KADIKÖY’DEN MÜZİKAL   Mançalı Şövalye İlk kez

KADIKÖY'DEN MÜZİKAL Mançalı Şövalye İlk kez geçtiğimiz yıl İstanbullu seyirciyle tanışan, dünyaca ünlü roman Don Kişot'un yazarı Cervantes'in başından geçenleri...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

MÜZİKAL

Mançalı Şövalye
İlk kez geçtiğimiz yıl İstanbullu seyirciyle tanışan, dünyaca ünlü roman Don Kişot'un yazarı Cervantes'in başından geçenleri konu alan Mançalı Şövalye müzikali yeniden Süreyya Sahnesi'nde. Hapse düştükten sonra azılı mahkucirc;mlardan roman taslaklarıyla mal varlıklarını korumak isteyen Don Kişot ve Sanço Panço kılığına giren Cervantes ve uşağının macera dolu hikâyesini konu alıyor.
Siz de macera dolu bir hikâyeyi coşkulu bir müzikal atmosferinde izlemek istiyorsanız Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde 13 Ocak Cuma saat 20.00 ve 14 Ocak Cumartesi saat 16.00'da sahnelenecek yılın son iki temsilini kaçırmayın!

TİYATRO

Azizlikler / Nereye Gidiyoruz?
Ölümünün 15. yılında büyük gülmece ustası Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından Genco Erkal'ın uyarladığı ve tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt aranıyor. İçinde yaşadığımız toplumun çelişkileri, çıkmazları vurucu bir dille güldürüyor, düşündürüyor. Yıllar öncesinde yazılmış metinlerin bugün ne kadar güncel olabildiği insanı şaşırtıyor. Oyun, 14 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 17 Ocak Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Cam
Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor.
Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Oyunu, 14 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

Hayatın Çakallı Yolları
XI. Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü'nü alan Tiyatro Açıkça, Sertaç Ayvaz'ın yazıp yönettiği yeni oyunu Hayatın Çakallı Yolları ile kendi sahnesinde tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun, günümüz çalışma hayatının insanı hiçe sayan katı kurallarını, baskıyı, acımasız rekabeti ve ofis duvarlarına yazılmış küçük bir aşk öyküsünü eğlenceli bir dille aktarıyor. Oyun, 14, 20 ve 28 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Bahariye'deki ÖyküSahne'de.
Tel: 0216 330 53 30

Savaştan Barıştan
Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, 2011-2012 sanat döneminde Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor. Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar.
Ne ki hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Bu programın hazırlanmasında başı çeken iki kişi sunucu (Zafer Diper) ve müzisyen (Haluk Çetin) bir anlamda durumu protesto etmek ve yaptıklarını bir yolla kitleye duyurmak için tiyatroyu seçme zorunluluğunda kalmışlardır. Savaştan ve Barıştan , 15 Ocak Pazar günü saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Tel: 0216 418 95 49
Yaklaştıkça
Tiyatro İstanbul, Gencay Gürün'ün Genel Sanat Yönetmenliğinde yeni oyunu Yaklaştıkça yı Kadıköylülerle buluşturuyor. Patrick Marber'in Closer adıyla yayınlanan eserini, Gencay Gürün Türkçeye çevirdi, Celal Kadri Kınoğlu yönetti. Murat Han, Şencan Güleryüz, Nilperi Şahinkaya ve Esin Harvey'in rolleri paylaştığı oyun, 20 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Ben Büyüyünce İnsan Olucam
Tuncay Özinel; Zeki Müren, Bedia Muvahit, C.Reşit Rey, İbrahim Tatlıses gibi sıra dışı insanlarla olan komik anılarını anlatıyor. Ben Büyüyünce İnsan Olucam ,15, 22 ve 29 Ocak Pazar günleri saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 467 25 68

