Çılgın müzisyenler Süreyya'da

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, bu hafta sıra dışı bir konsere ev sahipliği yapacak

16 Nisan 2015 - 16:35
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, bu hafta sıra dışı bir konsere ev sahipliği yapacak. 2005 yılında ünlü şef Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan yaylı çalgılar dörtlüsü Borusan Quartet, 10.yaşını bir konserle kutlayacak. 20 Nisan Pazartesi akşamı 20.00’da Süreyya’da yapılacak konsere yurdışından 2 konuk sanatçı katılacak. “Oyun oynayan müzikçiler” olarak tanımlanabilecek bu isimler; Rus kemancı Aleksey Igudesman ve Güney Koreli piyanist Hyung-ki Joo. Muzip ikili, konserlerindeki eğlenceli sunumları ve esprileriyle izleyicilerini “müzikli çizgi film” izliyor hissi uyandırıyorlar. Bu konserde, Igudesman ve Joo, Borusan Quartet ile sürpriz bir parça çalacaklar.

SERMET’TEN PİYANO RESİTALİ
Süreyya’daki diğer önemli konser de 27 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00’da yapılacak.  Geçen sezon Rudof Buchbinder’in Süreyya Operası’nda verdiği resital serisine ilginin büyük olması dolayısıyla, Borusan Sanat bu sezon da müzikalitesi ve seçkin repertuvar sunumuyla Hüseyin Sermet’i aynı mekâna davet ediyor. Dünyaca ünlü piyanist Sermet, Borusan Sanat için vereceği resitallerin ikincisinde piyanonun iki dehasının yapıtlarını dinleyicileri ile buluşturuyor. 19. yüzyılın başında, bir yıl arayla dünyaya gelmiş olan Chopin ve Liszt’in yalnızca yazıldıkları döneme değil, tüm müzik tarihine ve piyano edebiyatına bıraktığı en değerli armağanlar, Sermet’in yorumu ile bir kez daha bizleri iyi ve derinlikli müziğe kavuşturacak. Vatan hasreti ile önleyemediği romantizmini piyanonun tuşlarında olağanüstü bir şekilde buluşturan Chopin’in Baladlar’ı ile başlayacak olan gece, deyim yerinde ise "piyanoda imkansızın mimarı" olan Liszt’in bu çalgı için yazdığı tek sonatı ile devam edecek. Sermet’in 2000’de kaydettiği Si Minör Sonat, tüm dünyada müzikseverler ve üzikologlardan övgüler toplayarak unutulmazlar arasındaki yerini almıştı.

ÇOK SESLİ VE ÜCRETSİZ
Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezlerinden olan Merdivenköy’deki Halis Kurtça’da da ücretsiz bir konser olacak. 22 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’daki konserde,  Ars Nova Çok Sesli Korosu sahne alacak. “Yeni sanat, yeni akım” anlamına gelen Ars Nova, klasik koro düzeninden farklı olarak, aldığı isme yaraşır, çok sesli eserler söylemeye çalışarak çeşitli festivallere katılıp konserler veriyor. Bu kez de yine teatral, koreografilerle dolu iki yarılı bir konser dinleyicileri bekliyor.

ARŞİV