Kadıköylü ressamın eserleri Bodrum'da

Resim sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil’in daha önce görücüye çıkmamış eserleri Bodrum’da sergileniyor

05 Temmuz 2022 - 14:10

TAV (Tepe Akfen Via) İşletme Hizmetleri, yakın zamanda yenilediği Bodrum Havalimanı’ndaki Primeclass Lounge’de, Renk Erbil, Renko London küratörlüğünde organize edilen proje kapsamında Devrim Erbil’in eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. TAV İşletme Hizmetleri, Türk sanatçıların eserlerinin yurtdışında tanıtılmasında rol üstlenerek, Erbil’in eserlerini daha sonra New York ve Paris’teki Primeclass özel yolcu salonlarında sergilemeye başlayacak. 

TAV İşletme Hizmetleri CEO'su Güçlü Batkın, “Artık misafirlerimizin uçuş öncesinde uğrak merkezi olan lounge’larımızı, belli dönemlerde birer sanat galerisine dönüştürerek misafirlerimizin benzersiz bir deneyim yaşamasını sağlamış oluyoruz. Bu projemizi ilk önce Gürcistan Tiflis Havalimanı’nda başlattık. Burada yerel sanatçıların eserlerini sergiledik. İkinci durağımız ise; Umman Muscat Uluslararası Havalimanı oldu. Burada da Arap resim sanatının önde gelen kadın ressamlarından Alia Al Farsi’nin eserleri sergileniyor.”

 

Misafirlerinden oldukça ilgi gören bu projeyi daha birçok lokasyona taşımayı hedeflediklerini söyleyen Batkın, “Şu anda içinde bulunduğumuz Bodrum Primeclass Lounge da bu konuda önceliklerimiz arasında. Çünkü hepimizin de bildiği gibi Bodrum, geçmişten bu yana sanatçıların buluşma noktası haline gelmiş bir yer. Bu sebeple bu projemizi Türkiye’de ilk önce Bodrum’da hayata geçirmeye karar verdik. Bodrum’da Türk resim sanatının muazzam isimlerinden, Devrim Erbil ile bir işbirliği gerçekleştirdik.” dedi. 

Devrim Erbil de “Seyahat, insanın dünyasını genişleten, ufkunu açan, bireyi geliştiren eşsiz bir hazinedir. Tüm bu yolculuk boyunca aslında zamanımızın önemli bir bölümünü de havalimanlarında geçiririz. TAV İşletme Hizmetleri’nin lounge’larında sanata ve sanatçıya yer açması; insanların burada geçirdiği zaman boyunca ruhunu beslemesi için muazzam bir fırsat.” diye konuştu.

 

 


ARŞİV