Kadıköy’de Sermet Erkin tabloları

Ünlü illüzyonist Sermet Erkin’in resim sergisi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı

25 Ocak 2024 - 10:33

Ünlü illüzyonist Sermet Erkin, ilk resim sergisini Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açtı. 21 Ocak’ta sanatseverlerle buluşan Ergin’in renkli dünyasını aktardığı tabloları, 2 Şubat tarihine kadar sergilenecek. 

İlkokul öğrencisiyken, ressam Sabahat Denizhan ile komşu olduğunu söyleyen Erkin, “Küçükken ona gittiğimde beni yanına oturtup ‘çiz bakayım’ derdi, yağlı boyaya öyle başladım” dedi. İlerleyen yıllarda, karikatürist ressam İbrahim Ersaraç ile ressam heykeltıraş Turgut Atalay’ın öğrencisi olduğunu aktaran Erkin, “Üniversitede ise felsefe bölümüne başlayınca, resme olan merakımla Prof.Dr. İsmail Tunalı'nın ‘Estetik ve Sanat Ontolojisi’ derslerinde en gözde öğrencisi olmuştum” şeklinde konuştu.

BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ

Yurt dışında çalıştığı dönemlerde vakit geçirmek için resim yaptığını dile getiren Erkin, “Türkiye’ye dönünce, turnelerle birlikte elime fırça almaz oldum” dedi. Erkin, “İki sene önce kızım Nazlı, babalar gününde bana tuval ve boya takımı hediye edip, resme tekrar başlamamı istedi. Resim yapmak yaratıcılıktır, bir şeyi yaratıyorsunuz. Hem insanlar beğenince de hevesleniyorsunuz ve sürekli neyin resmini yapayım diye düşünüyorsunuz” dedi. 

RESİMDEKİ PERSPEKTİFİ İLLÜZYONDAN SAĞLIYOR

İllüzyonist olarak hayatı boyunca her şeye farklı baktığını vurgulayan Erkin, “Benim illüzyon gözüm, resimlere de katkı sağladı, çünkü illüzyonda hata olmaz. Perspektif eğitimi görmedim, ama resimlerde perspektif var, bunu illüzyondan sağlıyorum” şeklinde konuştu. Erkin, “Umarım gezenlerin beğeneceği resimler yapabilmişimdir.  Takdir ziyaretçilerin, fakat şu unutulmamalı ben ressam değil, sadece resim yapmayı çok seven, mesleğinde 52’nci sanat yılına basmış bir illüzyonistim dedi. 


 


ARŞİV