KADIKÖY’DEN MÜZİKAL -Mançalı Şövalye İstanbul Devlet Opera

KADIKÖY'DEN MÜZİKAL -Mançalı Şövalye İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Don Kişot balesinden sonra Don Kişot ve Cervantes'i konu alan Mançalı Şövayle müzikalini, Kadıköy...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

MÜZİKAL


-Mançalı Şövalye
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Don Kişot balesinden sonra Don Kişot ve Cervantes'i konu alan Mançalı Şövayle müzikalini, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda sahneliyor.
Mançalı Şövalye müzikalini, eserde Don Kişot/Cervantes rolünü de üstlenen Murat Göksu sahneye koyuyor. Don Kişot/Cervantes rolünü Suat Arıkan, Murat Göksu ile birlikte dönüşümlü olarak canlandıracak. Eserin orkestra şefliğini Murat Kodallı üstleniyor. Dekor tasarımı Adnan Öngün'e, kostüm tasarımı Gizem Betil'e ait olan Mançalı Şövalye müzikalinde diğer önemli rolleri Ruhsar Öcal, Şebnem Usanmaz, Çağrı Köktekin, Yücel Özeke, Can Reha Gün ve Ali Murat Erengül paylaşıyorlar.
Eserde şövalyelik üzerine çok fazla kitap okuyan, sonsuz adalete olan güvenini hiç yitirmeyen ve hayatını gezgin bir şövalye olarak sürdürmeye karar veren orta yaşlı beyefendi Alonso Quijana'nın hikâyesi, hapse düşen Miguel de Cervantes'in uşağı ve mahkucirc;mlar tarafından bir tiyatro oyunu olarak anlatılıyor. Cervantes kilisenin mallarına vergi toplamak amacı ile el koymaktan hapse düşmüştür. Uşağı ve Cervantes azılı mahkucirc;mlar arasında mal varlıklarını ve roman taslaklarını korumak amacıyla Don Kişot ve Sanço'nun hikâyesini canlandırırlar. Hikâye, mahkucirc;mları derinden etkiler ve Cervantes'in romanı mahkucirc;mların elinde yok olmaktan kurtulur. Mançalı Şövalye'yi, 5 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izleyebilirsiniz.
www.sureyyaoperasi.org

TİYATRO

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hâlâ izlemediyseniz Alevli Günler'i, 4 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i taşıyor perdeye ancak çok farklı bir yorumla! Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Günümüze getirilmesiyle, içeriğiyle-bir bakıma Shakspeare'den uzaklaşan , bir bakıma da kimi evrensel değerleri kavramlarıyla o olan , incecik bir çizgide dengelenerek yürüyen oyun, dünyanın önemli bölgelerinde konuşlanmış uluslararası Hamxlet adlı bir şirkete taşınarak yorumlanıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay, ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 5 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Çığ
Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar. Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardırhellip; Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor. Kemal Başar'ın, Tuncer Cücenoğlu'nun 40. sanat yılı olması nedeniyle sahneye koyduğu oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 2-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.
Tel: 0216 349 04 63

-Kim Bu Adam?
Mr. ve Mrs. Belier dairelerinde yemek yerken telefon çalar oysaki telefona abone değildirler. Arayan Mr. Schmitt'i sormaktadır. Peki, kimdir bu Mr. Schmitt? Can Gürzap'ın Tiyatro Diyalog'u, Sebastieacute;n Thierry'nin yazdığı ve Levent Öktem'in yönettiği oyunu, 5 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.tiyatrodialog.com

