KADIKÖY’DEN 21 MART DÜNYA KUKLA GÜNÜ  

KADIKÖY'DEN 21 MART DÜNYA KUKLA GÜNÜ -Büyülü Ağaç Kukla Tiyatrosu Klasik Karagöz oyunlarının hepsini repertuvarında bulunduran Cengiz Özek Kukla Tiyatrosu, bugüne kadar 5...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

21 MART DÜNYA KUKLA GÜNÜ
-Büyülü Ağaç Kukla Tiyatrosu
Klasik Karagöz oyunlarının hepsini repertuvarında bulunduran Cengiz Özek Kukla Tiyatrosu, bugüne kadar 5 kıtada, 25 ülkede, 75 şehirde gösteri yaptı. Özek, yurt içinde ve yurt dışında sayısız festivalde gösterimlerin yanı sıra workshoplar ve sergiler de düzenledi. 18. ve 19. yüzyıl oyunlarından yola çıkarak hazırlanmış bir prodüksiyon olan Büyülü Ağaç çevre kirliliğini konu alıyor. Büyülü Ağaç ta klasik Karagöz oyununda görebileceğimiz her ayrıntıyı görmek mümkün. Otantik bir Karagöz oyunuyla tanışmak istiyorsanız, Büyülü Ağaç , 21 Mart Çarşamba saat 11.00'de ücretsiz olarak Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15

-Karagöz Ustası Tacettin Diker ile Söyleşi
Ramazan ve Kurban Bayramlarında Küçükpazar'daki Yeşil Tulumba'da kurulan bayram yerindeki çadırlarda oynatılan kukla, orta oyunu ve karagöz oyunlarını seyrederdihellip; Naşit Özcan'ın oyunları, ara sıra Yunanistan'dan gelen Operet tiyatrosu, Cemal Sahir Operet Topluluğu ve Sururi'lerin temsillerinde büyük ustaları gördühellip; Bu arada aktardan aldığı mukavvadan yapılmış tasvirlerle Karagöz oynatmaya başladı. 1948 yılında ilk şemayı yaktı.
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi-Kukla Karagöz Ustası Tacettin Diker'i 21 Mart Çarşamba saat 14.30'da sizlerle buluşturuyor.
0216 658 00 15

TİYATRO
-Hakuna Matata
Metin Uca'nın kendine özgü mizahi eleştiri üslubuyla yaşadığımız gariplikleri anlattığı tek perdelik komedi oyunu, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde
ve yurt dışında izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Dev ekran görüntüleri eşliğinde Türkiye halleri ile ilgili herkesi hiç bu tarafından bakmamıştık dedirtecek sürprizlerle iki saat boyunca güldüren gösteri Hakuna Matata , 17 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 15

