İstanbul'un sesleri kitap oldu

​İstanbul’un ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) müzikal tarihini aktaran “İstanbul’un Sesleri-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi” kitabı ücretsiz olarak okuyucusuyla buluşuyor

27 Mart 2024 - 11:35

İstanbul’un ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) müzikal tarihinde bir yolculuğa çıkaracak olan arşivlik kitap “İstanbul’un Sesleri-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi”, okuyucusuyla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı İstanbul Kültür Araştırmaları Merkezi tarafından yayımlanan ilk çalışma olan kitap, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Melih Duygulu tarafından kaleme alındı. Proje koordinatörlüğünü İBB Kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan’ın yaptığı kitabın lansmanı, 21 Mart Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda yapıldı. İBB’nin müzik tarihine tanıklık etmiş İncilâ Bertuğ ve Handan Tunca ile İBB Orkestralar Müdürlüğü sanatçılarının yer aldığı dinletiler ile gerçekleşen lansman, sanatseverleri müzik yolculuğuna çıkardı.

“İstanbul’un Sesleri-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi” kitabı, İstanbul Belediyesi’nin İstanbul’a ve ülkenin müzik kültürüne sunduğu katkıların yanı sıra, İstanbul’un ilk yerel yönetimi olan Şehremaneti döneminden başlayıp İstanbul Belediyesi’ne ve daha sonra da İBB’ye uzanan süreçte belediyenin şehrin müzik kültürüne olan etkilerini anlatıyor. Okuyucular, kitabın içinde İBB’nin bir belediye olmasının çok ötesine geçip, ülke kültürüne ve sanatına katkı sunan bir kurum olduğunu; müziğe nasıl yön verdiğini, diğer şehirlere ve belediyelere nasıl ilham kaynağı olduğunu bulacak ve müzik tarihinde bir yolculuk yapacak.

Türk müzikolojisinin kurucularından Mahmut Ragıp Gazimihâl’e ithaf edilen ve 240 sayfadan oluşan “İstanbul’un Sesleri-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi” kitabına İBB kütüphanelerinden ve e-kitap olarak https://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr/tr/Kitaplik/Yayinlar/Istanbulun-Sesleri-Istanbul-Buyuksehir-Belediyesinin-Muzik-Tarihi/145  linkinden ücretsiz ulaşılabilir.

 

 


ARŞİV