarkıları
Lions Korosu, Şef Udi Bestekâr Alaaddin Pakyüz yönetiminde Deniz, Mehtap ve İstanbul şarkılarını seslendirecekler. Konser 13 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

DANS

Milango Gecesi
Tango Dost Grubu 16 Haziran Perşembe günü Fenerbahçe Belvü'de Kadıköylü dans severlerle buluşacak. Gecede dans öğretmenleri Adnan Bayraktar ve Güzide Kalaycı sürprizleriyle katılımcılara keyifli bir akşam yaşatacak. 21.30'da başlayacak olan etkinlik 01.00'e kadar devam edecek.
GSM: 0534 385 90 14

SÖYLEŞİ

Ayşe Özyılmazel Söyleşi ve İmza Günü
Ayşe Özyılmazel, yeni albümü Sıfır Makyaj ın imza günü ile DR ve Kozzy AVM birliği ile 11 Haziran Cumartesi günü Anadolu Yakası'ndaki hayranları ile buluşuyor. Özyılmazel, Optimum Outlet'te saat 15:00'de Kozzy AVM'de saat 17:00'de başlayacak olan imza gününde hayranlarıyla sohbet edecek ve yeni albümünü onlar için imzalayacak.



SERGİ

Egobalon Sergisi
İletişim içindeki sanatın gücüne inanan ve bu farkındalıkla bir araya gelen çeşitli disiplinlerdeki sanatçılardan oluşan 216 Düşünce ve Üretim Alanı, Sistem Arızası ve Bellek Defterleri ana başlığı altında gerçekleştirdiği sergilerden sonra Egobalon ile yine arızalardan birine çengel atıyor.
216; kendini teşhir etme sevdası, feyk kimlikler, sahici-sahte durumlar, beş dakikada sunuma hazır ikonlar, en havalı tüketim nesnesi olarak sanat, sanatçı egosu, popüler kültür bezemeleri, polemik membaları ve daha niceleri için iğneyi kendine çuvaldızı da Egobalon a batırıyor. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sergi 19 Haziran'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Karma Sergi
Koşuyolu Gönüllüleri'nin ev sahipliği yaptığı, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Belgin Atalay eğitmenliğinde çalışan resim öğrencilerinin karma sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 15-19 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

Koleksiyon Sergisi
Selamiçeşme'deki Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mevlut Akyıldız, Muzaffer Akyol, Şadan Bezeyiş, Tufan Dağıstanlı, Bayram Gümüş, Sait Günel, Abit Güner, Ramuş İpek, Gencay Kasapçı, Mehmet Koyunoğlu, Muhsin Kut, Fikret Otyam ve Demet Yersel'e ait resim, seramik, cam altı eserler sergileniyor. Sergi, 30 Haziran'a dek açık kalacak.
www.tolgaetigaleri.com

Karma Takı Sergisi
Takı tasarımcısı Afitap Tufan, Moda'daki atölyesinde geçtiğimiz sezon içinde takıseverlerle yapılan dersler sonucu oluşan takıları sergiliyor. L'ea Silver Takı Tasarım Kolonisi Yıldızlar Yaza Merhaba sergisi, 4ndash;11 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Tel: 0216 414 12 18

Aziz Akpınar Atölyesi Resim Sergisi
Aziz Akpınar Atölyesi öğrencilerinin özgün çalışmalarını içeren karma resim sergisinde resim sanatının temel plastik ve estetik unsurlarının etüt edildiği eserler sergileniyor. Sergi 4ndash;14 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

Timurtaş Onan - Beyoğlu Neoclassic
Fotoğraf Sanatçısı Timurtaş Onan, 14 Haziran Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Onan'ın, Beyoğlu'nun günlük yaşam enstantaneleri, mimari detaylar ve portrelerinden oluşan Beyoğlu Neaclassic adlı fotoğraf gösterisi ve ardından gerçekleştireceği söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Timurtaş Onan, gösterinin ardından gösteriyle aynı adı taşına kitabını da imzalayacak. Etkinlik saat 19.30'da başlıyor.
Tel: 0216 418 19 76