-Hayatın Çakallı Yolları
11. Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü sahibi Tiyatro Açıkça; Sertaç Ayvaz'ın yazıp yönettiği Hayatın Çakallı Yolları ile Kadıköy ÖyküSahne'de seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.Günümüz çalışma hayatının insanı hiçe sayan, baskı ve katı kurallarla zorlayan acımasız rekabet ortamının, eğlenceli ve eleştirel bir dille anlatıldığı oyun, ofis duvarlarına yazılmış küçük bir aşk öyküsüyle renkleniyor. Oyun, 17 Mart Cumartesi 20.30'da ÖyküSahne'de izlenebilir.
0216 330 53 30
-Venedik Taciri
William Shakespeare'in ünlü eseri Venedik Taciri nde Hıristiyan ve Musevilerin, iş dünyasındaki gerilimli ilişkilerinde, para, güç, aşk, ticaret ve adalet kavramları sorgulanıyor. Karnaval, borsa, maskeler, müzikler, danslar ve genelde Venedik kentinin büyülüatmosferi, oyunun bel kemiğini oluşturuyor. Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği ve başrolünü Mehmet Ali Kaptanlar ile paylaştığı oyun, 19 Mart Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-Keşanlı Ali Destanı
Müzikal oyunda Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Şinasi Yurtsever, Fuat Onan'ın yanı sıra 8 kişilik orkestrasıyla toplam 40 kişilik dev bir kadro yer alıyor. Büyük kentin eteklerinde yer alan varoşlarda yaşayan ezilen yoksul insanların öykülerini ele alan Keşanlı Ali Destanı, 20 Mart Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM Salonu'nda izlenebilir.
0216 467 25 68
-Onca Yoksulluk Varken
Oyun, annelerinin fuhuş sektöründe çalışmaları nedeniyle sahiplenmedikleri çocuklarını sahiplenen yaşlı bir fahişenin, sokağa atmaya kıyamadığı bir çocuk ile olan sımsıcak dostluğunu anlatıyor. Derin bir hayat felsefesine sahip oyunun umut ve yaşama sevinci aşılayan, ağlatırken yer yer güldüren bir tonu var. Onca Yoksulluk Varken , 22 Mart Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
0216 467 25 68
-Ömürsün Doktor
Anton Çehov, yaşadıklarını ve öykülerini büyük bir samimiyetle seyircisiyle paylaşıyorhellip; Değişik öykülerde, Çehov'un hayatın içinden çıkmış renkli karakterleri eşliğinde yapılan keyifli bir tiyatro yolculuğu. Birbirinden güzel müzikler eşliğinde sergilenen, son derece sıcak ve duygusal bir komedi şöleni. Olaylar Rusya'da mı geçiyor, yoksa Türkiye'de mi? İyi bir yazarın elinden çıkmış iyi bir öykü, yer ve zaman tanımaz. Ömürsün Doktor , 24 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-Yaklaştıkça
Günümüz Londra'sında birbirine yabancı dört insanın tanışmasıyla tesadüfler arka arkaya gelmeye başlar. Birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getirir. Yaklaştıkça yani Closer adlı oyunu, günümüzdeki hızlı ilişki anlayışını, insanların ilişkilere bakışlarını, aşk ve sevgi anlayışlarını, ilişkilerdeki yozlaşmayı gözler önüne serecek. Tiyatro İstanbul'un sahneye koyduğu oyun, 20 Mart Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 15
-Yalan İçinde Yalan
Ana kuzusu Roy, karısı June ile 15 yıllık evlidir. Ancak, gençliğinden beri, kızlarla arkadaşlık kurmasını bile istemeyen, oğluna fazlasıyla düşkün annesi Molly'e evlendiğini bir türlü söyleyememiştir. Ve tabi, karısına da bir annesi olduğunuhellip; Sürprizler sürprizleri, yalanlar yalanları doğuracaktır. Bakalım işin içinden nasıl çıkılacaktır? Somer Karvan, Feride Çetin, Füsun Erbulak, Ebru Akel, Levent Ünsal ve Kerim Yağcı'nın oynadığı Yalan İçinde Yalan , 19 Mart Pazartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
-Basit Bir Ev Kazası
Basit Bir Ev Kazası oyununda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. 5 yıldır oynanan Basit Bir Ev Kazası, 21 Mart Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
-Kahvede Şenlik Var
Anlaştığınız için değil, anlaşmak için evleneceksiniz. Her şeyin acımasızca pazarlığının yapıldığı günümüzde koca koca şirketler, kapalı kapılar ardında, masa başlarında evlilikler yapıp birleşiyorlar. Kapitalist bir sistem içinde bu bir derece anlaşılabilir belki. Peki insana dair unsurların, sevginin, ahlakın, yaşamın pazarlığı yapılırsa ne olur? Siz kendi kişiliğinizle pazarlık edebilir misiniz? Ya da vicdanınızla pazarlığa oturursanız kim kazanır? Sabahattin Kudret Aksal'ın eserinden uyarlanan oyun, 17 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 418 16 46