-Cam
Levent Kazak'ın yazdığı, Lâçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni tiyatro oyunu Cam; Ocak ayında perdelerini açtı. Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatacak. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadın'ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam; aynı şekilde başlayan bir hikâyenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor. Oyun 6 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Hangisi Karısı
Ünlü İngiliz Fars ustası Ray Cooney' in yazdığı, Orhan Azizoğlu'nun dilimize çevirdiği ve Çetin Akcan'ın yönettiği Hangisi Karısı'' tiyatro sevenler için perde açıyor. İki evi ve iki karısı olan bir taksi şoförü, iyilik yapmak isterken dayak yiyip hastane ve karakol arasında hatırlamadığı bir gece geçirince, yardım istediği komşusu ile başlarına gelmeyen kalmazhellip;
Ercüment Doğan,Tuna Arman, Özden Özgürdal, Altan Akışık, Ebru Karanfilci, Fatih Yıldız, Hatice Topal ve Çetin Akcan'ın oynadığı Hangisi Karısı , 7 Şubat Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Vanya Dayı
1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar ve umutsuz aşklar içinde yaşamlarını boşa harcayan bu insanlar, kayıp geçmişleri için birbirlerini suçlamaktadır. Köy yaşamına mahkucirc;m, eylemsizlik ve tembellikle kuşatılmış, geçmişlerine sıkışan Çehov'un figürleri, geleceklerine yönelik umutsuz bir bekleyiş içindedir. Bu durum geçiş dönemi Rusya'sının sancılı yıllarının da bir izdüşümüdür.
Anton Çehov'un yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği Vanya Dayı yı bir de Tiyatro Pera yorumuyla izleyin! Oyun 8 Şubat Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 7 Şubat Pazartesi ve 9 Şubat Çarşamba günleri saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan, yeni kabaresi Başka Kapıya oyununu sahnelemeye devam ediyor. Oyun, üstat Aşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor. Başka Kapıya , 6 Şubat Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde; 9 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Haraşo Hayatlar
Tiyatro topluluğu bir oyun oynamak ister. Oyunun adı Haraşo Hayatlardır. Gündelik ilişkiler içinde savrulan, standardını oluşturamayan, bu nedenle sürekli sorunlar içinde yaşayan, değişik kesimlerden insan tiplerinin anlatıldığı bir oyundur bu. Ama kendini Oyun İzleme,
Oyunlara Çeki Düzen Verme ve Gerektiğinde Oyunlara İzin Vermeme Komisyonu Üyesi olarak tanıtan biri, oyuna müdahale eder. Oyun boyunca, kendince yönlendirmelerde bulunur. Oyun bu halde, çalgılı çengili absurd kabare olarak oynanmaya çalışır. Oyunun sonunda, ne böyle bir komisyon ne de böyle bir üye olmadığı anlaşılır. Adım Tiyatro'nun sahneye koyduğu Haraşo Hayatlar, 10 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Selam Sana Shakespeare
William Shakespeare; şair, oyun yazarı, oyuncu, tiyatro girişimcisihellip; Dört asır önce yaşamış bir sanatçı. Peki bu tiyatrocuyu tüm zamanların insanı yapan nedir? Bir eldivencinin oğlu, on sekizinde evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış; ve hatta maddi sıkıntılar yüzünden üniversite bile okuyamamış bir insan; nasıl olur da William Shakespeare olur? Neden dünyanın her yerinde sevilip sayılır? Sanatının bazı sırları olmalı ki üstat oyunlarıyla bize hala dokunabiliyor olsun. İşte Tiyatro Boğaziçi, bu sorulara cevap arıyor; Shakespeare'in sanatının sırlarını anlatmaya, açıklamaya çalışıyor. Özellikle genç izleyiciler için
Shakespeare'le tanışma imkânı sunacak bu oyunda Bahar Noktası, Romeo ve Juliet, Hamlet, 4. Henry, Macbeth ve 2. Richard gibi büyük oyunlarından sahneler yer alıyor. Selam Sana Shakespeare oyunu 10 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

KONSER

-Kardeş Türküler
Kadıköy Kültür Kafe, Eğitim ve Dayanışma Konseri düzenliyor. 5 Şubat Cumartesi günü saat 18.00'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak konserde Kardeş Türküler grubu tam kadro sahnede olacak. MKM Halk Dansları Topluluğu'nun danslarıyla katkı sunacağı etkinlikte bir de slayt gösterisi yapılacak. Bilet satış yerleri: Kadıköy Kültür Kafe, Kadıköy Mephisto, Taksim Mephisto ve Kadıköy Seyhan Müzik.
Tel: 0 216 450 68 54

-Karmate
Adı Lazca su değirmeni anlamına gelen Karmate grubu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde bir konser veriyor. 5 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak olan konserde Karmate, geçtiğimiz yıl Z Müzik ve Kalan Müzik ortak yapımı olarak piyasaya çıkan Nani albümünden şarkılarını seslendirecek. Türkçe, Lazca, Gürcüce, Ermenice, Rumca ezgilerin biraraya getiren Karmate, Karadeniz müziğinin unutulmaya yüz tutmuş zenginliklerini gün ışığına çıkarıyor.
Tel: 0216 336 12 00

