KADIKÖY’DEN 8 MART ETKİNLİKLERİ   -“Sanat Şiddeti

KADIKÖY'DEN 8 MART ETKİNLİKLERİ - Sanat Şiddeti Sorguluyor Kadıköy Belediyesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde 9 Mart Cuma günü saat 13.30'da Sanat,...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

8 MART ETKİNLİKLERİ

- Sanat Şiddeti Sorguluyor
Kadıköy Belediyesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde 9 Mart Cuma günü saat 13.30'da Sanat, şiddeti sorguluyor başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in yöneteceği panel Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Panelde İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, sümerolog-yazar Muazzez İlmiye Çığ, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi heykeltraş Prof. Dr. Meriç Hızal, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Prof. Dr. Mustafa Pilevneli ve Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Atlıhan konuşacak.Panelin ardından da İstanbul Üniversitesi Konservatuarı'ndan Özlem Çakman, Kelebek Kadınlar ' adlı bir performans sergileyecek. Aynı gün saat 15.30'da ise Uluslararası Kadın Sanatçılar Sergisi açılacak.

-Kadın Dengbejler Kadıköy'de!
Van Kadın Sanatçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Serhat Kadın Dengbejler Grubu, 8 Mart etkinlikleri kapsamında İstanbul'da bir dizi konser verecek.
Van Kadın Sanatçılar Derneği, Kürt sözlü edebiyatının bir parçası olan dengbecirc;jlik sanatının geliştirilmesi ve dengbejliksanatı içinde kadın olarak yer edinmeye çalışanlara yardımcı olmak için 2010'da kuruldu. Dernek, Van'da 23 Ekim'de yaşanan7,2 ve 9 Kasım'daki 5,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gördü. Derneğin enstrümanları, mobilyaları ve bilgisayarları kullanılamaz hale geldi. Ayrıca dernek üyelerinin bazılarının evi yıkıldı, bazıları göç etmek zorunda kaldı. Bu nedenle konserlerin tüm geliri gruba gidecek.Konserlerden biri de 11 Mart Pazar günü saat 21.00'de Kadıköy GitarCafe'de.
0216 248 60 55

