Gençlik Sanat'ı yaz coşkusu sardı

Kadıköy'ün önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi, gençler için keyifli bir yaz programı hazırladı

12 Ağustos 2022 - 09:46

Kadıköylü gençlerin kültür ve sanatla buluşma noktası olan Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi, gençlerin yazı keyifli ve verimli bir şekilde geçirmesi için  yaz atölyeleri düzenliyor. Gençlik Sanat Merkezi’nde 2 ile 25 Ağustos tarihleri arasında Ses Eğitimi, Yaratıcı Drama ve Oyun, Yaratıcı Hareket ve Dans, Latin Dansları, Gitar Dünyası, Yaratıcı Yazarlık, Enstrümanını Al Gel ve Keman Atölyesi gerçekleşiyor. Ücretsiz olan, 14 ile 22 yaş arasındaki kişilerin katılabileceği atölyelerdeki eğitimleri, alanında uzman eğitmenler veriyor.

Yaz atölyelerini sayfamıza taşımak için Gençlik Sanat Merkezi'ni ziyaret ettik. Merkezin her katındaki atölyelerden yükselen sesler, atölyelerde yaşanan coşku merkeze hayat veriyor.

“ÜCRETSİZ OLMASI ÇOK İYİ”

Gitar atölyesine katılan Bahar Sevilgen, “Gitar çalmayı hep istedim. Annem ile birlikte çok kurs araştırdık. Ama kurslar çok maliyetli. Uzun araştırmalar sonucunda  Gençlik Sanat Merkezi'ni bulduk. Yaz atölyesine kayıt oldum. Yeni dönemde de gitar kursuna devam etmek istiyorum. Gençler için kursların ücretsiz olması çok iyi.” dedi.

Gitar Atölyesi eğitmeni Taha Karakoç da şunları söyledi: “Yaz atölyeleri çeşitli çalgıları tanıma fırsatı da veriyor. Dışarıda enstrüman kursları çok maliyetli. Gitar bilinen ve sevilen bir çalgı. Biz de gitarı keyifli bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz.”

“ATÖLYE YOL GÖSTERECEK”

Popüler Şarkılarla Solfej Atölyesi’ne katılan Nisan Elbistanlı ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Müziği çok seviyorum. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nde de korodaydım ve gitar çalıyordum. Şu an lisedeyim. İstanbul Üniversite yarı zamanlı konservatuvara girmek istiyorum. Sınavda solfej soracaklar. Fikir sahibi olmak ve bana yol göstermesi adına bu atölyeye katıldım.”

Atölyeler hakkında bilgi almak isteyenler, (0216) 418 60 34 numaralı telefonu arayabilir. 


 


ARŞİV