KADIKÖY’DEN CEMAL SÜREYA ANILIYOR 2.Cemal Süreya Sempozyumu

KADIKÖY'DEN CEMAL SÜREYA ANILIYOR 2.Cemal Süreya Sempozyumu Artshop ve Cemal Süreya Derneği, Barış Manço Kültür Merkezi işbirliğiyle Cemal Süreya Sempozyumu'nun ikincisini düzenliyor....

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

CEMAL SÜREYA ANILIYOR

2.Cemal Süreya Sempozyumu
Artshop ve Cemal Süreya Derneği, Barış Manço Kültür Merkezi işbirliğiyle Cemal Süreya Sempozyumu'nun ikincisini düzenliyor. 15 Mayıs Pazar günü saat 15.30'da başlayacak olan sempozyumda ilk oturumda Haydar Ergülen, Ekrem Kahraman ve Öner Yağcı konuşacak, ardından Jülide Eke'nin müziklerine Fügen Kıvılcımer şiirlerle eşlik edecek. İkinci oturumun konuşmacıları ise Özgür Özmeral, Tekin Gönenç ve Cemal Dindar.
www.bmkm.gen.tr

Üstü Kalsın
Tiyatro Gerçek, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri sunuyor. Yönetmenliğini Atilla Birkiye'nin, müziklerini
Cengiz Onural ile Bora Ebeoğlu'nun yaptığı gösteride, simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek şairin büyüleyici şiirlerini seslendiriyor. Üstü Kalsın , 17 Mayıs Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

TİYATRO

Macbeth
Oyun Atölyesi'nin beğenilen oyunu Macbeth son kez izleyiciyle buluşuyor. İktidar kavgası çevresindeki insanın kıyıcılığı, yarattığı vahşet, dünyayı uğrattığı yıkımı işleyen Shakespeare'in Macbeth oyunu ne yeri ne de zamanı açısından eskilerde kalmış bir masal değil! Macbeth'in, 400 yıl öncesinden günümüzü aydınlatan güçlü bir ışık olma özelliğini tüm gücüyle sürdürüyor olması, insanoğlunun hala bir arpa boyu kadar yol alamamasını anlatması açısından trajik. Ve bu nedenle nerede olursa olsun bu felaketi anlatıyor Macbeth. Oyun, 14 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30 ve 15 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da Moda'daki Oyun Atölyesi'nde.
www.oyunatolyesi.com

Tuhaf İkili
Evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği bu komedide, aynı zamanda çiftlerin birbirine tahammülünü sorgulayacaksınız. Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Tuhaf İkili, 13 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Düğün
Ödüllü oyun yazarı Ayşe Bayramoğlu'nun kaleme aldığı, tiyatro oyuncusu Tilbe Saran'ın yönetmenliğini üstlendiği Düğün sahnelenmeye devam ediyor. Oyun, 15 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor. Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan Düğün ; kadınları, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini anlatıyor.
www.kkm.gen.tr

Basit Bir Ev Kazası
Oyunda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri, her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor.
Oyun 14 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.
www.kkm.gen.tr

Fehim Paşa Konağı
Dönemin en güçlü paşalarından olan Fehim Paşa, eski bendelerinden Rasim Baba'nın oğlu Yusuf'u konağın haremine eğlencelik olsun diye alır. Ancak bu gelişme Fehim Paşa Konağı'nda sonun başlangıcı olur. Buhranlı geçen bir dönemde, aynı derecede buhranlı bir aşk hikâyesinin anlatıldığı bu komedi, bugün adına kıssadan hisse çıkarıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun ücretsiz olarak sahneleyeceği oyunu 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.kkm.gen.tr

Cam
Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Oyun 20 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Kuş Kafesi
İrfan Yalçın'ın Genelevde Yas adlı romanından esinlenerek dramaturg Doğan Korkmaz'ın oyunlaştırdığı Kuş Kafesi adlı oyun; genelevde çalışan kadınların trajik hikâyelerini anlatıyor. Ve Tiyatro'nun sahnelediği oyun 16 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Oyun, Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 15 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

Annem Yokken Çok Güleriz
İrlandalı yazar Enda Walsh'ın oyunu, memleketi İrlanda'yı yüzleşmesi pek kolay olmayan bir geçmişi geride bırakmak adına terk edip, Londra'ya sığınan ve bu geçmişi uzak tutmak için yeni bir geçmiş üreten bir baba ve iki oğlunu anlatan, hareketli bir kara komedi. Tiyatro Gerçek'in sahnelediği oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş rol alıyor. Annem Yokken Çok Güleriz, 13 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Az Sonraaahellip;
Az Sonraaa , gazeteciler, magazinciler ve ünlüler arasındaki ilişkileri anlatan bir güldürühellip; Magazinciler kendilerini ünlülerin yerine koysaydı, ünlüler magazincileri anlamaya çalışsaydı derken; ortalık birden karışıyor ve kimin haklı olduğuna seyirciler karar veriyor. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyunu 14 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