-Borusan Quartet quot;Şostakoviç Akşamıquot;
Amerika Birleşik Devletleri'nin Boston kentinde New England Oda Müziği Vakfı tarafından düzenlenen 2010 Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması ICMEC birincisi Borusan Quartet, 2011 yılının ilk konserini Süreyya Operası'nda verecek. 20. yüzyılın en önemli senfonilerini yazan Rus besteci Dmitri Sostakoviç'in eserlerine yer verilecek olan Sostakoviç Akşamı adlı konsere, piyanist Toros Can konuk solist olarak katılacak. Konser, 7 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda dinlenebilir.
www.sureyyaoperasi.org

- Asitane'den Mezopotamya'ya Ortak Yaşam Farklı Nağmeler
İstanbul ve Mardin'in ortak yaşamı, kültürel faaliyetleri ve bunlara yansıyan şarkılar, türküler... İstanbul'daki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Musiki Korosu, 8 Şubat Salı günü Asitane'den Mezopotamya'ya Ortak Yaşam Farklı Nağmeler adlı bir konser düzenliyor. Türkçe'nin dışında Arapça, Kürtçe, Süryanice, Ermenice, Rumca, Yunanca altı dilde türküler söyleyecek MAREV Musiki Korosu'nun konseri Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Solistliğini Bedii Ensari'nin yapacağı konserin başlama saati 20.00.
www.kkm.gen.tr

-Mithat Arısoy'dan Ege Türküleri
Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Keman Sanatçısı Mithat Arısoy, bu kez sahneye bağlamasıyla, çıkacak, kendine özgü tavrıyla Ege türkülerini çalıp söyleyecek. Mithat Arısoy'un Ege Türküleri konseri 9 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde!
www.ckm.gen.tr

-Klasik Müzik Resitali
Elif Özel ve Emre Sezer Project Grubu, Barış Manço Kültür Merkezi'nde klasik müzik resitali verecek. 5 Şubat Cumartesi günü yapılacak konser saat 16.00'da başlıyor.
www.bmkm.gen.tr

-Kalbimizi Isıtan Melodiler
Görsellerle destekli, teatral metnin üzerine oturtulan konserde aşkın çeşitlerini başta konserlerin mimari Niyazi Ölmez olmak üzere birbirinden yetenekli opera sanatçılarından geniş bir müzik yelpazesi içinde dinleyeceksiniz. Niyazi Ölmez, Özlem Abacı, Pınar Temizel Çulha, Ali Murat Erengül, Mehmet Salkım, Ercüment Ali Özinanç, Onur Avdan, Caner Anar, Tolga Bedir, Elif Eglar Susam, Semih Dinçer, Ayça Aksöz, Feride Berin Varol söyledikleri şarkılarla kalbinizi ısıtacak. Kalbimizi Isıtan Melodiler konseri 6 Şubat Pazar günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

SERGİ

-Fırçalar Dile Geldi
A.Ebru Durmaz, Gülten Yalçın, H. Ülkü Şahin, Mahmure Özcan, Nazire Dede, Nuray Nizam ve Semra Yücel'den oluşan Atölye Haliç, Fırçalar Dile Geldi isimli sergisini 6 Şubat'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıyor. Daha çok gerçekçilik; figüratif, doğa, natürmorttan konularının işlendiği yağlıboya, suluboya, pastel karakalem ve akrilikten oluşan sergi 16 Şubat'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Ayşe Küçükkurt-Uğur Karakadı Dia Gösterisi
Uğur Karakadı'nın İçinden Deniz Geçen Kent ve Ayşe Küçükkurt'un Burası İstanbul adlı dia gösterileri, Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde fotoğrafseverlerle buluşuyor. Dia gösterisi 5 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak.
www.hkkm.gen.tr

-Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Şubat - 9 Mart tarihleri arasında Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2 sergisi izlenebilir.
www.urunart.com

