“Eski Günler Hayalimden Gitmiyor” sergisi açıldı

Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihini farklı kesitleriyle popüler kültürün penceresinden anlatan Eski Günler Hayalimden Gitmiyor sergisi CKM’de açıldı

15 Şubat 2024 - 12:58

Caddebostan Kültür Merkezi kapılarını bir belgesel sergiye açtı. Kadıköy Belediyesi’nin Yapı Kredi Kültür Sanat işbirliğiyle düzenlediği Eski Günler Hayalimden Gitmiyor sergisi açıldı.  100 yıllık Cumhuriyet Türkiyesi’nin kısa hikâyeler, edebiyatçı, yazar ve gazetecilerin sözleriyle iç içe geçerek anlatıldığı serginin küratörlüğünü Derya Bengi üstlendi. Bengi, 2017-2023 yılları arasında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan ansiklopedik kitaplarından bir seçkiyi de çeşitli ilaveler ve derlemelerle sergi diline ve formuna uyarladı.

Cumhuriyet tarihinin fotoğraf, kartpostal, dergi kapağı, plak kapağı, afiş, reklam ve karikatürlerle anlatıldığı serginin isminin Eski Günler Hayalimden Gitmiyor konulması şu sözlerle anlatılıyor”

“Muhlis Akarsu’nun “Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin” türküsünden ödünç alınan “Eski günler hayalimden gitmiyor / Dün dediğin bugünkünü tutmuyor / Yiğidim ya, sana gücüm yetmiyor” dizeleriyle, geride kalan 20. yüzyıla sitemle karışık bir selam yolluyor.”

Caddebostan Kültür Merkezi’nin iki katında yer alan sergi 24 Mart’a kadar görülebilir.

Etiketler; sergi

ARŞİV