Kazaen (Beyoğlu'nda Çarpışmalar)
Komedi ve hüznün iç içe geçtiği oyunda, günümüz Beyoğlu'sunun çeşitli mekânlarında kazaen karşılaşan insanların, birbirlerinin yaşamlarını etkilemeleri ve yeni başlangıçlara evrilmeleri konu ediliyor. Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği oyunda Mehmet Aslan, Nesrin Kazankaya, Linda Çandır, Zeynep Özden, İlker Yiğen, Bahar Karoğlu rol alıyor. Kazaen (Beyoğlu'nda Karşılaşmalar), 21 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de, 25 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Desenleriyle Mehmet Güleryüz müthiş bir görsellik ve derinlik oluşturuyor. Oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yapıyor. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları Aslı Atasoy'a emanet. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulduğu Can , 21 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Şems Unutma!
Sırların, kutsallığın, ailenin, aşkın sorgulandığı ve bugüne dair çok şey söyleyen bu hikâye de Mevlana'yla Şems'in hikâyesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatırken, ailenin kutsallığını, örtbas edilenlerini, unutturulmak istenenleri sorguluyor. Oyunda XIII. yüzyıl Konya'sında bir gece, Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiği konu ediliyor. Şems'in kaybolmasının ardından altı kişinin hesaplaşmalarını ele alan oyun 22 Ocak Pazar saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Baş Belası
İyi bir işiniz, güzel bir eşiniz, mutlu bir evliliğiniz var. Bozulan bir araba hayatınızı ne kadar değiştirir? Tiyatro Esen'in Baş Belası ile hayata iki saatlik bir kahkaha molası verin. Baş Belası , 16 Ocak Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Paçi-Bir Karadeniz Komedisi
Geleneksel tiyatro öğelerinin bol bol kullanıldığı çağdaş bir yorumla sahnelenen bir Karadeniz komedisi. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunda Erkan Can, Neslihan Yeldan, Murat Taşkent, Faruk Akgören, Fehmi Karaarslan Tuğçe Güleç, Nazif Uğur Tan oynuyor. Paçi , 18 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
Ferhangi Şeyler
Ferhan Şensoy'un 7 Mart 1987'den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi. Gündelik herhangi olayların lsquo;Ferhanca' bir mizah penceresinden değerlendirilmesihellip; Ferhangi Şeyler , 17 Ocak Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
Basit Bir Ev Kazası
Oyunda, Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. Basit Bir Ev Kazası , 20 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

Kahvede Şenlik Var
Her şeyin acımasızca pazarlığının yapıldığı günümüzde koca koca şirketler, kapalı kapılar ardında, masa başlarında evlilikler yapıp birleşiyorlar. Kapitalist bir sistem içinde bu bir derece anlaşılabilir belki. Peki, insana dair unsurların, sevginin, ahlakın, yaşamın pazarlığı yapılırsa ne olur? Sabahattin Kudret Aksal'ın eserinden Karma Drama'nın sahneye taşıdığı oyun 13 Ocak Cuma ve 14 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşuyor.

Ne Oldu Bize?
Bu basit öyküler yumağı, aslında gerçek yaşanmışlıkların bir harmanı: İsmail Dümbüllü'nün kavuğu ile birlikte gömülme vasiyeti, Kel Hasan Efendi'nin yoksul ve hasta geçen son günleri, Cin Baba'nın Darülaceze macerası. Giderek tüm değerlerimizi küçümseyip yok ettiğimiz bir süreçte, bir yazarın elinden gelen ancak bu kadar oluyor. diyor oyunun yazarı ve yönetmeni Alpay Ekler. Ne Oldu Bize? , 14, 21 ve 26 Ocak günleri saat 20.30'da, 29 Ocak saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

