KADIKÖY’DEN     ÇOCUK -Kadıköy Belediyesi Çocuk

KADIKÖY'DEN ÇOCUK -Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Günleri Bu sezonunda özellikle çocuk ve gençler için birbirinden farklı etkinlikler hazırlayan Kozyatağı Kültür...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN


ÇOCUK
-Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Günleri
Bu sezonunda özellikle çocuk ve gençler için birbirinden farklı etkinlikler hazırlayan Kozyatağı Kültür Merkezi, bu yıl bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. 1. Çocuk Kitapları Günleri, 25-31 Ocak tarihleri arasında A Sanat Galerisi'nde gerçekleşiyor. Yazarlar ve yayınevlerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte söyleşiler ve imza programlarına
Tüm çocukları ve aileleri bekleniyor. Çocuk Kitap Günleri'nin söyleşi ve imza programı şöyle:
25 Ocak Cuma 16.00 / Hikmet Temel Akarsu
Roman, öykü, deneme, makale, eleştiri, oyun ve senaryo yazarlığı dâhil olmak üzere edebiyatın tüm alanlarında ürün veren çevreci yazar, çocuklarla çevre bilinci ve duyarlılığı üzerine sohbet edip kitaplarını imzalayacak.
26 Ocak Cumartesi 16.00 / Yılmaz Yeşildağ
Futbolda Güzellik Aynalardan Sorulmaz diyen yazar, minik okurları ile futbol üzerine sohbet edip kitaplarını imzalayacak.
27 Ocak Pazar 16.00 / Nurgül Ateş
Sıradışı olaylar yaşayan sıradan bir kahraman Bay Sinirlihellip; Gece yarısı duyduğu bir ses yüzünden uykusu kaçan bir tavşanhellip; Arkadaşının anlattığı öykülerden korkan bir çocukhellip; Çocukların iletişim sorunlarını birbirinden güzel öyküleri ile ele alan Nurgül Ateş kitap günlerinde çocukları sıcacık bir sohbete bekliyor.
28 Ocak Pazartesi 16.00 / Derman Bayladı
Yazar, Akhilleus, Odysseus, Bizans'ta üç imparatoriçe; Theodora, Irını, Zoe ve Herkül gibi mitoloji üzerine yazmış olduğu kitaplarıyla ve merak uyandıran anlatışıyla çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatacak.

-Fındıkkıran (Çocuk Balesi):
Yılbaşı öncesinde Clara ve Fritz'in ailesi evlerinde bir parti vermektedirler. Clara'nın büyük babası Drosselmeyer çocuklar için hediyelerle gelir. En güzel hediye Clara'ya gelen Fındıkkıran'dır. Fritz kıskanır. Misafirler ve çocuklar hep beraber dans eder, eğlenirler. Parti sona erince, Clara koltukta Fındıkkıran'ı ile uykuya dalar ve bir düş görmeye başlar. Her yerde fareler vardır. Clara kaçmaya çalışır fakat fareler onu durdururlar. Oyuncak Fındıkkıran prense dönüşür. İDOB'un bu sezon yoğun ilgi gören çocuk balesi Fındıkkıran , 20 Ocak Pazar 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SİNEMA
-Saint-Joseph'te Sinema Buluşmaları
Saint-Joseph Fransız Lisesi dünyaca ünlü Cannes Film Festivali yöneticilerini 22 Ocak Salı günü Türk sinema profesyonelleri ve sinemaseverlerle buluşturuyor.
Saint-Joseph'in geleneksel Medya Haftası kapsamında Türkiye'ye davet ettiği Christophe Leparc (Cannes Film Festivali ndash; La Quinzaine Genel Sekreteri), Alice Kharoubi (Cannes Film Festivali Kısa Metraj Bölüm Koordinatörü), İstanbul Film Festivali direktörü Azize Tan, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu ve Pelin Esmer ile oyuncu Ercan Kesal özel bir konferansla Türk ve Avrupa sinemasının bugün geldiği noktayı ve sinemanın geleceğini masaya yatıracaklar. 22 Ocak Salı 13.30'da başlayacak etkinlik için rezervasyon yapılması önerilir. 0 216 414 52 60

