Hem eğlenceli hem eğitici hem de ücretsiz!

Kadıköy Belediyesi, çocukların yaz dönemini iyi bir şekilde değerlendirmesi amacıyla eğlendiren ve öğreten atölyeler düzenliyor. Gençler için de ücretsiz atölyeler var…

29 Temmuz 2022 - 09:03

Kadıköy Belediyesi, çocukların yaz dönemini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmesi için dopdolu, keyifli bir yaz programı hazırladı. Ücretsiz olarak gerçekleşen etkinliklerin adresi ise Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, İDEA Çocuk, Karikatür Evi ile Çocuk Sanat Merkezi. Merkezlerdeki çalışmalar hakkında bilgi almak için atölyelere katıldık, çocukların atölyelerdeki o güzel enerjilerini de sayfamıza taşıdık.

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, çocuklara dans, drama, müzik, resim, jimnastik gibi farklı alanlarda yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştiren atölyelerin kapısını açtı. Merkezde 18 ile 31 Temmuz arasında Yaratıcı Drama, Masallara Yolculuk, Temizlik Robotu gibi 40'tan fazla atölye, haftanın yedi günü ve farklı saatlerde ücretsiz olarak gerçekleşti.

“KİTAP SEVGİSİNİ AŞILAMAK İSTİYORUM”

Atölyelerden Masallara Yolculuk'a misafir olduk, atölye yürütücüsü Yasemin Uygur'dan atölye hakkında bilgi edindik: “Çocuklara kitap sevgisini aşılamayı amaç edinen bir atölye. Çocuklara kitap okuyorum ve kitap üzerinden sohbet ediyoruz. Sorular soruyoruz ve o soruların cevaplarını birlikte arıyoruz. Bugünkü atölye çalışmasında da ‘Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı’ kitabını okudum. Dağıttığım parmak kuklalarla  masal yazmalarını istedim. Kitap ile ilgili ayrıca boyama çalışması da yaptık. Çocuklardan çok güzel geri dönüşler alıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.”

“ÜCRETSİZ OLMASI ÇOK İYİ”

Kızı İpek'in Masallara Yolculuk Atölyesi'ne katıldığını söyleyen Tuğba Akkaya da şunları söyledi: “Yaz dönemini merkezdeki atölyeler sayesinde dopdolu geçiriyoruz. Öğretmenlerimiz çok iyi. Ayrıca atölyelerin ücretsiz olması da diğer güzel bir taraf.”

KARİKATÜR, MANGA VE ÇİZGİ ROMAN

Karikatür Evi de çocukların hayal güçlerini geliştirmeleri, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları için Karikatür, Çizgi Roman ve Manga atölyesi düzenliyor. Karikatür atölyesinin eğitmeni Eda Oral, çocuklarla eğlenceli zaman geçirdiklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Beraber çizmeye çalışıyoruz. Tecrübelerimi onlarla paylaşıyorum. Çocuklardan enteresan çizimler geliyor. Hayal güçlerini açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Teknoloji ile çok bir aradalar. Biraz ondan uzak tutmak, kağıt ve kalem ile zaman geçirmelerini istiyoruz.”

Karikatür atölyesine gelen Mila Kasarcı da “Burası hayatımda geldiğim en güzel ve eğlenceli yer. Kütüphane var. Yeni arkadaşlarım oldu. Bir sürü renkli kalem var. Buraya gelmeye devam edeceğim.” dedi.

19 AĞUSTOS’A KADAR SÜRECEK

Hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günü 12.00 ile 14.00, 15.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşen Karikatür Evi’ndeki atölyeler, Ağustos ayının 19'una kadar sürecek. Atölyeler hakkında bilgi almak isteyenler, (0216) 418 10 49 numaralı telefonu arayabilir.

“OYNA, EĞLEN, YARAT”

Oyna, eğlen, öğren, yarat, yansıt fikriyle ortaya çıkan, çocukların fiziksel ve fikirsel becerilerini geliştirmeye odaklanan atölyelerin bir arada kurgulandığı İDEA Çocuk da Ritimden Müziğe, Hareketten Dansa, Atıklardan ve Kilden Sanata, Yaratıcı Dramadan Gösteriye, Fotoğraftan Hikayeye ve Kısa Film adlı atölyeler düzenliyor. Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek atölyelerden Fotoğraftan Hikayeye ve Kısa Film, Sinematek’te veriliyor.

İDEA Çocuk'ta verilen Hareketten Dansa atölyesinin eğitmeni Destan Taştan, atölye hakkında şu bilgileri verdi: “Atölye çalışmasına haziran ayında başladık. Çocuklarla birlikte olmak çok güzel. Yaratıcılar, o yüzden atölye çok verimli geçiyor. Harekete korkmadan dahil oluyorlar ve hareketi değiştirmeye de çalışıyorlar. Bu yaş grubu çocuklar için bunlar güzel girişimler.”

“OKUL AÇILANA KADAR GELECĞİM”

Hareketten Dansa atölyesine katılan Damla Saltan, “Burada çok eğleniyorum. Haftada iki gün geliyorum. Hem drama hem de dans atölyesini çok seviyorum. Farklı hareketler öğrenmek, dramada doğaçlama yapmak beni mutlu ediyor. Çok iyi arkadaşlarım oldu. Öğretmenlerimi de çok seviyorum.” derken Ozan Büke de şunları söyledi: “Etkinlikler çok güzel ve eğlenceli. Serbest dans etmek bana çok iyi geliyor. Dramaya da geliyorum. Diğer atölyelere de katılacağım. Okul açılana kadar hep geleceğim.

Atölyeler hakkında bigi almak ve katılmak isteyenler, https://ideacocuk.kadikoy.bel.tr  web sitesini ziyaret edebilir, (0216) 418 52 98 numaralı telefonu arayabilir.

ÇOCUK SANAT’TA 2 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Sanatın her dalında eğitim veren, çocuklara sanatın geliştiren ve iyileştiren kapısını açan Çocuk Sanat Merkezi de yaz atölyeleri düzenliyor. Çocuk Sanat Merkezi öğretmenleri tarafından Resimde Yeni Teknikler, Dansa Davet, Yaylı Çalgılar Atölyesi, Çocuklar Piyanoyla Tanışıyor, Gitar Dünyası gibi atölyelerde eğitimler verilecek. Merkezde 2 ile 25 Ağustos tarihlerinde hafta içi salı, çarşamba ve perşembe günü, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek eğitimler, 45 dakika sürecek.

Atölye çalışmaları hakkında gün, saat ve içerik ile ilgili detaylı bilgiyi  www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr adresi ile Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, Feneryolu Mah. Çamtepe Sokak No.1, Kat.5 Göztepe-Kadıköy adresinden ve (0216) 567 84 01 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

GENÇLER İÇİN DE YAZ ATÖLYELERİ VAR

Kadıköy Belediyesi, gençlerin yazı keyifli ve verimli bir şekilde geçirmeleri için de yaz atölyeleri yapıyor. Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nde 2 ile 25 Ağustos tarihleri arasında Ses Eğitimi, Yaratıcı Drama ve Oyun, Yaratıcı Hareket ve Dans, Latin Dansları, Gitar Dünyası, Yaratıcı Yazarlık, Enstrümanını Al Gel ve Keman atölyesi verilecek. Ücretsiz olan, 14 ile 22 yaş arasındaki kişilerin katılabileceği atölye çalışmaları  hakkında bilgi almak isteyenler,  (0216) 418 60 34 numaralı telefonu arayabilir. 


ARŞİV