Gitarcafe'de bahar tadında konserler

Dünya müziğinin Kadıköy’deki evsahibi Gitarcafe, bahara farlı müzik türlerinde konserler, atölyeler ve seminerlerle rengârenk giriyor

30 Nisan 2015 - 11:53
Dünyanın farklı ülkelerinden usta müzisyenleri ağırlayan Kadıköy’ün alternatif müzik evi Gitarcafe, Mayıs’ta da her zamanki çizgisini koruyarak yerli, yabancı her türden müzik grubunu ve sanatçıyı misafir etmeyi sürdürüyor.
Yunanistan’ın ünlü buzuki sanatçısı Sypros Goumas ve Parapetamenoi grubunun beraber sahne alacağı ilk konser bu ay gerçekleşecek 3 farklı rebetiko konserinin ilki. Yine Yunanistan’dan Project Reggetiko ve yarısı Türk yarısı yabancı sanatçılardan oluşan Quartet Penia, Kadıköylü müzikseverlerle buluşacak diğer rebetiko grupları. Mayıs’ta yapılacak sıra dışı etkinliklerden biri de Lübnan’da yaşayan İtalyan dansçı Martina Argada’nın vereceği Hint Dansı atölyesi ve gösterisi olacak. Mayıs’taki renk cümbüşünün diğer bir rengi de Latin dünyasından gelecek.  Herman Artuç’un düzenlediği Latin Amerika Şarkıları konseri ve Gitacafe’nin müdavim gruplarından Passatempo’nun Brezilya müziklerini Kadıköy’e taşıyacak.


Tuluat tarzında konser
Gitarcafe adına yakışır bir şekilde gitar resitallerine yer vermeye de devam ediyor. Ozan Sarıtepe’nin ve Ricardo Alves Pereira’nin dinletileri klasik gitar meraklılarını bekliyor. Mayıs programında klasik caz da ihmal edilmiyor. Esra Kaya ve Görkem Baharoğlu bu türde konser verecek isimlerden. Geneli ‘‘tuluat’’ şeklinde gerçekleşecek Merih Aşkın ve Onurcan Çağatay’ın konseri de bu ayın ilginç konserlerinden biri olacak. Bütün bu türlerin yanı sıra gerek Gitarcafe gediklilerinden olan gerekse de ilk defa sahne alacak her biri kendi renklerini üretmiş birçok grup ve sanatı daha Mayıs’ta mekana geliyor. Mor Ozanın Günlüğü ile Ece Dorsay, Yollar ve Su albümüyle Can Kazaz, lirik sesiyle Ayda Tangüner, bağlamasıyla Sercan Baş Gitarcafe’de ilk kez sahne alacak isimlerden. Kendi bestelerini seslendiren Cihan Mürtezaoğlu ikinci kez sahne alıyor. Cenk Güray’ın düzenlediği Nefes konserler dizisi bu ay da devam ediyor. Volkan İncüvez, Utkan la Deniz, Metin Tapkı Band, Ahmet Beyler sahne alan diğer müdavim grup ve sanatçılar.
 Konserlerin yanı sıra atölyeler, seminer ve sohbet gibi etkinlikler de sürüyor. Bu kapsamda Yasemin Sarı, Renk Terapi semineri verecek. Hülya Nida’nın astro-psikoloji ve spritüel konularda başlattığı Arka Oda Sohbetleri de meraklılarını bekliyor olacak.


Detaylı bilgi için;  www.gitarcafe.com 0216 348 60 55

ARŞİV