SÖYLEŞİ

Politikacı Ali Topuz ile Söyleşiİmza
Uzun yıllar CHP'de görev yapmış, Bülent Ecevit hükümetlerinde bakan olarak çalışmış deneyimli siyaset adamı Ali Topuz, çocukluğundan başlayarak ailesini, gençliğini, politik çalışmalarını ve Türkiye'nin nereye gittiğini, kısa süre önce yitirdiğimiz CHP uzmanı gazeteci-yazar Hikmet Bila'yı Değişimi Yaşamak adlı kitabında açık sözlülükle anlatıyor. Ali Topuz, çocukluğundan gençliğine ve siyaset dönemine uzanan panoramada Türkiye'nin tarihi, coğrafi, ekonomik ve sosyolojik fotoğraflarını, 14 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te CKM'deki söyleşide Kadıköylülerle paylaşacak.
Gül İrepoğlu ile Söyleşiİmza
Yazar Gül İrepoğlu, Lale Devri'nden Esinlenmek başlıklı söyleşisiyle 15 Ocak Pazar günü 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Kütüphanesi'ne konuk oluyor. İrepoğlu, söyleşinin ardından kitabını imzalayacak.
KONSER

Saygun Arpalı Grup
40 yıllık sanat yaşamında, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli müzisyenleriyle birlikte çalışan Saygun Arpalı, müzikal birikimini beste ve düzenlemelerinden oluşan Merhaba ve Sahne Işıkları isimli iki solo albümünde topladı. Arpalı, albümlerinde yaşadığımız toprakların melodik zenginliğini, Pop Jazz, Latin Jazz, New Age, Soft Rock gibi dünya müzikleri ile harmanlıyor. Konser, 14 Ocak Cumartesi saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Efkan Şeşen Konseri
Son albümü 2011'de Vazgeçtim adıyla yayınlanan Efkan Şeşen, 14 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir konser verecek.
Tel: 0216 414 22 39

Rönesans Sanat Evi Solistleri Konseri
Şef Meral Güney yönetimindeki Rönesans Sanat Evi Solistleri tarafından verilecek bu renkli konsere herkes davetli. 5 Ses 5 Saz konserleri kapsamında düzenlenen konser, 18 Ocak Çarşamba saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Yaşar Konseri
1996 yılından bu yana güçlü sesi, yorumu, söz ve besteleri, 8 albümü ile kendisine büyük bir dinleyici kitlesi yaratan Yaşar, 2012 yılının ilk büyük konserini 20 Ocak Cuma saat 21.00'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde veriyor.
Tel: 0216 384 7210

Damen
Büyük üstatların kaynaklık ettiği ve Anadolu'nun farklı yörelerinden seçilmiş, eserlerden hazırlanan bir repertuvardan oluşan bu konser, bağlama icracısı Mehmet Evren Hacıoğlu tarafından sizi yüreğinizden yakalayacak. Damen , 20 Ocak Cuma saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Mutlu Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri
Şef Salih Çalışır yönetiminde Mutlu Türk Sanat Müziği Topluluğu Sanat Müziğinin unutulmaz eserlerini müzik severlerin beğenisine sunacak. Konser 15 Ocak Pazar günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

Helesa
2000 yılında, Ayşenur Kolivar tarafından kurulan Helesa grubu, bugün Türkçe, Lazca, Hemşince, Pontus Rumcası, Megrelce ve Gürcüce türküler içeren repertuarlarını ve yorumlarını geliştirmek konusunda çalışmalarına devam ediyor. Helesa, 15 Ocak Pazar günü 21.00'de Gitarcafe'ye konuk oluyor. Bu konseri kaçırmayın!
Tel: 216 348 60 55

Jehan Barbur
Kendine özgü tarzıyla son yıllarda adını duyuran Jehan Barbur, 14 Ocak Cumartesi günü Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği'nin konuğu oluyor. Saat 20.00'de sohbetle başlayacak etkinlik saat 21.00'de müzikle devam edecek.
Tel: 0216 680 00 10