-Orhan Taylan Resim ve Desen Sergisi
Orhan Taylan, son dönem çalışmalarını 5 Şubat - 2 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sergide sanatçının tuvallerinin yanı sıra desen çalışmaları da yer alıyor.
Tel: 0216 418 38 06

- Ateşli-Yorum Seramik Sergisi
15 yıldır Kalamış'taki atölyelerinde Sibel Yıldız Koş ve Gonca Denizci yönetiminde seramik çalışmalarını sürdüren Patika Seramik , 2010 yılı atölye-kurs çalışmalarını Kızıltoprak Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Seramiğin artistik dokusunun ve doğallığının öne çıktığı, ateşle hayat bulan sırların renklendirdiği, duvar panoları, çanaklar ve çeşitli sanatsal formlar modern yorumlarıyla sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ateşlindash;Yorum adlı sergi 11 Subat 2011 tarihine kadar Ütopya Platform Sanat Galerisinde izlenebilir.
www.utopyasanat.com

-Zafer Erkan Resim Sergisi
Zafer Erkan'ın Aklımın Köşesinden... Resim Sergisi 1ndash;26 Şubat tarihleri arasında Ormo Sanat Galerisi'nde ziyarete açılıyor. Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan, birçok özel koleksiyonda ve sanat müzesinde eserleri bulunan sanatçı, 1991 yılından beri Kadıköy'deki atölyesinde kişisel ve sanatsal çalışmalarına devam ediyor.
www.ormosanat.com

-Ekim Geçidi 9. İzdüşümü
Cumhuriyet'e sevgi ve bağlılığını her daim taze tutmak isteyen sanatçıların bu arzularına yanıt vermek amacıyla, Modern Sanatlar Müzesi Derneği tarafından Ekim Geçidi 9. İzdüşümü adıyla, bu yılki sergilere katılan bazı sanatçıların yapıtlarından oluşan yeni bir sergi açıldı. Moda Deniz Kulübü salonlarında, 26 Ocak Çarşamba günü açılan Ekim Geçidi 9. İzdüşümü sergisi 8 Şubat'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 414 23 65

-Alev Toker İpeğin Ten ile Buluşması
Alev Toker'in lsquo;Kadın'ın gizemli çekiciliğinin ve zarafetinin ipekle bütünleştiği bu konsept içinde yeni ve tatlı rüzgarlar estirerek ipeği tende uçuruyor. Soğuk renklerin birbirleri ile teması, ipek kumaşın yarattığı sıcaklık duygusu ve çeşitli metal objeler ve işlemeler ile aykırı ancak bir devamlılık içinde sunuyor. Kumaşlardaki renk oynamaları ve değişik objeler ile dokunmalar giderek başka bir yaratımı gözler önüne seriyor. Alev Toker'in İpeğin Ten ile Buluşması sergisi 2ndash;10 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Öğrenci İşleri Sergisi
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Proje, Biyotasarım ve Strüktür derslerinde yapmış oldukları çalışmaların sergilendiği sergi 18 Şubat'a kadar görülebilir. Doğuş Sanat Galerisi, Doğuş Üniversitesi'nin Hasanpaşa Yerleşkesi'nde yıl içinde gerçekleşen pek çok sergiye daha ev sahipliği yapmaya devam edecek.

- Pazarların Dünyası Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Hacer Karanlık, Dünya pazarları çok geniş bir yelpaze, etkilenmemek elde değil. diyerek fotoğrafladığı pazarların dünyasında yaşadıklarından çok minik bir kesiti CKM'deki sergisinde fotoğrafseverlerle paylaşıyor. Pazarların Dünyası fotoğraf sergisi 1ndash;6 Şubat tarihleri arasında görülebilir.
www.ckm.gen.tr