DANS GÖSTERİSİ

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Modern Dans Gösterisi
Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençleri modern dansla buluşturuyor. MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Modern Dans Gösterisi, 19 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde ücretsiz olarak izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Koza Dans
2004 yılında farklı disiplinlerden gelen insanlarla çalışmalarına başlayan Koza Dans, herkesin paylaştığı tek ortak dili; beden dilini ve onun farklı yansımalarını yorumlayan, evrensellik boyutunda insanın hem her şey hem de kendisi olabilmesinin mümkün olduğunu gösteren modern dans gösterisini izleyicilere sunuyor. Koza Dans'ın gösterisi 14 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr


BALE

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Bale GösterisiLE ANASANAT DALI
Genç bale dansçıları Kadıköylülerle buluşuyor. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden genç sanatçı adayları balenin en ünlü eserlerinden Le Corsair ile karşınızda olacaklar. Ücretsiz gösteri 17 Mayıs Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr


ÖMER HAYYAM ANMASI

Uluslararası Ömer Hayyam Günü Etkinliği
Barış Manço Kültür Merkezi hazırladığı bu programda; sinevizyon gösterisi, konuşmalar, şiir dramatizasyonları ve müzik dinletisi yer alacak. Ömer Hayyam'a dair şiirler ve performansların olacağı program ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak etkinliğe tüm Ömer Hayyam severler davetli.
www.bmkm.gen.tr

KONSER

Ustalık Sınıfı
Özcan Ulucan'ın keman, viyola ve oda müziğinden oluşan Ustalık Sınıfı konseri 17ndash;18 Mayıs'ta gerçekleştiriliyor. Ustalık Sınıfı'na aktif veya pasif katılım mümkün. Katılım için irtibat numarasına bilgi verilmesi ve kayıt yaptırılması gerekiyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Acıbadem Kampüsü'ndeki konser için irtibat numaraları: 0212 236 63 54 / 0 534 270 12 15

Camerata Saygun Oda Orkestrası
MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Camerata Saygun Oda Orkestrası, 16 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser veriyor. Klasik müzik eserlerinin yaylılar eşliğinde orkestra tarafından seslendirileceği konsere tüm Kadıköylüler davetli.
www.ckm.gen.tr

Candaş Orkestrası Yaza Merhaba Konseri
Candaş Orkestrası, sezonun bu son konserinde sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Yaza Merhaba Konseri, 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de CKM'de.
www.ckm.gen.tr

Kopuz Oda Orkestrası
Solistler Vuslat Çiftdal ve Şadi Ensari, Handel ve Vivaldi'nin eserlerinin ardından valsler ve tangolarla izleyicilere keyifli bir akşam yaşatacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen konser 16 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Klasik Gitar Konseri
Bedri Kağan Koçak ve Utkan Aslan'ın Klasik Gitar Konseri , 17 Mayıs Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

FESTİVAL

Marmara Folklor Festivali
İstanbul Turizm Folklor Derneği tarafından bu yıl 34.sü düzenlenen Marmara Folklor Festivali 15 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.
[email protected]

SÖYLEŞİ

Yargı Bağımsızlığı, Hukuk Devleti ve Demokrasi
İstanbul Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve YARSAV Eski Başkanı Emine Ülker Tarhan, Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin davetlisi olarak CKM'ye konuk oluyor. Yargı Bağımsızlığı, Hukuk Devleti ve Demokrasi üzerine gerçekleşecek söyleşi 14 Mayıs Cumartesi günü 15.00'te başlıyor.
www.ckm.gen.tr

Sırrı Süreyya Önder ile Söyleşi
Yönetmen ve yazar Sırrı Süreyya Önder Hayat Bizi Tekzip Etmez İnşallah başlıklı söyleşisiyle Livane Pub'a konuk oluyor. 15 Mayıs Pazar günkü söyleşi saat 19.00'da başlıyor.
www.livanepub.com.tr

Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran ile Söyleşi
Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran, 1993 yılında Cumhuriyet gazetesinde gazeteciliğe başladı. Yurtiçinde ve dışında çeşitli dergilerde yazılar yazdı, CNN Türk'te muhabirlik yaptı. Ağrı'nın Derinliği , Muz Sesleri kitaplarıyla, Kıyıda n adlı yeni televizyon programıyla, Haber Türk gazetesindeki köşesiyle adından söz ettiren Ece Temelkuran, hareket halindeyken dengesini yitirmeyen, üretken isimlerden biri. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki söyleşi 21 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