BALE

Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky
1972 yılında kurulan Çağdaş Bale Topluluğu, 40. yılını ünlü Rus besteci Tchaikovsky'nin müzikleri ile hazırladığı gösteri ile kutluyor. Topluluk, 15 kişilik genç ve dinamik profesyonel dansçı kadrosuyla, 16 Ocak Pazartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bale severlerle buluşuyor.
FOTOĞRAF
İyi Geceler İstanbul Gösterisi
Seyit Ali Ak'ın Türkiye fotoğrafına tarihine katkılarını hatırlatmak ve kendisini anmak için 17 Ocak Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde bir anma etkinliği düzenleniyor. Seyit Ali Ak'ı en iyi anlatacak kişi olan eşi Nursen Karas'ın da misafir olacağı akşam Seyit Ali Ak'ın İyi Geceler İstanbul adlı fotoğraf gösterisi yapılacak. Fotoğraf tarihçisi Seyit Ali Ak'ı anma gecesine ve fotoğraf gösterisine tüm fotoğrafseverler davetli.
Tel: 0216 418 19 76
ATÖLYE

Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta incelenecek kitap 17 Ocak Salı günü; Mahmut Yesari'nin Pervin Abla adlı eseri.
SERGİ
Kadıköy Sanatçılar Derneği Geleneksel Resim Sergisi
Kadıköy Sanatçılar Derneği Geleneksel Resim Sergisi, 14 Ocak Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açılıyor. Sergi 25 Ocak'a kadar görülebilir.
İlk Çağlardan Günümüze Ayakkabı Resim Sergisi
Ressam Selma Aşık, İlk Çağlardan Günümüze Ayakkabı sergisiyle Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Salonu'na konuk oluyor. 14 Ocak Cumartesi saat 16.30'da açılacak sergi, 20 Ocak'a kadar görülebilir.
Yapı Kredi Resim Koleksiyonu lsquo;Modern Dönem' Sergisi
Yapı Kredi Resim Koleksiyonu lsquo;Modern Dönem' Sergisi'nde1930'lardan günümüze birkaç kuşak bir araya getiriliyor. Sergi 3-30 Ocak arasında CKM'de.
Tel: 0216 467 25 68

Biles Öcal Resim Sergisi
2012'ye 14. sergisiyle merhaba diyen Biles Öcal'ın 5 Ocak'ta açılan sergisi, 31 Ocak'a kadar Kadıköy'ün köklü mekânlarından Fasıl Restaurant'ta görülebilir.

Karma Resim Sergisi
Songül Terlemez ve Rahime Dizdaroğlu'nun Karma Resim Sergisi , 13-19 Ocak tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Yavuz Saraçoğlu Resim Sergisi
Yeni yılın ilk sergisi; Yavuz Saraçoğlu'nun yağlıboya ve gravürlerinden oluşturduğu resimlerle açılıyor. Anadolu'yu ve İstanbul'u naif bakış açısıyla yorumlayan sanatçı resimlerinde kendine has renkleriyle ön plana çıkıyor. Sergi 19 Ocak 2012'ye kadar Düş
Yolcusu Sanat Durağında gezilebilir.
Tel: 0216 386 99 03

Filiz Kınalı Kumdakcı Karma-Şık
Karma-şık çeşitli teknik ve malzemenin deneysel sentezleri ile oluşan, bitmemiş arayışların bir meyvesi. Çeşitli karma sergilere katılan sanatçının karmakarışık ilk kişisel sergisi, 10-18 Ocak günleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
Tel: 0216 467 25 68

Fisun Arabacı lsquo;Farklı Dünyalar' Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sergisi ile dünyanın çeşitli yörelerinden farklı insan ve yaşamları, görselleri yalın ve çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Amaç sahip olduklarımız ve farklılıklarımız üzerine bir anlık da olsa düşündürebilmek ve farkındalık yaratabilmekhellip; Fisun Arabacı'nın Farklı Dünyalar Fotoğraf Sergisi, 18-28 Ocak tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KADIKÖY DIŞINDAN

PANEL

Kapitalizmin Krizinde Kadın Olmak Paneli
Anarşist Kadınlar, 14 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de Taksim'deki Kafe26A'da Kapitalizmin Krizinde Kadın Olmak başlıklı bir panel düzenliyor. Panele toplumun her kesiminden emeği sömürülen kadınlar katılacak, sorunlarını anlatacak. Etkinlikte, kadınlarla yapılmış röportajlardan oluşan bir sinevizyon gösterisi de olacak.


ARŞİV