İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Bu yıl 17. kez düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2 Mayıs’ta Moda Sahnesi’nde düzenlenecek etkinlikle seyirciyle buluşacak. Sinematek / Sinema Evi de 5-8 Mayıs tarihleri arasında festivale ev sahipliği yapacak

28 Nisan 2022 - 10:44

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl 17. buluşmasını gerçekleştirecek. Pandemi nedeniyle son iki yıldır yalnızca çevrimiçi etkinlikler düzenleyen İFF, bu yıl hem çevrimiçi hem de yüz yüze yapılacak. İlk etabı İstanbul ve Ankara’da başlayacak festivalin açılış gecesi 2 Mayıs saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek. Etkinlik aynı zamanda festivalin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Oyuncu Nur Sürer’e teşekkür ve onur plaketinin verileceği gecede festivalin açılış filmi olarak da yönetmen Fikret Reyhan’ın Çatlak filmi seyirciyle buluşacak.

Bu sene, festivaller için film başvuru sürecinde yaygın olarak tercih edilen Filmfreeway platformu kullanıldı ve dünyanın dört bir yanından gelen toplam 594 filmin başvurusu değerlendirildi. Bu yıl festivalde 50 yerli 20 yabancı filme yer veriliyor. 

15 FİLM PRÖMİYER YAPACAK

15 film ise Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak. Bunlardan bazıları:

Türkiye’den Coronameron, Arjantin’den Amasando Futuro / Geleceği Yoğurmak, Ermenistan’dan Sweeping Yarevan/Yarevan Sokaklarını Süpürmek, İtalya’dan Boramey: Ghosts in the Factory/ Fabrikadaki Hayaletler, Yunanistan’dan ΔΕΜΕΝΟΙ / Sarmal, İspanya’dan En Deuda con Todas/Kadınların Alacağı Var, İtalya’dan L’Urlo / Çığlık, İsviçre’den Me duele la Memoria/ Hatıranın Acısı, Japonya’dan Bunu Ona Yaptıran Neydi?, Hindistan’dan ORA: Daughters on Rent/ORA: Kiralık Kızlar, Fransa’dan Rouge/Kırmızı, Güney Kore’den Second Home/İkinci Vatan, Almanya’dan The Chimney Swift/Bacadaki Kırlangıç, Kazakistan’dan For/İçin. 

Çevrimiçi gösterim ve söyleşiler festivalin YouTube kanalında 8 Mayıs'a kadar devam edecek. İstanbul'daki yüz yüze gösterimler ise 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi ve 6-8 Mayıs tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak.

SİNEMA TOPLULUKLARI ÇALIŞTAYI

Festivalin bu yılki programında film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra bir de çalıştay yer alıyor.  Filmkoop - İFF iş birliğiyle düzenlenen Sinema Toplulukları Çalıştayı 7 Mayıs’ta saat 14.00-17.00 arasında Kadıköy Sinematek / Sinema Evi’nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda sinema toplulukların film temininden gösterim olanaklarına kadar yaşadığı sorunlar tartışılacak ve çözüm yolları aranacak.

Festival programı ve seçkisine www.iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

 

 


ARŞİV