İstanbul Barosu'nun sonbahar konseri

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz hafta İstanbul Barosu Türk Sanat Müziği Korosu’nun geleneksel sonbahar konseri vardı.

23 Kasım 2010 - 09:35



İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Türk Sanat Müziği Korosu’nun geleneksel Sonbahar Konseri, 3 Kasım Çarşamba akşamı Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Şef Caner Bakır yönetimindeki koronun konserini Av. Eylem Kayabalı sundu.
İki bölümden oluşan konserin ilk bölümü, sonbahar hüznünü yansıtan ve hüzünlü bir makam olan saba makamındaki eserlerden oluştu. 11 eserden oluşan bu bölümde 8 eseri koro, 3 eseri de Av. M. Zeki Karan, Av. Saadet Ayhan, Av. Hülya Kesim solo olarak seslendirdi.
Konserin ikinci bölümü Rast, Segâh, Kürdili Hicazkâr ve Muhayyer Kürdi makamındaki eserlerden oluşmuştu. Bu eserlerden dördünü koro, altısını ise Av. Gültekin Sezgin, Av. Pınar Kılıç, Av. Önder Seçgin, Av. Necla Kaçar, Av. İsmet Gülen ve Av. Eylem Kayabalı solo olarak sundu.
Dinleyicilerin yoğun istekleri üzerine koro birinci ve ikinci bölümde “bis” yaptı.
Konser sonunda İstanbul Barosu Baro Meclisi Başkan Yardımcısı Av. Nizar Özkaya, tüm sanatçılara teşekkür ederek onlar adına koro şefi Caner Bakır ve sunucu Av. Eylem Kayabalı’na birer buket çiçek verdi.


ARŞİV