TİYATRO
-Kuçu Kuçu
Fabrice Roger Lacan'ın oyunu Kuçu Kuçu Selen Uçer ve Özgü Namal'ın yorumuyla sahnede. Oyunculukların yanı sıra, kahkaha dolu bir hesaplaşmayı anlatan hikâyesi ve başarılı uyarlamasıyla da büyük övgüler alan Kuçu Kuçu yu 18 Ocak Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
-Yalanın Ardındaki
Karısını öldürmekle suçlanan bir psikiyatristle, kendini bu cinayeti çözmeye adamış bir dedektif arasında geçen; sorgulayan ve sorgulananın kimlik çatışmaları, suç ve ceza kavramı, baskı şiddet ve psikolojik işkencenin toplumsal boyutları ve bireyler üzerindeki yansımaları sahneleniyor. Bizim Tiyatro'nun yeni oyunu Yalanın Ardındaki , 18 Ocak Cuma 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Yeni Yasaklar
Günümüzde çeşit çeşit yasakların eleştirel komedisini yapan Kandemir Konduk'un bu yepyeni oyununu usta mizahçı Müjdat Gezen sahneye koydu. Yeni Yasaklar kimi yasaklardan iyice bunalan ama yasak olduğu için ağzını açamayanları çok güldürecek bir komedihellip; Oyun, 18 Ocak Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im
İKSV-Tiyatro Pera ortak yapımı olan oyunu Nesrin Kazankaya yazıp yönetti. Kalabalık bir kadroya sahip oyun 1923 yılında İzmir'de geçer. Savaş bitmiş, Rum ve Türk topluluklarının karşılıklı göç etmesini zorunlu kılan Mübadele Yasası çıkartılmıştır. Köklü bir geleneğe ve kültüre sahip, zengin Rum ailesi Vlasto'lar, İzmir-Bornova'daki konaklarında göç hazırlığı içindedirler. Bazı sahnelerinde Rumca konuşulan oyunda, iki toplumun geleneğini yansıtan Türkçe-Yunanca şarkılar, danslar yer alıyor ve oyuncular tarafından çalınan enstrümanlar eşliğinde canlı müzik yapılıyor. Oyun, 19 Ocak Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Asi Kuş
Türk tiyatrosunun en önemli kişilerinden Ali Poyrazoğlu yepyeni müzikli gösterisi ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Ali Poyrazoğlu Asi Kuş ta Bizet'nin ünlü operası Carmen'in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Opera, bale, tiyatro ve güldürü ustalığının bir arada olduğu oyun 19 Ocak Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Hayyam Ab-ı Hayat
Oyun Sandalı'nın ilk oyunu olan Hayyam Ab-ı Hayat ilk gösterimi ile 20 Ocak Pazar saat 19.00'da ve 30 Ocak Çarşamba saat 20.30'da Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde Vira! diyor... İki tiyatrocu, tiyatrocu bir dostlarının meyhanesinde biraraya gelir de Hayyam'dan sohbet etmeye başlarlarsa ne olur? Müzikli, şarkılı, nükteli, epikli, al takke ver külahlı, tam yerine rast gelince manzara kondurmalı, pek bi keyifli...
0216 414 22 39
-Bizim Ev
Haber ve eğlence iç içe geçebilir mi? Televizyon dünyasının en önemli yapımcılarından biri olan Wes, giderek azalan raytingler karşısında, Amerika'nın en beğenilen haber spikeri Jennifer'ı popüler bir reality show un sunucusu haline dönüştürür. Bu arada, Orta Amerika'da bir evi paylaşmakta olan dört genç, gerçek dünyanın menfaatleri üzerine ateşli kavgalara tutuşmaktadırlar. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu Bizim Ev , 20 Ocak Pazartesi 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-İsim Şehir Hayvan
Gencay Gürün'ün Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı Tiyatro İstanbul tarafından sahnelenen, Yılmaz Özdil'in köşe yazılarından derlenen, Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı tarafından oyunlaştırılan İsim Şehir Hayvan adlı müzikli kabareyi Metin Serezli sahneye koydu. Oyun, 20 Ocak Pazar 16.00 ve 19.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Bezirgân (Tartuffe)