OPERA
-Bir Şölendir Opera: Don Giovanni
Türkiye'de opera denince ilk akla gelen isimlerden olan değerli rejisör Yekta Kara, dünyanın birçok opera topluluğunun repertuvarında en sık sahnelenen eserler arasında yer alan Mozart'ın lsquo;Don Giovanni' operasını (diğer bir adıyla Don Juan), özel olarak hazırlayıp seyirciye anlatacak. İzleyenler Kara'nın seçkisiyle eserden parlak bölümler izleyip, dinleme şansı da bulacaklar. Girişin ücretsiz olduğu etkinliği 19 Mart Pazartesi 18.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
0216 346 15 31
KONSER
-Gülden Özsoy / Bir Söz
Cavit Murtezaoğlu'ndan şan tekniği dersleri alan Gülden Özsoy'un 2011 yılında lsquo;Bir Söz' adlı albümü Ütopya müzik şirketinden yayınlandı. Tümü kendi bestelerinden oluşan bu albümde Ümit Yaşar Oğuzcan, Attila İlhan, Nazım Hikmet, Yunus Emre, Cahit Sıtkı Tarancı, Özdemir Asaf'ın şiirlerinden bestelediği 10 şarkı yer aldı. Sanatçı konserinde lsquo;Bir Söz' adlı albümünde yer alan şarkılarının yanı sıra bestelerini ve sevilen şarkıları da yorumlayacak. Konser Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde, 20 Mart Salı saat 20.00'de.
0216 418 16 46
-Ayhan SicimoğluLatin All Stars
The Beatles'ın unutulmaz klasikleri, Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars ve konuklarının yorumuyla yeniden şekilleniyor. Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars'ın bu kez The Beatles klasiklerini yorumlayacağı geceye konuk müzisyen olarak, Latin yıldızlardan biri kabul edilen genç piyanist Cesar Correa ve büyük yetenek Rodrigo Rodriguez katılacak. Konser, 21 Mart Çarşamba 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-Rus Beşlerinden Romanslar
Bariton Erdem Karakaş ve piyanist Naile Ilgaz klasik müzik severler için Rus Beşleri Rimski-Korsakov, Mussorgsky, Cui, Borodin ve Balakiryev'in romanslarını seslendirecekler. Konser 23 Mart Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 467 25 68
-Güfteden Nağmeye
MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı)'nın düzenlediği Güfteden Nağmeye konseri Mardinli beste ve söz yazarlarından oluşan eserlerle farklı dillerde icra edilecek eserlerden oluşacak. Konser 23 Mart Cuma 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 317 65 00
-Hayde Horona
HADİG/ Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda bir konser düzenleyerek Hayde Horona diyor. 25 Mart Pazar saat 15.00'te başlayacak etkinlikte Karadenizli sanatçılar Selçuk Balcı, Grup Marsis, Aydoğan Topal, Salih Yılmaz ve Meluses sahne alacak.
0212 237 10 08
-Bülent Ortaçgil / 40 Yılın Şarkıları
1971 yılında müziğe adım atanBülentOrtaçgil, sanat yaşamında 40 yılı geride bıraktı. Bu 40 yıla 14 albüm sığdıranOrtaçgil, halen Oyuna Devam diyor. Bu çerçevede daha önce de konserler verenmüzisyen, 40 Yılın Şarkıları adıyla Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde bir konser daha verecek veOrtaçgil'in bu konseri, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi işbirliği ile gerçekleşecek. 30 Mart Cuma 20.30'daki konserdeBülentOrtaçgil'e; Gürol Ağırbaş, Baki Duyarlar, Cem Aksel ve Barlas Özemek eşlik edecek.
SEMİNER
-21. Yüzyılda Türkiye'de Halk Müziği
Teknoloji gelişiyor, köyler kentleşiyor. 21. Yüzyıl ortamının halk müziğine etkilerini; halk müziği ustaları, yapımcıları ve akademisyenler tartışıyor. Sümer Ezgü, Mehmet Ali Özdemir, İskender Ulus ve Oğuzhan Balcı'nın katılacağı seminer 24 Mart Cumartesi 14.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
FOTOĞRAF
-Gecenin Öteki Yüzü Fotoğraf ve Belgesel Gösterisi
Şevket Şahintaş, 20 Mart Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Şahintaş, Gecenin Öteki Yüzü adlı fotoğraf gösterisinde bir taksi şoförü olarak İstanbul'da gece vardiyasında karşılaştıklarını vizöründen bizlere yansıtacak. Gösteri esnasında bir saatlik bir de belgesel film gösterimi olacak. Herkes Uyurken adlı bu belgesel film, Şevket Şahintaş'ın hayatından yaklaşık iki yıllık bir bölümü, Şahintaş'ın ilk sergisini açışını ve bu dönem içinde yaşadıklarını konu ediniyor. Gecenin Öteki Yüzü adlı fotoğraf gösterisi ve Herkes Uyurken adlı belgesel film gösterimine tüm fotoğrafseverler davetli.
0216 418 19 76
SÖYLEŞİ

