Kadıköy'ün yeni müzik durağı

İstanbul’un en büyük performans sahnelerinden olan Dorock XL, Kadıköy’de açıldı

31 Temmuz 2015 - 10:36
Gökçe UYGUN
Müdavimleri bilirler, Taksim’in meşhur bir Dorock’ı (durak diye okunuyor) vardır. Metal ve rock müzik sevenlerin buluştuğu bar. İşte oranın sahibi Münir Atamer, bir şube açtı Kadıköy’e; Dorock XL.
Neşet Ömer Sokak’ta (PTT’nin arka sokağı) açılan mekanda görüştüğümüz Atamer, “Benim asıl 11 yıllık Karavan Rock kafe geçmişim var. Sonra da 2005’ten itibaren Dorock’tayım. Uzun zamandan beri Kadıköy’de bir Dorock açılması beklentisi vardı. Buradan karşıya geçemeyen Dorock müdavimlerinin istekleri üzerine hazırlanmış bir mekan burası” diyor.
Atamer’e açılış için neden sezonun başladığı Eylül yerine, herkesin tatilde olduğu yaz dönemini tercih ettiğini soruyorum. Özellikle sakin bir açılış yapmak istediklerini söylüyor ve ekliyor; “O yüzden Ramazan’ın sonuna denk getirdik. Eksiklerimizi görererk devam etmek istedik. Kadıköylüler sağolsunlar bize sahip çıktı, karşıdan  müdavimler de bizi yalnız bırakmadı.”

7 GÜN CANLI MÜZİK
Münir Atamer’in verdiği bilgilere göre, 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede hazırlanan Dorock XL, 2 bin metrekare üzerine kurulu ve bin 500 kişi kapasiteli. Mekan üç ana bölümden oluşuyor; bilgisayar oyunlarının oynanabildiği girişteki e-spor barı Dorock Baze; ardından kafe&bistro bölümü ve içeride de canlı müzik yapılan Dorock Stage.
“7 gün  canlı müzik” iddiasıyla yola çıkan Dorock XL, açıldığı günden bu yana Özge Fışkın, Can Gox ve Hayko Cepkin gibi ünlü isimleri sahnesinde ağırladı. Önümüzdeki haftalarda da canlı müzik devam edecek. Rock çatısı altında yerli yabancı sanatçı ve gruplar sahne alacak. Eylül’den itibaren de yabancı isimlerin Kadıköy’e gelmesi sözkonusu. Dorock XL’ın kapısı, ünlü isimler haricinde az bilinen ve amatör müzisyenlere de açık olacak.

BAR DEĞİL SOSYAL TESİS
“Burayı bir bar olarak değil, sosyal tesis olarak tanımlıyoruz” diyen Münir Atamer,  “Birçok kültür etkinliğimiz ve sanat çalışmalarımız olacak. Gönül ister ki çalışmalarımıza Kadıköy Belediyesi’nin de desteği olsun. Hatta belediye isterse  kültür sanat çalışmaları için burayı kullanabilir.
İyi bir mekan hazırladığımızı düşünüyoruz. Biz elimizden geldiğince iyi hizmet vereceğiz. Umarım Kadıköylüler de arzu ettikleri hizmetleri buradan alabilirler” diye konuşuyor.

ARŞİV