İstanbul Halk Tiyatrosu yeni oyunları, Moliere'in başyapıtı Tartuffe'u, Kadıköylü izleyiciyle buluşturuyor. Yıldıray Şahinler'in uyarlayıp yönettiği oyunda Cem Davran, Şebnem Bozoklu, ve Bahtiyar Engin başrollerde oynuyor. Oyun 21 Ocak Pazartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 22 Ocak Salı 20.30'da CKM'de izlenebilir.
-Ferhangi Şeyler
Ferhan Şensoy'un 7 Mart 1987'den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisinde gündelik olayları Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendiriliyor. Ferhangi Şeyler, 21 ocak Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde ve 22 Ocak Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Lulabay, Bir Cihangir Hikâyesi:
Lulabay, bir taşınma hikâyesi; ruh ve bedenin yer değiştirmesi, evi olanlar ve evi olmayanlar, dış dünyaya direnen iç dünya, kendini gizleme ama becerememe, iki arada bir derede kalmış aşk ve bu gelgitte kaybolan sokak çocuğu ve ev kedisinin hikayesihellip; Nail Kırmızıgül, Fatih Sevdi, Zuhal Gencer Erkaya ve Aslıhan Erguvan'ın rol aldığı bu tek perdelik oyun, 22 Ocak Salı 20.30'da CKM'de.
-Faust
Dünyanın derinlerinde neler varmış kavrayıp, sonsuz bilgiye ulaşmak amacında olan Doktor Faust, sonunda şeytan Mephisto'yla anlaşır ve anlaşmayı kanıyla imzalayarak ruhunu Mephisto'ya, yani şeytana satar. Haydar Zorlu'nun çevirip tiyatroya uyarladığı ve oynadığı Faust , 22 Ocak Salı 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Gün Eksilmesin Penceremden
Viyana'da bulunan bir hastane odasında, hareketsiz ve sessizce ölümü bekleyen şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın başından geçen önemli olaylarla birlikte dünyamızda olanı biteni bir saat yirmi dakikalık bir sürede anlatan oyunda Tarancı, anlattıkça sahne üstünde yeniden hayat buluyor. Engin Yüksel'in şairi canlandırdığı gösteri, 24 Ocak Perşembe 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi
Nilgün Belgün'ün hayat hikayesinden ve anılarından yola çıkarak yazdığı İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi isimli kitabından sahneye uyarlanan aynı adlı müzikli danslı gösterisi, sanatçının hayatını, anılarını, yaşadıklarını şarkılar ve danslarla kimi zaman hüzünlü kimi zaman kahkahalar eşliğinde anlatarak seyircileri ile buluşuyorhellip; Oyun 24 Ocak Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Nakşıdil Sultan
Nakşıdil Sultan'ın sevgi, hoşgörü ve anlayışla zenginleşmiş ve bugüne kadar yeterince bilinmeyen yaşam serüvenini tiyatro, dans, ışık ve müziğin iç içe girdiği görkemli bir sanat gösterisi olarak izleyicilerin beğenisine sunmak için hazırlayan Devlet Sanatçısı Dilek Türker, bu proje için ülkemizin önde gelen saygın ve yaratıcı isimlerini, bu güçlü kadının öyküsü ile biraraya getirdi. Yenileşme çalışmalarının başladığı bir dönemde Osmanlı Sarayı'nda yaşamış Avrupa kökenli bir kadının, kölelikten sultanlığa yükseliş serüvenini ve yaşadığı karşılıklı kültürel etkileşimi anlatan oyun 25 Ocak Cuma saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Sivas'93
Genco Erkal, Sivas katliamını 20. yılında da unutmuyor unutturmuyor! Erkal, Madımak Oteli'nde yaşananları ve mahkeme sürecini anlattığı Sivas 93 belgeselini güncellenmiş haliyle yeniden sahneliyor. Duayenin yazıp yönettiği ve hafızalardan silinmeyen katliamı tüm çıplaklığıyla anlatan Sivas 93 ; 26 Ocak Cumartesi saat 20:30'da CKM'de, 28 Ocak Pazartesi saat 20:30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 29 Ocak Salı saat 20:30'da ise Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde.