TİYATRO
-Babamın Oğlu
Alper Kul, bir baba ve oğlun kadın erkek ilişkilerini kendi kuşaklarında nasıl yaşadıklarını komik bir dille anlatırken, 20 yılda Türkiye'de nelerin değiştiğini şarkılar ve video görselleri de kullanarak izleyicisine sunuyor. Babamın Oğlu , 9 Mart Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
-Kibarlık Budalası
Tiyatro Kedi'nin sahneye koyduğu Kibarlık Budalası, 17. yy'da Fransa'sında cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olabilmek için düştüğü gülünç durumları anlatıyor. Başrollerinde Haldun Dormen, Atılgan Gümüş ve Ebru Cündübeyoğlu'nun oynadığı Kibarlık Budalası, 10 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Müşfik Kenter'i Dinliyorum: Orhan Veli
Müşfik Kenter'in 61. sanat yılı, Kent Oyuncuları'nın 51. Yılında Müşfik Kenter'den canlı piyano eşliğinde Oğuz Aral'ın orijinal dekoru içinde Orhan Veli şiir dinletisi, 11 Mart Pazar 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Ben Bertolt Brecht -Kabare
Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden Genco Erkal'ın uyarladığı müzikli kabare oyununda; Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan'ın müzikleri eşliğinde dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda eğlenceli ve sorgulatıcı bir yolculuğa çıkıyoruz. Genco Erkal ve Tülay Günal'ın oynadığı kabaeri 11 Mart Pazar 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Kırmızı Halı
Yıllarca Oskar ödülleri gecesini heyecanla bekleyen iki eski sanatçının 45 yıllık evliliklerini, rutin olmayan ilişkilerini, aşırı doz eroinden ölen oğullarının acısını, kızgınlıklarını pişmanlıklarını ve umutlarını; neşeli ve alaylı bir dille anlatıyor Kırmızı Halı. Popüler kültürün zaman zaman eleştirildiği oyun, 12 Mart Pazartesi ve 13 Mart Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.
-Azınlık
Okumayan, cahil kalmayı tercih eden bir toplumda sanat, eğitim ve sağlık durumda neler olduğunu irdeleyen ve sorgulayan komedi tarzında bir oyun. Levent Kırca'nın tek kişilik oyunu Azınlık , 13 Mart Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Sunay Akın Söz Gösterisi
Söz ustası Sunay Akın, yine birbirinden keyifli hikayelerle karışınızda!. İstanbul'dan, sokaklarında gezindiği mahallelerden, çocukluğundan, şiirden, edebiyattan oluşan bu söz gösterisi 14 Mart Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Üstü Kalsın
Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Tek perdelik gösteri, 15 Mart Perşembe saat 20.30'da Kadıköy CKM'de izlenebilir.
-Bölge Hastanesi
Tiyatro Adam, Bulgar Yazar Hristo Boyçev'in yazdığı ve dünyanın birçok ülkesinde sahnelenmiş, kahkahalar ve gözyaşlarının birbirine karıştığı bu bol ödüllü oyunla seyirciyle buluşuyor. Bölge Hastanesi , 15 Mart Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun uzun zamandır sahnelediği ve bize çağdaş bir Yaşar ndash; yaşamaz
hikâyesi sunan oyunları Alevli Günler , 16 Mart Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Hakuna Matata
Metin Uca'nın kendine özgü mizahi eleştiri üslubuyla yaşadığımız gariplikleri anlattığı tek perdelik komedi oyunu, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde
ve yurt dışında izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Dev ekran görüntüleri eşliğinde Türkiye halleri ile ilgili herkesi Hiç bu tarafından bakmamıştık dedirtecek sürprizlerle iki saat boyunca güldüren gösteri Hakuna Matata , 17 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Ateşli Sabır (Postacı)
İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunuAteşli Sabır (Postacı), Şilili ozan Pablo Neruda'nın, Kara Ada'da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor. Neruda ile postacı Mario, Mario'nun sevgilisi (sonra karısı) Beatriz ve Beatriz'in annesi Rosa arasında yaşanan öykü, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası ve faşizm gibi kavramlarla buluştururken, Şili'de Allende'nin iktidar olması, Neruda'ya Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi ve faşist Pinochet darbesi gibi tarihsel olaylara da tanıklık ediyor. Ateşli Sabır, 7-11 Mart tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.
0216 349 04 63
-Hayatın Çakallı Yolları
11. Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü sahibi Tiyatro Açıkça; Sertaç Ayvaz'ın yazıp yönettiği Hayatın Çakallı Yolları ile Kadıköy ÖyküSahne'de seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.Günümüz çalışma hayatının insanı hiçe sayan, baskı ve katı kurallarla zorlayan acımasız rekabet ortamının, eğlenceli ve eleştirel bir dille anlatıldığı oyun, ofis duvarlarına yazılmış küçük bir aşk öyküsüyle renkleniyor.
Oyun, 9 Mart Cuma ve 17 Mart Cumartesi 20.30'da ÖyküSahne'de izlenebilir.
0216 330 53 30
KONSER

-Taylan Erler Jazz Quartet
İzleyenlerin zamanın nasıl geçtiğini unuttuğu, sonunda ayakta alkışladığı, sanatçıları tekrar tekrar sahneye çağırdığı bir konser. Vokal ve trompette Taylan Erler, piyanoda Ayhan Yavaş, basgitarda Cüneyt Saka, trombonda Didem Yılmaz ve davulda Bilge Candan'dan oluşan konserlerinde ağırlıklı olarak Dixieland ve New Orleans tarzına yer veriyorlar. Taylan Erler Jazz Quartet konseri 9 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
0216 467 25 68
-Feryal Öney Cavit Murtezaoğlu
Feryal Öney ve Cavit Murtezaoğlu, bu hafta Livane Pub'da şair Sezai Sarıoğlu'nun düzenlediği Nehir Muhabbetler'in konuğu oluyor. Şiir, sohbet ve şarkının harmanlandığı etkinlik 11 Mart Pazar 18.00'de.
0216 414 40 96
-Pinhani
Farklı tarzı ve melodik yapısıyla diğer gruplardan sıyrılıp bugünün ve yarının en önemli rock topluluklarından biri olan Pinhani, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi sahnesinde söyleyecek şarkılarını. Konser, 14 Mart Çarşamba 20.00'de başlıyor!
-İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu
Şef Uğur Kaya yönetimindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, 15 Mart Perşembe günü 20.00'de Kadıköy halk Eğitim Merkezi'nde Uzun Havalarımız başlıklı bir konser verecek. Konsere herkes davetli.
0216 391 08 92-93
-Candaş Orkestrası
Konser popüler opera aryalarından romantizme kucak açan Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Candaş Orkestrası konseri 17 Mart Cumartesi 19.00'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
-Seyduna Türküleri
Şahrud'un hayat veren ırmak anlamına geldiği, ünlü Alamut kalesini çevreleyen cennetin içinden geçen ırmak da denen nehrin ismi olduğu bu yüzden Alamut Kalesi'nin muhteşem hükümdarı Hassan Sabbah'a da Seyduna denildiği söylenmektedir. Tunay Bozyiğit Kadın toprağın ve suyun ta kendisidir o yüzden Şahrud dedim diyor. Seyduna Konseri, 10 Mart Cumartesi 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
SÖYLEŞİ
-EnverAysever
Kocaman bir göz sürekli peşimizdeyken, dev kulaklar inatla fısıltılarımızı bile işitirken, giderek herkesten ve her şeyden kuşkuya düşerken, insan olmak mümkün mü? Yaşadığımız tuhaf çağın, şakayla karışık günlerini, bambaşka bir gözle anlamak, anlatmak için bir buluşma. Hepimiz bir roman kahramanına dönerken... Sisli geceye birlikte bakmak için... Geleceğe dair bir distopya değil, bugünün alabildiğine gerçekçi resmini çiziyor Enver Aysever... Yazgıcılar, izlenme, dinlenme, gözlenme üstüne bir roman. Söyleşi ve imza günü 10 Mart Cumartesi 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68