-Coşkun Irmak Söyleşiİmza
İnsan, hayatta pek çok kötülük yapabilir. Bilerek ya da bilmeyerek. Kimi insan yaptığı kötülüğün cezasını görür, kimi görmez. Kimi kötülükler insanların gözü önündedir, görülür ve bilinir. Kimi kötülükler gizli kalır. Gizli kalan kötülükler, bilinen kötülüklerden kötüdür. Varlıklarını sinsice sürdürür ve fark ettirmeden, insanların hayatını çürütürler. Ben, işte bu çeşit bir kötülüğün, az sayıdaki tanıklarından sonuncusuyum. Değişmenin Aynaları, Siyah Çoraplılar gibi birçok kitabın yazarı, tiyatroya gönül vermiş, oyun yazan ve aynı zamanda Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin senaristliğini yapan Coşkun Irmak, 24 Mart Cumartesi 15.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki söyleşisinden sonra kitaplarını imzalayacak.
0216 658 00 15

SERGİ

-Heykele İlham Veren Estetik Cerrahi
Aynı zamanda heykeltıraş olan estetik cerrah Prof. Dr. Ahmet Karacalar tarafından hazırlanan sergide 17 adet bronz ve polyester figüratif heykel yer alıyor. Sergide yer alan heykellere estetik cerrahi ilham kaynağı olmuş. Meme operasyonlarından esinlenerek modern kibele olarak adlandırdığı eserle başlayan sergi baskı altındaki güzellik ve Safo'nun burun estetiği gibi farklı çalışmaları içeriyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 14 Mart'ta açılan sergi 21 Mart'a kadar görülebilir.
0216 658 00 15

-Yasemin Malkoç Karışık Resim Sergisi
Yasemin Malkoç, pastel ve yağlıboya ağırlıklı figür reprodüksiyon ve esinlenme üzerine yaptığı çalışmalarda iç dünyasının şekillere ve resme yansımasını gözlemciye sunuyor. Sergi, 13-22 Mart arası Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 467 25 68
-Atölye Karma Resim Sergisi
Resim Grubu kursiyerleriMelek Karakurt, Birsen Çörtekoğlu, Nur Aca, Sunay Kaleli, Gülheran King, Gözde Ulusoy'un yağlı boya çalışmalarından oluşan karma resim sergisi, 22 Mart'ta kadar Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 467 25 68
-İpek Betni Kişisel Resim Sergisi
Sanatçının suluboya ve akrilik çalışmalarının yer aldığı 4. kişisel sergisinde suluboya olarak yapıların İstanbul peyzajlarının yanı sıra düşüncenin ve iç hesaplaşmanın yansıtıldığı hayal gücünün sınırlarını aşarak hissedilenleri yansıtıyor. Sergi 6-19 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 467 25 68

ARŞİV