Kadıköy'de 3 oyun perde diyor

Kadıköy’de sahnelenecek 3 farklı oyun; Çılgın Zamanlar komedisi, modern insanın trajedisi Lora ve beyaz yakalı hikayesi Maaş Yattı…

28 Kasım 2022 - 16:15

Kapalı gişe oynayan “Çılgın Zamanlar”, 3 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde seyirci ile buluşacak. Hesapta olmayan olaylar ve sürprizlerle kahkaha tufanına dönüşen bir aldatma hikayesini sahneye taşıyan oyunda, Cem Özer, Kemal Başar, Zeynep Gülmez’e, İmren Çapanoğlu ve Caner Nalbantoğlu eşlik ediyor. Sam Bobrick’in eserinden Kemal Başar’ın yönetiminde sahneye uyarlanan oyunda, aldatan ve aldatılan bir çift arasında yaşanan komik olaylar anlatılıyor. 

Türkiye’nin ilk içerik şirketi Orchestra Content, fark yaratan üretimlerini bu kez tiyatro alanında ortaya koyuyor. Deneyimli tiyatrocu Şebnem Sönmez süpervizörlüğünde hayata geçirilen Orchestra Theatre; birlikte üretmek, birlikte neşelenmek ve iddiasıyla değil hayaliyle var olanları bir araya getirme hedefiyle sahnelerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Kolektif üretimi odağına alan ve sahneleyeceği her bir oyunun ilk kez seyirci karşısına çıkacak metinlerden oluşacağı Orchestra Theatre, Mithat Ozan Küren tarafından kaleme alınan “Lora” ile tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçen yıl "Kıyafetlerimin Neden Üzerimde Olmadığının Hikâyesi" metniyle Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Mitos Boyut Tiyatro Yayınları işbirliği ile düzenlendiği Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanan Küren’in yönetmen koltuğuna oturduğu oyunun başrollerini Çağdaş Ekin Şişman ve Mehmet Okuroğlu paylaşıyor. İşten eve dönen ve karnını doyurmak, dinlenmek, uyumak gibi bazı basit işleri yaparken zorlanan Lora’nın akşamdan sabaha süren kısa bir hayat kesitini sahneye taşıyan oyun, 7 Aralık’ta Oyun Atölyesi’nde olacak.

 Piyesahne ekibinin, kurumsal hayat eksenindeki yaşamlardan kesitler yansıtan yeni oyunu “Maaş Yattı: Bir beyaz yaka dramı…” sahneye çıktı. Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden birinde çalışan farklı pozisyonlardaki iki yönetici, tam işten çıkmak üzereyken gelen bir telefonla mesaiye kalır. İkisinin de işlere, yöneticiliğe ve hayata bakışları farklı olsa da ortak bir amaç için çalışmaktadırlar. Şirket içi dedikodular, telefon görüşmeleri ve beklenmedik gelişmeler mesaiyi farklı bir noktaya taşıyacaktır. Çağdaş Murat Tunalı ve Selim Yener’in yazıp yönettiği hem de oynadığı oyun, 2 Aralık Cuma 20:30’da Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda ve 27 Aralık Salı 20:30’da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 


ARŞİV