-Özlem Kumrular
Özlem Kumrular ile Sultan'ın Mutfağı başlıklı söyleşi ve imza günü 11 Mart Pazar günü 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde.

ATÖLYE

-Işıl Özgentürk ile Sinema Atölyesi
Yazıhane Atölye, Bilgesoy Okulları ile birlikte Ataşehir'in merkezinde gerçekleştireceği atölye çalışmalarına sizleri de davet ediyor. Sinemaya ve senaryo yazarlığına ilgi duyanlar için, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı, yönetmen (Seni Seviyorum Roza, İstanbul Annendir Çocuğum) ve senarist (Balalayka, Seni Seviyorum Roza, Bekçi, Su da Yanar, Athellip; ) Işıl Özgentürk'ten sinema atölyesi, Bilgesoy Okulları Yazıhane Atölyesi'nde. 1ay, 3 ay ve 6 ay süren farklı süreleri kapsayan atölyede temel sinema bilgilerinden senaryo yazımı, kamera kullanımı ve yapısından bir filmin oluşum sürecine kadar film çekiminin tüm aşamalarını teorik olarak öğrenme fırsatı yakalayacaksınız.




-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliğidir. Okuma Atölyesi'nde bu hafta 13 Mart Salı günü, Atilla İlhan'ın Fena Halde Leman eseri incelenecek.

SERGİ
-XXVIII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi
Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörünün her zamankinden daha çok önem kazandığı, karikatürün de hoşgörü ve sağduyuya dayalı olduğu, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak biliniyor. 1983 yılından beri düzenlenen yarışmaya bugüne dek 130 ülkeden 6500'ü aşkın sanatçının katılması da ödülün boyutunu ve önemini belgeliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor.
Bu yıl birinciliği Ross Thomson'ın aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 8-25 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde siz karikatür severlerle buluşuyor.
0216 467 25 68
Opera Afişleri Sergisi
-Kadıköy Belediyesi ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin düzenlediği Opera Afişleri Sergisi , 16 Mart Cuma 18.00'de Süreyya Operası'nda açılıyor. Sergi 21 Nisan'a kadar görülebilir.
-İpek Betni Kişisel Resim Sergisi
Sanatçının suluboya ve akrilik çalışmalarının yer aldığı 4. kişisel sergisinde suluboya olarak yapıların İstanbul peyzajlarının yanı sıra düşüncenin ve iç hesaplaşmanın yansıtıldığı hayal gücünün sınırlarını aşarak hissedilenleri yansıtıyor. Sergi 6-19 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Temel Şen Işık, Çoşku, Özgürlük
Ressam Temel Şen, bu sergisinde suluboya çalışmalarının yanında; akrilik boyayı, karışık tekniklerde uygulayarak oluşturduğu kendine özgü tarzdaki resimlerini sergiliyor. Sergi 1-13 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
- The Family /Aile Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Stefan Bladh yedi yıldır bir Türk göçebe ailesini izliyor. Arkadaşları olarak davet edildi ve zaman zaman onlarla yakın mesafede yaşıyor. Onları cep telefonları vasıtasıyla ülkenin değişik yerlerinde, terk edilmiş evlerde ve otoban köprüleri altında ısıtmasız, elektriksiz, temiz su ya da düzenli kanalizasyon sistemi olmayan sıkışık şartlarda yaşarken buluyor. Her gün, tüm büyük aileyi ayakta tutmak için bir mücadele. Sergi, 30 Mart 2012 tarihine kadar İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde görülebilir.
0216 346 50 16

ARŞİV