OPERA
-Ariadne Naxos'ta
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Süreyya Opera Sahnesi'nde ilk kez bir R.Strauss eseri sahneliyor. Geçtiğimiz sezon prömiyer yapan Ariadne Naxos'ta operası bu sezon sadece 18 ve 19 Ocak'ta Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Eser, Viyana'nın en zengin adamının evinde gerçekleşen müzik suaresinde farklı oyunlar sahneleyen iki topluluğun, birbiri içine geçmiş dramatik ve komik hikayesini konu alıyor;
0 216 346 15 31 / 120

KONSER
-Erkan Oğur İsmail Hakkı Demircioğlu
Geleneksel müziğimizin ustaları Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu her konserlerini; birlikte hatırlama çabası olarak değerlendiriyorlar. Ustalar bağlama, divan sazı, Oğur sazı, kopuz ve ikili vokalleriyle seslendirdikleri Anadolu türkü ve deyişlerinden oluşan repertuvarla bir kez daha Nazım Hikmet Kültür Merkezi sahnesindeler. Konser 19 Ocak Cumartesi saat 20.30'da.
-Eşsiz Tınılar: Unique Tones
Akademik kariyerlerinin yanı sıra, çeşitli orkestralarda müzik yaşamlarına devam eden altı genç müzisyen, alışılagelmişin dışında bir oda müziği oluşumuyla ünlü Rus bestecilerinin fazla göz önünde olmayan ve az yorumlanan oda müziği eserlerini tanıtmak amacıyla bu konseri hazırladı. İlk bölümünü Loeffler ve Stravinsky'den eşsiz tınıların oluşturduğu konserin, final bölümünde Prokofiev'in iki farklı eserini dinleyeceğiz. Ücretsiz fuaye konseri, 21 Ocak Pazartesi saat 18.00'de Süreyya Operası'nda gerçekleşecek.
-İncesaz
İncesaz'ın Oyun Atölyesi'ndeki bu konseri her zamanki gibi hem sözlü hem de sözsüz eserlerden oluşacak. Neoklasik saz eserleri ve şarkıların yanı sıra grup kendi eserlerinden de bir seçkiyi yorumlayacak. Konser 21 Ocak Pazartesi 20.30'da Moda'daki oyunatölyesi'nde!
0216 345 39 39
-İstanbul Barok
Klavsenci Leyla Pınar yönetimindeki İstanbul Barok-barok çağın yenilik olmuş müzikleriyle-yeni yıla başlıyor. Programda Ali Ufkicirc;, Bach, Charpentier, Couperin, Hauml;ndel, Purcell, Rameau, Tanburi Mustafa Çavuş ve Vivaldi'nin eserleri yer alacak. Konser, 23 Ocak Çarşamba 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Kozzy'de Müzikli Alışveriş Keyfi
Kozzy AVM'de her hafta sonu saat 18:00-20:00 arasında müzik keyfi yaşanıyor. Kozzy AVM, her cumartesi ve pazar 18:00-20:00 saatleri arasında Cem Karaca'dan Yeni Türkü'ye, Beatles'dan Frank Sinatra'ya uzanan geniş bir skalada müzik dinletilerine yer veriyor. Kozzy ziyaretçileri, alışveriş yaparken, canlı müzik dinletileriyle de keyifli saatler geçiriyor.

FOTOĞRAF
-İstanbul Oyuncak Müzesi Fotoğrafçılık Kursu
Fotoğraf sanatçısı Yelda Baler, kısa bir aradan sonra tekrar İstanbul Oyuncak Müzesi'nde fotoğraf derslerine başlıyor. Dersler, öncelikle dijital veya analog makine ayırımı yapmaksızın fotoğrafın temel teknik bilgilerini öğretip, çekmek istenilen konuyu doğru bir şekilde fotoğraflayabilmeyi amaçlıyor. 15 yaş üzerinde olan herkesin katılabileceği Temel Eğitim Fotoğraf Dersleri, 6 teorik, 2 uygulama 8 dersten oluşacak. Uygulama dersinin ikisi de İstanbul içinde ve dış mekânlarda yapılacak. Akşam dersleri 22 Ocak Salı günü başlayacak ve her Salı günü 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Gündüz dersleri 21 Şubat Perşembe günü başlayacak ve her Perşembe günü 10.30-12.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