Egobalon Sergisi
İletişim içindeki sanatın gücüne inanan ve bu farkındalıkla bir araya gelen çeşitli disiplinlerdeki sanatçılardan oluşan 216 Düşünce ve Üretim Alanı, Sistem Arızası ve Bellek Defterleri ana başlığın altında gerçekleştirdiği sergilerden sonra Egobalon ile yine arızalardan birine çengel atıyor.
216; kendini teşhir etme sevdası, feyk kimlikler, sahici-sahte durumlar, beş dakikada sunuma hazır ikonlar, en havalı tüketim nesnesi olarak sanat, sanatçı egosu, popüler kültür bezemeleri, polemik membaları ve daha niceleri için iğneyi kendine çuvaldızı da Egobalon a batırıyor. 18 Mayıs'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılacak olan sergi 19 Haziran'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Gezdik Gördük Çektik 2 Fotoğraf Sergisi
Fotoamele Fotoğraf Grubu üyelerinin bir yıl boyunca yaptığı gezilerden çekilen fotoğrafların yer aldığı sergide katılımcılar aynı zamanda gördükleri ve çektikleri güzellikleri gidip göremeyenlerle paylaşıyor. Sergi 14ndash;21 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Yıl Sonu Sergisi
Özel Marmara İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin yıl sonu sergisi 13-18 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir. Fırçamın ucundadır sevgi dolu dünyam temalı bu sergi, 27 duvar çalışması, 3 boyutlu çalışmalar ve şövale işlerinden oluşuyor.
www.ckm.gen.tr

Merhaba Türkiye Resim Sergisi
Kısa bir süre önce ülkemize gelen, tarihi ve tabiat güzelliklerine hayran olarak, bunları tuvaline aktaran Ukraynalı ressam Tetiana Müsevitoğlu'nun gözü ile Türkiye'ye Merhaba Sergisi 14-24 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Cansen Ercan Resim Sergisi
Cansen Ercan'ın kişisel resim sergisi 14 Mayısndash;10 Haziran tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde görülebilir.
Tel: 0216 418 38 06

Dilek Demirci Resim Sergisi
Dilek Demirci Çocuklar, Ağaçlar ve Burgaz Adası resimleriyle Ürün Sanat Galerisi'nde. Sergi 14 Mayıs - 9 Haziran tarihlerinde Ürün Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.
www.urunart.com

Al Gözüm Seyreyle Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergisi
Usta yazar Yaşar Kemal'in yaşamına tanıklık etmiş fotoğraflar Al Gözüm Seyreyle adıyla CKM'de sergilenmeye devam ediyor. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda'nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal'in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergi 15 Mayıs'a kadar CKM'de görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

Yıl Sonu Sergisi
Kadıköy Belediyesi Şaşkınbakkal Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi Yıl Sonu Sergisi 15 Mayıs'a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kadikoy.bel.tr

Öğrencilerden mezuniyet sergisi
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri 2011 yılı mezuniyet sergisi açtı. Göztepe Kampüsü'ndeki sergi
31 Mayıs'a dek görülebilir.

Güzel Sanatlar Liseleri Doğuş Üniversitesi'nde buluşuyor!
Çanakkale, Edirne, Kırklareli, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin ürünleri Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan üniversitenin sergi salonunda devam eden sergi 27 Mayıs'a kadar görülebilir.

Hayallere Uçmak Resim Sergisi
Elvan Kolçak Öksüm Resim Atölyesi Çocuk Ressamlar Grubunun Hayallere Uçmak konulu resim sergisi 22 Mayıs'a dek Sabiha Gökçen Havalimanı- Giden Katı, İç Hatlar Sergi Alanında gezilebilir.

Bilginer Bölükbaşı Resim Sergisi
Bilginer Bölükbaşı ve Bilgihan Kahyalıoğlu Resim Sergisi, Esin Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergi, 16 Mayıs'a kadar görülebilir. Esin Sanat Galerisi, Moda Bostanı Sokak, Konak Apt. No: 42 Moda'da.

Işıl Dural Resim Sergisi
Işıl Dural'ın resim sergisi 6ndash;19 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

Muammer Yanmaz
Muammer Yanmaz, 17 Mayıs Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Yanmaz'ın, 1986 ndash; 2011 yılları arasında çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan gösterisi ve ardından yapacağı keyifli söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Ücretsiz olarak gerçekleşen etkinliğin başlama saati 19.30.
www.photoworldfotografmerkezi.com


ARŞİV