Kadıköy'ün en yenisi Kozyatağı Kültür Merkezi

Kadıköy Belediyesi’nin her semte bir kültür merkezi projesi kapsamında Nisan ayında açılan Kozyatağı Kültür Merkezi ilk ve yeni sezonunu 15 Ekim’de başlatıyor.

14 Ekim 2010 - 16:14

Kadıköy’ün en yenisi Kozyatağı Kültür Merkezi


Kadıköy Belediyesi’nin her semte bir kültür merkezi projesi kapsamında Nisan ayında açılan Kozyatağı Kültür Merkezi ilk ve yeni sezonunu 15 Ekim’de başlatıyor. Merkez, Bostancı’dan Ataşehir’e kadar geniş bir alandaki kültür-sanat ihtiyacını karşılıyor.


Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi, bünyesinde bulunan Kadıköy Belediyesi Meclisi, Gazanfer Özcan Tiyatro Sahnesi ve Alışveriş Merkezi ile geçen nisan ayında açıldı.
40 bin metrekare alana kurulmuş binanın12 bin metrekaresi Meclis Binası ve Kültür Merkezi olarak kullanılıyor. Belediye Meclis Binası son teknolojiyle yapılmış toplantı salonu ve grup odalarıyla hizmet verirken, Kültür Merkezi’nin 3 tane 90’ar kişilik toplantı salonu ve 200 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. Gazanfer Özcan Sahnesi ise 400 kişilik oturma kapasitesi ve yüksek tavanlı sahnesiyle tiyatro sanatçıları ve tiyatroseverler tarafından Türkiye’nin en iyi ilk beş sahnesi arasında gösteriliyor.
Nisan ayından beri onlarca prodüksiyona ev sahipliği yapan Kozyatağı Kültür Merkezi yeni ve ilk sezonunu 15 Ekim Cuma günü açıyor. Merkezin Sanat Yönetmeni Mehmet Ekici açılış günü ve yeni sezonla ilgili şunları söylüyor:
“15 Ekim Cuma günü ilk ve yeni sezonumuzu açıyoruz. O gece ‘Aşk Sözleri’ tiyatro oyunuyla sezonumuzu açmış olacağız. Belediye Başkanımız Selami Öztürk, sanat camiası ve tabii ki halkımız bu açılışta bulunacaklar. Kokteylle başlayacak gecede bir ressam sanatçımız canlı bir performansla bir portre çalışması yapacak. Piyano eşliğinde misafirlerimize bir dinleti sunacağız. Bunun yanı sıra sezon içerisinde birçok bilinen ve sevilen tiyatro grubu Gazanfer Özcan Sahnemizde Kadıköylüler’le buluşacak. Bu yıl ayrıca birkaç uluslararası tiyatro grubuyla görüşmelerimiz sürüyor. Buradaki tiyatro seyircisiyle diğer ülkelerin tiyatro gruplarını biraraya getirmek istiyoruz. Başka projelerimiz de var; Çocuk Tiyatroları Festivali, Tek Kişilik Tiyatro Festivali gibi… Daha sonrasında da her iki festivalin Oscar’larını vermek istiyoruz. Bu Türkiye’de ilk kez yapılmış olacak. Müzik konusunda da ilklere imza atmak istiyoruz. Örneğin bu yıl biz ‘Pazartesi Konserleri’ düzenleyeceğiz. Pazartesi sendromunu da biraz üzerimizden atmak için bu konserlerin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Fuayelerimizde de resim sergileri açacağız. İnanıyorum ki Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi, sanatçılarımızın çok önemli bir merkezi olarak tüm halkımıza hizmet verecektir”

‘BU ALANDA BİR EKSİKLİĞİ KAPATTI’

Kadıköy’ün kültür sanat merkezlerinde yaşanan yoğunluğun Kozyatağı Kültür Merkezi’nde de yaşandığına dikkat çeken Mehmet Ekici, Kadıköy’ün potansiyelini bilen sanatçıların bu kitleyle buluşmak istediğine dikkat çekiyor: “Salon yeni olması sebebiyle tüm kültür-sanat aktiviteleriyle ilgili, tüm prodüksiyon sahipleriyle bize çok değişik projelerle yoğun olarak akıyorlar. Buradaki kitlenin farkındalar ve bu kitleyle buluşmak istiyorlar. Böyle olunca da tabi yoğunluk oluyor. Kadıköy’ün hemen hemen tüm kültür sanat merkezlerinde bu yoğunluk var tabi. Fakat burası bir özellik taşıyor. Sayın başkanımız sağolsun atıl kalmış bir futbol sahası olan bu alanı yap-işlet-devret modeliyle çok modern ve işlevli bir yere dönüştürdü. Son derece güzel bir Belediye Meclisi, yanı sıra Kültür Merkezi AVM ile birlikte Kadıköy’e kazandırılmış oldu. Yine Gazanfer Özcan Tiyatro Salonu son teknolojiyle yapıldı. Rönesans Firması da en iyi şekilde bu yapıyı bitirdi. Biz de bu güzel hizmetle birlikte Kadıköy’e layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.”
Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ekici, Kozyatağı Kültür Merkezi’nin geniş bir bölgedeki kültür sanat ihtiyacını da karşıladığına dikkat çekiyor:
“Bostancı, Kozyatağı hatta Ataşehir’e kadar uzanan bu büyük alanda sadece Caddebostan Kültür Merkezi hizmet veriyordu. Bu anlamda Kozyatağı Kültür Merkezi tabii ki bir ihtiyacı karşılamış oldu. Bize Kartal, Maltepe, Ataşehir, Dudulu, Ümraniye, Üsküdar’dan gelenler de oluyor. Hatta sadece Anadolu Yakası olarak da düşünmemek lazım. Avrupa Yakasından da kültür merkezimize son derece ilgi alaka var.”

SEVİLEN TİYATROLAR KKM’DE

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yeni sezonda birçok sevilen ve ilgi gören tiyatro grubu en yeni oyunlarıyla Gazanfer Özcan Sahnesi’ne konuk olacak. İstanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Mizah Tiyatrosu oyunlarını çocuklar için oynarken, Dostlar Tiyatrosu, İstanbul Halk Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ve Tiyatro Dialog, ekim ayı boyunca Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşacak.
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi
Adres: Bayar Caddesi Buket Sokak No: 20/1 Kozyatağı
Tel: 0216 658 00 14
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

Semra ÇELEBİ


ARŞİV