YARIŞMA
- Gülümseten Kareler Fotoğraf Yarışması
Optimum Outlet Alışveriş Merkezleri, Fotopya işbirliğinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne destek yaratmak amacıyla bu yıl ilk kez bir ulusal fotoğraf yarışması düzenleniyor. Yarışmasında dereceye girenleri Media Markt hediye çekleri bekliyor. 3 farklı yaş grubunda düzenlenen Gülümseten Kareler yarışmasına katılacak gençler ve çocuklar, izleyende tebessüm yaratan ve neşe verme amacı ile çekilmiş fotoğraflarla yarışacaklar. Yarışmayla, sürekli hayatın zorlukları ve terslikleri ile medya üzerinden bombardımana tutulan insanların, pozitif bir bakışla çevreye bakmasını sağlayabilmek ve çekilen fotoğraflar ile de başkalarına hayatın içerdiği neşe bazında ilham kaynağı olabilmek amaçlanıyor.
Gülümseten Kareler konulu ulusal fotoğraf yarışmasına katılım ücretsiz olacak.İnternet üzerinden gerçekleştirilecek yarışmada fotoğraflar
www.fotopya.com.tr adresi üzerinden yarışmaya gönderilebilecek. Yarışma sonunda kazananlar 18 yaş üstü, 9-12 sınıf öğrencileri, 5-8 sınıf öğrencileri 3 kategoride ödüllendirilecekler.


SÖYLEŞİ
-100. Yılında Balkan Harbi
Derya Tulga 100. Yılında Balkan Harbi başlıklı söyleşisiyle, 20 Ocak Pazar günü 15.00-17.00 arası Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor.
- Erol Evgin Bizlerle
Moda İlkokulu, halka açık etkinliklerle Moda ile bütünleşiyor. Birçok ücretsiz etkinliğin gerçekleştiği İlkokul'da Moda Söyleşileri kapsamında Erol Evgin söyleşisi düzenleniyor. 20 Ocak Pazar günü 15.00'te Moda İlkokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek söyleşide ünlü sanatçı Erol Evgin, Moda'daki yılları ve sanat yaşamıyla ilgili anılarını sevenleriyle paylaşacak.

ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta incelenecek kitap: 22 Ocak 2013 Salı Maksim Gorki, Ana

SERGİ
-Kadıköy Sanatçılar Derneği Geleneksel Sergisi
Kadıköy Sanatçılar Derneği'nin yağlıboya, cam ve suluboya eserlerden oluşan Geleneksel Resim Sergisi, 18-24 Ocak tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) Sanat Galerisinde takipçileriyle buluşuyor.
-Mücella Aşkan Resim Sergisi
Mücella Aşkan'ın Herşeye Rağmen adlı resim sergisiş 14-25 Ocak 2013 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde sanatseverler ile buluşuyor. Mücella Aşkan serginin ana temasıyla ilgili olarak; geçmişteki toplumsal yapımızı yansıtacak tarzdaki eserleri tuvallerine aktarmaya çalışarak bugünkü nesillere o yaşantılardan örnekler sunmayı ve böylece tarih bilincimizi ve toplumsal algımızı sıcak tutmak istediğini belirtiyor. Sanatçının sergisinde 40 adet çalışması bulunuyor.
-İstanbul'a Bakış
İstanbul.. En katı gerçeklerle en sınırsız hayallerin aynı zamanda yaşandığı şehir, dönüşüyor. Her dönüşüm, geçmişin bir parça da olsa kaybedilmesidir. Daha fazla kaybetmeden önce, deklanşörün yardımıyla bugünün İstanbul'undan geleceğe bir belge bırakmak isteyen altı kadının izlenimlerihellip; Üstelik bu kadınlar, yaşamlarına fotoğrafla anlam katan Kadıköylü ev kadınlarıhellip; 6 kadının 36 fotoğrafından oluşan İstanbul'a Bakış sergisi, 12-24 Ocak tarihleri arasında PhotoWorld Gotoğraf Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 19 76
-Günay Molo Fotoğraf Sergisi
Sanatçının bu sergisinde güneşin doğuşu ve batışı, çiçeklerin makro çekimleri, siyah-beyaz portre çalışmaları görülebilir. Sergi 15-23 Ocak tarihleri arasında Barış Manço Kültür merkezi'nde görülebilir.
-Keçe Sergisi
Gülay Bilge'nin Keçe Sergisi, 19-25 Ocak tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Işıl Duyal Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Işıl Dural'ın Oyun Şimdi Başlıyor... Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, 19 Ocak - 1 Şubat 2013 tarihleri arasında görülebilir.


ARŞİV