ÇOCUK

Hergün 23 Nisan Resim Sergisi
Reha Yalnızcık, öğrencileri; Doğa Sabuncuoğlu ve Uğur Kafkasyalı ile birlikte Tatbiki Sanat Galerisi'nde, Hergün 23 Nisan Resim Sergisi'ni açtı. Çocuklarla resim çalışmalarının da yapıldığı sergi 20 Haziran'a kadar Bahariye Caddesi'ndeki Tatbiki Sanat Galerisi'nde görülebilir.
www.tatbikisanatgalerisi.com

Hansel ve Gratel
Grimm kardeşlerin aynı adlı masalından uyarlanan müzikli çocuk oyununda zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikâyesi komik bir dille anlatılıyor. İstanbul Çocuk Sanat'ın sahneye koyduğu Hansel ve Gratel, 11 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Bahar Şenliği Tiyatro Gösterisi
Dostlarımız her yıl kutladıkları bahar şenliği için hazırlık yaparken Ulu Çınar, şenliği başlatacak olan bahar çarkını çalıştırma görevini Çeri'ye verdiğini ilan eder. Çeri çarkı çalıştıracak sihirli cümleyi bulabilecek midir? Peki dostları Minti, Tiko ve Fiko'nun başına neler gelecektir? Tiyatro Lir'in sahneye koyduğu Bahar Şenliği 18 Haziran Cumartesi günü 11.00 ve 13.00'te çocuklarla buluşacak. Biletler 15 TL'den satışa sunuluyor.
www.kkm.gen.tr

KURS

Hızlandırılmış Gitar Programı
Kızıltoprak'ta faaliyetlerini sürdüren Pipa Sanat Evi'nde Hızlandırılmış Gitar Programı başlıyor. 1.kur, 20 Haziran - 13 Temmuz; 2.kur 18 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 1 ayda gitar çalmayı ve repertuar öğretmeyi hedefleyen Pipa'da aylık kurs ücreti 300 TL.
Tel: 0216 3309034

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

Fazıl Say ve Arkadaşları
Sanatı açık havaya taşıyan ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri; Fazıl Say ve Arkadaşları'nın, Alevi Dedeler Rakı Masasında adlı eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecekleri bir konserle açılıyor! 18 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.15'te gerçekleşecek konserde; Fazıl Say ve Arkadaşları ayrıca Likya Prensesi Op.26 , Baladlar ( Nazım ve Kumru ) ile Franz Liszt'e ait Sonat si minör eserlerini seslendirecekler. Numaralı koltuk bilet satışı uygulanan ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri'ne ait biletler Biletix'ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.
www.enkasanat.org



SERGİ

Sonsuzluk-Eternity Karma Sergi
Tunca Sanat Galerisi'nin, önemli çalışmalara imza atmış ve geleceğe büyük umutlar vaad eden 21 genç sanatçının eserlerini sunduğu Sonsuzluk-Eternity başlıklı karma sergisi, sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Kaçırılmaması gereken sergi; başarılı sanatçıların birbirinden farklı tarzlarını, materyallerini ve renklerini bir araya getiriyor. 10 Temmuz'a kadar devam edecek olan Sonsuzluk-Eternity başlıklı karma sergide; Gökhan Balkan, Kazım Karakaya, Tülay İçöz, Serdar Akkılıç, Çağatay Odabaş, Sezin Terzi, Seydi Murat Koç, Ceyda Caba, Erdinç Babat, Erol Doğaner, Kadir Ablak, Nevres Akın, Raşit Altun, Reşat Bayraktar, Semih Zeki, Melissa Mey, Emel Ülüş, Ferit Yazıcı, Sevinç Yıldız, Hülya Bakkal ve Gazi Sansoy'ın eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

www.tuncasanat.com


Venedik Maske Festivali Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Muammer Yanmaz'ın kurduğu 40 Haramiler Grubu, renkli karelerini bir kez daha fotoğrafseverlerle paylaşıyor. Fikret Atalay, Muammer Yanmaz ve Teoman Cimit tarafından yürütülen 40 Renk Fotoğraf Projesi'nin dördüncü rengini oluşturan Venedik Maske Festivali fotoğrafları, 11ndash;21 Haziran tarihlerinde Metrocity AVM'de sergilenecek. Sergi, 40 Renk Fotoğraf Projesi kapsamında 3ndash;6 Mart tarihlerinde yapılan Venedik Maske Festivali gezisi sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor.
www.40renk.net

Semra ÇELEBİ


ARŞİV