İlk sergisi kendi galerisinde

Fotoğrafçı Koray Arman ilk sergisini, kendi galerisinde açtı

19 Mart 2024 - 11:54

Eski reklamcı, her daim fotoğrafçı Koray Arman’ın ilk solo sergisi “Dünyanın En Hızlı Eskiyen Onyılı”,  sahibi olduğu Galeri Sekiz Artı Bir’de izleyenler ile buluşuyor. Kızıltoprak’taki galeride açılışı 9 Mart’ta yapılan sergi, 30 Mart’a dek ziyaret edilebilir.

Toplamda 100 adet siyah beyaz fotoğraf ile bir adet videoartı içeren seçki, Arman’ın 2010-19 yılları arasında ABD’de (ağırlıklı olarak New York ve San Francisco) çektiği karelerden oluşuyor. Arman, “Bu yıllar arasında insanlığın geçirmiş olduğu en hızlı değişimlerden birini batı dünyasının üzerinden okumaya çalışıyor bu sergim. Sosyal medyanın ortaya çıktığı ve giderek hayatın en büyük parçalarından birine dönüştüğü bu yıllar içerisinde, ABD ve ABD’de yaşayan insanların fotoğraflarından yola çıkarak kurguladığım bu sergi, hemen her şeyin süratle eskidiği yıllara nostaljik bir bakış sunuyor.” diyor. 

Koray Arman, yaklaşık 2 ay önce gazetemize verdiği röportajda da  “Kendime fotoğraf sergisi açmak için çıktığım yolda kendimi galeri sahibi olarak buldum…” demişti.

 

ARŞİV