Kadıköy tiyatroya seyirci yetiştiriyor

Geleceğin Seyircisi Kadıköy’de projesi kapsamında 500 lise öğrencisi, 2 Nisan Pazartesi günü “Selam Sana Shakespeare” oyununu izledi

05 Nisan 2018 - 11:41

Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lise öğrencilerinin tiyatro izlemeleri amacıyla el ele verip, geçen yıl başlattıkları “Geleceğin Seyircisi Kadıköy’de” projesi, bul yıl da devam ediyor.

Proje kapsamında Erenköy Kız Anadolu Lisesi, Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi, Fenerbahçe Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Anadolu Lisesi, Mehmet Beyazıt Lisesi ve Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nden toplam 500 öğrenci, 2 Nisan Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun “Selam Sana Shakespeare” oyununu izledi. Oyunun ardından öğrencilere, tiyatro hakkında ne düşündüklerini içeren kısa bir anket yapıldı. Anketin ardından öğrenciler ile oyuncular söyleşide bir araya geldi. Öğrenciler, tiyatro hakkında akıllarına takılan soruların cevaplarını, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu oyuncuları olan Burak Akyunak, Elif Karaman, Duygu Dalyanoğlu, Özgür Eren ve İlker Yasin Keskin’de aradı. Oyuncular da bütün soruları içtenlikle yanıtladı.

“BAŞARILI BİR PROJE”

Tiyatro gösterimi sonrası görüşünü aldığımız Kadıköy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ayrıca okulun tiyatro kulübünün başkanı Gülser Avcıl, Geleceğin Seyircisi Kadıköy’de projesini başarılı bulduklarını belirtti. Avcıl, “Projenin devam etmesini istiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin tiyatroya ilgisi yoğun ve tiyatroyu çok seviyorlar” dedi.

“FARKLI DÜNYALARIN KAPILARINI ARALIYOR”

Gösterime katılan lise öğrencisi İrem Nur Yıldırım, tiyatro oyunlarının devam etmesini istediğini, tiyatronun insanları bilinçlendirdiğini ve insanlara farkındalık kazandırdığını söyledi. Göksu Zeynep Ünal da, “Bu proje kapsamında oyunların ücretsiz olması çok güzel. Tiyatro izlediğim zaman farklı yaşam tarzlarını görüyorum. Oyunda verilen bütün duyguları birebir yaşıyorum” dedi. İnci Coşkun ise; Tiyatronun farklı dünyaların kapılarını açtığını, hayal gücünü zenginleştirdiğini ve sosyalleştirdiğini dile getirdi.


ARŞİV