Gündüz ders, gece prova

Gündüzleri okullarında öğrencilerine ders veren öğretmenler, akşamları da tiyatro oyun sergilemek için prova yapıyor

15 Kasım 2017 - 15:57

Bu sene 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, hem eğitimci hem oyuncu bir ekibi sayfalarımıza konuk ediyoruz; Öğretmenler Tiyatro Grubu…

2003 yılında Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ‘bir tiyatro topluluğu oluşturulacağına’ dair yaptığı duyuru sonucunda bir araya gelen tiyatro sevdalısı eğitimciler bu grubu kurdu. Aradan geçen 14 yılda ortalama 25 öğretmenin katkı sunduğu grup, şuan 16 öğretmenle yoluna devam ediyor. Bu öğretmenlerin ikisi Kadıköylü, diğerleri Ümraniye, Beşiktaş ve Üsküdar’dan geliyor.

 Geçen yıl ve bu sene kendilerine Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ni mesken edinen ekip, derslerden vakit buldukça, akşam saatlerinde ve resmi izin günlerinde prova yapıyor. Hem okulda ders verip hem akşamları prova yapmak onlar için kolay değil elbet. Sabahçı, öğlenci, gececi öğretmenler için ortak çalışma saatleri bulmak zor oluyor. Ayrıca çoğunlukla sahneleyecekleri oyun için kostüm ve dekoru kendileri temin ediyorlar. Eğer şanları yaver giderse bağlı bulundukları kurum ya da bir özel işletme sponsor olabiliyor. Kamu kurumunda çalışan devlet memuru oldukları için de oyun metnini seçerken içeriğe oldukça dikkatli davranmaya gayret ediyorlar.

Sahne tozu yutmak

Bir kez sahte tozunu yutan öğretmenler bundan kolay kolay vazgeçmiyor. Zaman için de atamalar, doğum, evlilik gibi sebeplerle ekipte değişim olsa da hepsinin ortak tutkusu bir oyun çıkarmak… Hem de ne kadar zor şartlarda olursa olsun, oyun günü sahneye çıktıklarında tüm yorgunluklarını unutuyorlar.

14 yılda 7 oyun

Şimdiye dek Kapıların Dışında, Çanakkale Oratoryosu Kolaj, Lüküs Hayat, Kibarlık Budalası, Bir Evlenme Teklifi ve Sevgili Doktor olmak üzere 6 oyun çıkaran ekip, en son 15 Haziran 2017’de Kadıköy Halk Eğitim’de Bahar Noktası oyununu sahnelemişti. Yeni bir tiyatro oyunu hazırlamanın arefesinde olan ekip, bu oyunu gelecek baharda seyircisiyle buluşturmayı planlıyor.

http://ogretmenlertiyatrosu.com/


ARŞİV