ÇOCUK

-Alis Harikalar Diyarında
Alis, zeki, şirin ve oyun oynamayı çok seven bir çocuktur. Bir gün ablası ile piknik yapmaya giderler. Ablası piknik sepetini unuttuklarını fark eder ve geri döner. Alis, ablasını beklerken yerde bir elma görür ve yer, sonra, konuşan bir tavşanın peşine takılır ve Alis Harikalar Diyarına geçer. Oyuna doyan Alis ablasını özler ve geri dönmek ister, elmadan tekrar ısırır ama dönemez. Tiyatro Mie'nin oyunu yarıyıl tatilindeki çocukların güzel vakit geçirmeleri için güzel bir alternatif. Oyun 5 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Bahar Şenliği
Hikâyemiz dünyanın herhangi bir yerinde, belki bir ağacın yapraklarının arasında, belki bir arının iğnesinde hatta belki de bir kuşun tüylerinin arasında ve kışın ilk bahara döndüğü anda geçer. Burada dostlarımız her yıl ilkbaharın gelişini büyük bir şenlikle kutlar. İlkbahar öncesinde hep birlikte güzel bir bahar çarkı yaparlar ve çarklarını mevsim hanesine yerleştirip sihirli sözcükleri söyleyerek bahar çarkını harekete geçirirler. Bahar çarkı yaz gelene kadar döner. Tiyatro Lir'in sahnelediği Bahar Şenliği , 5 Şubat Cumartesi ve 6 Şubat Pazar günleri saat 15.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşuyor.
www.hkkm.gen.tr

-Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alarak izlediği oyunu Renkler Cumhuriyeti ni tiyatroseverlerle buluşturuyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın, dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in, koreografisini İpek Değer'in yaptığı oyunda, Umut Altunordu, Bilsev Anar, Özkan Ayalp, Gökhan Daldık, Aylin El, Mustafa Ergin ve Zeynep Uçucu rol alıyor.
Renkler Cumhuriyeti , 5 Şubat Cumartesi, 6 Ocak Pazar ve 10 Şubat Perşembe günleri saat 12.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Benimle Oynar Mısın?
Dünün küçükleri bugünün büyükleri... Bugünün küçükleri yarının büyükleri... Dünün küçüklerinin kahramanı Nasreddin Hoca bugünün küçüklerinin kahramanlarıyla karşı karşıya.
Kimsenin birbirine lsquo;Merhaba' demediği, bir başkasının gözünün içine bakıp arkadaşça, dostça lsquo;Seni seviyorum' demediği günümüzde; Nasreddin Hoca yepyeni hikâyeleriyle lsquo;Benimle
Oynar mısın?' diyor. Suat Ünaldı'nın yazdığı tek perdelik çocuk oyunu Benimle Oynar mısın? 4 Şubat Cuma, 5 Şubat Cumartesi ve 6 Şubat Pazar günleri saat 13.00 ve 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Sihirli Dadı
Oyunda sihirli güçlere sahip bir dadının, ailenin küçük çocuklarına bakma görevini üstlenmesiyle birlikte onlara bambaşka bir dünyanın kapılarını aralaması danslar ve müzik eşliğinde anlatılıyor. Altınok Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Sihirli Dadı , 7 Şubat Pazartesi günü saat 13.00 ve 15.00'te çocuklar için Kozyatağı Kültür Merkezi'nde!
www.kkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

-Buika
İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika, Latin Grammy ödülünü kucakladığı albümü El Ultimo Trago 'nun dünya turnesi kapsamında 4 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonunda!
Flamenko ile cazı buluşturan, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyarak çağdaş dünya müziğine yepyeni bir tarz getiren İspanyol şarkıcı Buika, Kübalı caz piyanisti ve ünlü besteci Chucho Valdez ve dörtlüsüyle canlı kaydettiği ve Latin Grammy ödüllerini kucakladığı albümünün dünya turnesi kapsamında 4 Şubat'ta İstanbul'da. El Uacute;ltimo Trago adını verdiği son albümünde Buika ünlü Meksikalı efsane şarkıcı Chavela Vargas'ın 90. doğum gününü kutluyor. Pedro Almodovar'ın 2011 yılında gösterime girecek yepyeni filminde de yer alan Buika, Seal ve Nelly Furtado ile kaydettiği düet şarkılarla da tüm dünyada listelerde. 4 Şubat Cuma günü saat 20.00'de başlayacak konser Cemal Reşit Rey'de, kaçırmayın!
Tel: 0216 556 98 00

SERGİ

-Sulukule'de Değişim Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Kadri Erdem'in Sulukule'de Değişim adlı fotoğraf sergisi İFSAK Sergi Salonu'nda açılıyor. 5 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da açılacak olan sergi 25 Şubat 2011 tarihine kadar görülebilir.
www.ifsak.org.tr


ARŞİV